Temný příliv I.: Útok

Temný příliv I.: Útok https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15299/bmid_temny-priliv-i-utok-Sci-15299.jpg 4 68 9

Nová republika prochází krušnými časy. Vzájemná nedůvěra se rozbujela právě v okamžiku, kdy je nejpotřebnější jednota. Napětí panuje dokonce i mezi rytíři Jedi a proti vedení Luka Skywalkera se zvedá vlna odporu ze strany radikálněji smýšlejících členů řádu. Když bez varování udeří nelítostní nájezdníci známí jako Yuuzhan Vongové, Nová republika zaskočena. Luke musí vynaložit všechen um mistra Jedi, aby se alespoň pokusil porazit největší metlu galaxie od dob Dartha Vadera. Zatímco Leia a Gavin Darklighter se snaží zachránit zoufalé uprchlíky před yuuzhanvongskými vojsky, Mara Jade, Anakin Solo, Jacen Solo a Corran Horn musejí překonat sami sebe a postavit se nepříteli bez tváře, který je rozhodnut zničit Novou republiku a navždy nastolit vládu nejtemnějšího zla.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Dark Tide I.: Onslaught , 2000


více info...

Přidat komentář

V.Skywalker
16.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha by si dle mého zasloužila větší rozsah, nebo alespoť spojení/větší provázání s následujícím dílem. Dost mě baví spory uvnitř Řádu Jedi, které by chtěly více rozvést, zároveň by tam bylo zajímavé vidět Jainu plnit nějaké ''přijímačky'' do eskadry Rogue.

Zak66
23.11.2022 5 z 5

Druhá kniha ze série Nový řád Jedi, Temný příliv I Útok, je skvělým pokračováním. Přichází Michael A. Stackpole, autor kultovní série X-wing, a píše opět bravurně. Kromě spousty úchvatné a nabité akce nám přináší i zajímavé politické pozadí. Asi hlavním bodem je však Corran Horn, který se po sérii X-wing stal jednou z mých nejoblíbenějších Star Wars postav. A vidět ho zde je prostě pecka. Také je super vidět zase Eskadru Roque. Samozřejmě tu nechybí Luke, Mara, Leia, Lando a děcka Solo Jacen, Jaina, Anakin, která jsou mi opravdu sympatická a hrozně se mi líbí jejich jednotlivé vztahy k různým postavám typu Luke, Mara, Lando, Corran atd. No, hurá na další díl!


Luigi1
24.05.2021 5 z 5

Začátek jsem nějak nechytil a trvalo mi než jsem se rozjel,pak to šlo.Byla to jízda z kopce.

kacaav
06.01.2021 5 z 5

nazval bych to, jako takový ,,konec začátku", ale asi je to proto, že nová republika je stále tak tupá, že si ničeho nevšimne...

jesterkan
23.02.2020 5 z 5

Bádání po útočnících a jejich motivech. Knížka me velmi bavila a přinesla spoustu zábavy a napětí.

KubaHanzelin
24.01.2019 5 z 5

Přečteno za jeden den, drtila mě malá písmena, které provázejí snad celý NJO :( ale to je snad jediný problém, v podstatě bych mohl napsat to stejné co DarthSoren, spokojenost!
První díl jsem četl 4 roky zpátky a tento jsem sháněl tedy dost dlouho, ale sakra stálo to za to, brzy se vrhnu na Temný Příliv dvojku a pak hned na další!
A fakt nechápu těch pouhých 79%..

DarthSoren
26.02.2018 5 z 5

Ale co, Stackpole se s tím nepáral a přinesl nám hromady akce, vesmírných soubojů a hlavně Corrana Horna, kterého sem přenesl z X-Wingů a I, Jedi. :D Kde pak Luke Skywalker, nebo Han Solo, nene. Ti tady sice jsou, nicméně Luke je trochu v pozadí a Han se jenom mihne. Dovolím si tvrdit, že práve Corran je hlavní postavou duologie Dark Tide. A že mu ta role sakra sedí. Hodně dobré čtení, M. Stackpole příběh opět pojal osobitě a místy máte pocit, že čtete X-Wingy a ne NJO, ale to nevadí, protože je to stejně pecka.

azertaaz
09.05.2016 5 z 5

Přečetla jsem ji za pár dní a už se nemůžu dočkat dalších dílů. Konec byl vážně hodně rychlý a plný akce.

Monisek.B
01.06.2013 4 z 5

Ze začátku to bylo strašně ukecané a přes prvních 50 stránek jsem se skoro nemohla prokousat. Pak se to ale někde zlomilo a děj dostal spád, začalo to být akční a přesně takové, jaké bych od SW očekávala, takže ve výsledku jsem nad míru spokojená. Rozhodně stojí za přečtení.

Autorovy další knížky

Michael A. Stackpole
americká, 1957
2012  89%Eskadra Rogue
2010  87%Star Wars omnibus: Stíny Impéria
2003  75%Maska válečníka
2008  83%Temný příliv I.: Útok
2011  77%Tajný atlas