tomjurd95 tomjurd95 komentáře u knih

☰ menu

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Další díl Cartera, který nezklamal. Velmi se těším na další díl. Ještě mě snad nikdy žádný takový autor nenadchnul. Konec případu byl pro mě velmi překvapivý s vůbec jsem to nečekal.

19.04.2019 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Nadčasová kniha. Knihu jsem si vybral jak povinnou četbu k maturitě a vůbec toho nelituji a myslím si, že bych si knihu vybral i kdybych nemusel a neměl ji na seznamu. Velmi mě děj knihy chytl a přečetl jsem ji za jeden den.

28.03.2019 5 z 5


Tomáš Klus - Pane Bože, za co? Tomáš Klus - Pane Bože, za co? Petr Čermák

Knihu musím ohodnotit málo hvězdami a to z toho důvodu, že mi to připadá jako nějaký referát do školy, prostě výcuc informací, které si všichni můžeme najít na internetu, hvězdu tomu přidává pouze to , že autor sem tam přidá svůj vlastní názor. Možná by bylo fajn, spolupracovat trochu přímo se zpěvákem Klusem, a dodat i nějakého jeho osobní dojmy a postřehy. Ani se nedivím, že se při koncertech na tuto knihu nechce podepisovat.

28.03.2019 1 z 5


Jména čísel Jména čísel Hans-Joachim Lang

Těžké hodnotit kniha je tak půl na půl zajímavá. Velký obdiv autorovi, že si dal tu práci a stopoval všechny oběti, ale v knize mi chybí nějaký příběh, kterým by se všechny osoby nějak spojili a využili.

28.03.2019 2 z 5


O čem sním, když náhodou spím O čem sním, když náhodou spím Andrej Babiš

Hlavní důvod četby této knihy bylo poznat pana Babiše trochu více a podívat se jaké jsou jeho vize do budoucnost, mohu říci, že je tam spoustu dobrých nápadů, které by chtělo převést do reality, ale samozřejmě tak aby bylo spokojeno co nejvíce občanů :-) .

28.03.2019 3 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Opět skvělý případ!

26.03.2019 5 z 5


Audience Audience Václav Havel

Tady kniha asi nepotřebuje ani komentář a divadelní zpracování je ještě lepší, velmi pěkný příběh.

26.03.2019 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Zajímavé příběh, knihu jsem měl jako povinnou četbu, ale určitě bych se k ní dostal i dobrovolně.

26.03.2019 4 z 5


Štefan Margita - Bez omezení Štefan Margita - Bez omezení Michaela Zindelová

Krásné povídání o panu Margitovi, kterého si nesmírně vážím a jsem rád, že Česko i Slovensko vyzdvihuje v zahraničí na těch nejlepších operních místech.

26.03.2019 5 z 5


Útěk z Osvětimi Útěk z Osvětimi Andrej Pogožev

Z dějin bychom se měli učit. Musím tedy uznat, že takovou sílu pro útěk bych asi neměl a s hlavním hrdinou jsem prožíval skoro každou chvíli. Velmi mě kniha chytla a četla se skoro sama.

26.03.2019 5 z 5


Hana Zagorová ...dřív než to zapomenu Hana Zagorová ...dřív než to zapomenu Michaela Zindelová

Skvělé poohlédnutí za uplynulým životem, a moc mě potešili i názory od jejich spolupracovníků :-)

26.03.2019 5 z 5


Zagorka: Hana Zagorová Zagorka: Hana Zagorová Miroslav Graclík

Kniha byla super, krásné ohlédnutí za dosavadním životem naší jedné z velmi oblíbených českých zpěvaček, která ani v dnešní době neztrácí své publikum a i z koncertů mě velice překvapuje kolik mladých lidí na ní chodí a zpívá si s ní její staré šlágry.
Zpět ale ke knize. Velmi se mi líbili přiložené fotografie a styl a lehkost, kterou byla kniha napsána. Není nijak možné hodnotit než 5 hvězdičkami. Po několika takových životopisných knížek, konečně dobře napsané a zajímavá pro čtenáře.

26.03.2019 5 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Mrazivě zajímavý příběh a kniha mě velmi chytla a četlo se to skoro samo, až se zamýšlím, když to autor napsal tak výborně, aby se to nestalo reálné. Po delší době opět dávám 5 hvězdiček.

26.03.2019 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Jak už tady asi bylo zmíněno, a musím se přidat. Začátek a konec parádní, prostředek knížky nic moc. Ale knihu bych nijak nezahazoval a klidně bych si ji někdy v budoucnu přečetl znovu.

26.03.2019 4 z 5


Pršení je super, tati! Pršení je super, tati! Benjamin Brooks-Dutton

Kniha byla docela dobrá, zajímavý příběh. Velmi respekt před autorem, o tom, že dokázal psát o ztrátě manželky. Bohužel se mi, ale v knize stávalo, že to bylo až někdy samodlouze moc prožívané a tak u mě spadla trochu s hvězdami.

26.03.2019 3 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Parádní příběh, velmi překvapivý konec. Četlo se to samo :-)

10.03.2019 5 z 5