Terezka17 Terezka17 komentáře u knih

☰ menu

Zaostřeno na tebe Zaostřeno na tebe Amy Lea

Byla jsem před čtením trochu skeptická po přečtení některých komentářů tady na databázi, ale knížka mě nakonec příjemně překvapila.
Příběh byl dost čtivý (přečteno víceméně během jednoho dne), romantický a místy i humorný. Jen souhlasím, že jednání hrdinky v druhé části knihy bylo opravdu trochu zvláštní.
Hodnotila bych to v závěru tak 3,5*-4*.

21.04.2024 4 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Knížky od Ali mám moc ráda, nemusím na nic moc myslet a jen si užívám romantiku. No, u této knížky jsem si nevrněla blahem jako třeba u The Love Hypothesis, takže hodnotím 3,5*-4*. Zvykla jsem si u Ali na spicy kapitoly a to mi tady prostě chybělo. Ale chápu, že se jedná o YA a měla jsem to asi očekávat.

08.03.2024 4 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Mám přečtených již nespočet knížek s touto tematikou a vždy si říkám, že už mě nedokáže nic překvapit. A jsem znovu v šoku z těch neskutečných zvěrstev, které Viola a mnoho dalších dokázalo přežít.
Navíc jsem se dozvěděla něco z historie maďarských a slovenských židů.

02.03.2024 5 z 5


Prima sezóna Prima sezóna Josef Škvorecký

Tak tento rok bude čtenářská výzva asi dost zajímavá, ale od toho je to výzva. Oproti Zbabělcům je Prima sezóna nic moc a Danny mi přišel nesnesitelný, asi stejně jako těm 23 děvčatům, které uháněl.

Nejlépe hodnotím povídky Zimní příhoda a Vyhlídka z věže. V každé další povídce se našlo něco, co mě pobavilo, ale neskutečně se to táhlo a nemohla jsem se dočkat konce.

06.02.2024 2 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Knížku jsem otevřela v domnění, jak budu nadšená a nakonec jsem nebyla schopná ji ani dočíst. Překonávala jsem se, 3/4 přečetla a pak jsem to stejně vzdala.

Jinak myslím, že ty 4 dohody jako takové mají něco do sebe a každý bychom si z toho měli něco vzít.

Zkusím to znovu za pár let, možná jsem jen ve špatném rozpoložení.

23.01.2024


Historky z Tinderu Historky z Tinderu Lucie Macháčková

První přečtená knížka, kterou jsem zařadila do letošní čtenářské výzvy a bohužel výběr se tentokrát nezadařil. Nudila jsem se a těšila se, až se dostanu na poslední stránku. Párkrát jsem se zasmála, ale na vyšší hodnocení to prostě nedá.
Ve zkratce: není to můj šálek kávy.

20.01.2024 2 z 5


Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Tak to byla opravdu výzva. Knížku jsem dokončila jen díky poslechu audioknihy.
Příběh mě bavil, ale kdyby byl o polovinu kratší, tak bych se nezlobila.
Pýcha a předsudek se mi před lety četl lépe.
Edit: Jak se tak někdy stává, děj se mi víc rozležel v hlavě a musím přidat 4. hvězdičku. Sice jsem se tím prokousávala a zachránila mě až zmíněná audiokniha, nicméně ve mně příběh stále rezonuje...

26.12.2023 4 z 5


Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Po pro mě útrpném druhém díle je Návrat krále třešničkou na dortu. Hltala jsem každé slovo a bezpochyby se jedná o nejpovedenější díl trilogie.

16.04.2023 5 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Tak jak mě bavilo Společenstvo prstenu, tak Dvě věže mě lidově řečeno moc nechytly. Nedokázala jsem se vůbec začíst, a proto jsem po chvíli trápení zvolila audioknihu. Tu mohu jen doporučit, Aleš Procházka knihu načetl skvěle a určitě si poslechnu také Návrat krále.
Pozitivně hodnotím první a poslední 4 kapitoly z celé knihy.
A nakonec asi nepříliš oblíbený názor, film mám prostě radši. Možná i to je důvod, proč jsou mé pocity po přečtení tak rozporuplné.

15.04.2023 3 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Dala jsem si konečně re-reading celé ságy a můžu říct, že jsem z toho odvázaná úplně stejně jako před těmi x lety, kdy jsem to četla (a sledovala filmy) jako puberťačka.
Twilight sága bude mít navždy místo v mém srdci, protože mi poskytla únik do jiného světa v době dospívání.
Rozbřesk ze všech knih hodnotím nejlépe, převážně protože už mi neleze na nervy Jacob. #team Edward

10.02.2023 5 z 5


Slast Slast María Hesse

Naprosto unikátní kniha s krásnými ilustracemi.
"Slast" mě pohladila po duši, pobavila, prohloubila mé znalosti a naučila mě zas o něco víc mít ráda sama sebe.

05.11.2020 5 z 5


Ďábel Ďábel Donald Ray Pollock

Knížku jsem otevírala s obavami, ale kdyby to bylo možné tak přečtu jedním dechem. Velmi poutavé a v závěru i 'hezky' propojené. Moc jsem se bavila a vždy když jsem si myslela, že se objevila nějaká kladná postava, tak udělala něco, čím mi to vyvrátila. Zvrácené, ale mě kniha naprosto dostala.

01.10.2018 5 z 5


Útěk z továrny na smrt Útěk z továrny na smrt Mark S. Smith

Vydržela jsem při prvních 50 stranách, poté jsem to vzdala. Neustále jsem čekala, kdy tedy vstoupíme do vzpomínek Hershla, ale bohužel se tomu tak nestalo. Vyprávění autora mě osobně moc nezajímalo a nebavilo. Každopádně posledních 10 stránek doporučuji.

06.04.2018 1 z 5


Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Měla na mě a mojí psychiku velký vliv stejně jako většina děl od Remarqua.

02.08.2016 5 z 5


PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Knihu jsem přečetla za chvíli, až tak mě bavila. Film se mi nelíbil, Holly je úplně jiná než je popisováno. Ani obsazení mě nezaujalo, a proto dávám přednost knize.

02.08.2016 4 z 5