Zaostřeno na tebe

Zaostřeno na tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528174/bmid_zaostreno-na-tebe-65b15edaee0f8.png 4 40 12

Připravte se na pořádně intenzivní trénink! Crystal Chenová vyhlásila válku toxickým stereotypům o fyzickém vzhledu. Na vlastní křivky je pyšná, na svém instagramu se je rozhodně nebojí prezentovat a trolly se jí daří úspěšně ignorovat. Vzhledem k tomu, že se před nedávnem rozešla s přítelem, nemá teď na muže ani pomyšlení. Raději dny tráví v říši klidu a míru – v posilovně. O co se ale snaží ten arogantní týpek, který zabral její oblíbený stojan na dřepy? Co na tom, že je Scott Ritchie nesmírně sexy hasič, tohle je její svatyně. Boj o teritorium ve fitku se stupňuje a vzduchem létají jiskry. Jak to asi dopadne, když se tihle dva nečekaně potkají na zásnubním večírku svých prarodičů?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Set on You , 2022


více info...

Přidat komentář

knihárna
včera 4 z 5

Duben jsem začala romcom knížkou a byla to dobrá volba. Vlastně mě inspirovala k tomu, založit si znovu bookstagram.
Bylo fajn nakouknout do hlavy slavné fitstagramerky. Jak se tvoří content, spolupráce, jak se vypořádává s odsuzováním od své rodiny a hejty od cizích lidí.
Crystal se mi celkem líbila, její příspěvky měly hlavu a patu, ale její chování v druhé půlce knihy mi ji trochu znechutilo. Hasič Scott byl další z řady dokonalých trpělivých knižních boyfriendů (kteří jsou tak moc nereální a my je milujem), takže se mi líbil . Chemie mezi nimi byla dobře popsaná.
Líbilo se mi taky zmiňování body positivity, že člověk hubený nerovná se zdravý a naopak.
A obálku miluju, na tady ty ilustrovaný jsem trošku ujetá.
Snad vyjdou v češtině i autorčiny další knížky.

Terezka17
21.04.2024 4 z 5

Byla jsem před čtením trochu skeptická po přečtení některých komentářů tady na databázi, ale knížka mě nakonec příjemně překvapila.
Příběh byl dost čtivý (přečteno víceméně během jednoho dne), romantický a místy i humorný. Jen souhlasím, že jednání hrdinky v druhé části knihy bylo opravdu trochu zvláštní.
Hodnotila bych to v závěru tak 3,5*-4*.


Kudík
14.04.2024 4 z 5

Předně se mi líbila poznámka autorky, a to proč stvořila postavu Crystal, a to ženu plnoštíhlé postavy s velkou zálibou v posilování a smíšeného původu, která jede svůj styl milovat sama sebe, u které se jedná jak o fikci, tak i vlastní zkušenosti.
Crystal mi sama tak pozitivní, jako co hlásila jako fitness influencerka, nepřišla. Naopak hasič a Zloděj stojanů Scott Ritchie byl skvěle vyobrazená postava, u které se postupně odhaluje, co za jeho prvním kontaktem a následném škádlení a škorpení stálo. Líbili se mi rodiče, starší sestra Tara, vč. společných prarodičů v podání Flo a Martina. Překvapil mě důvod "závěrečného dramatu" ústřední dvojice, protože autorka to původně směrovala trošku jiným směrem. I přes celkem zajímavé téma, kyberšikanu, hejty, fitness atd. to vidím na 3,5*

nada3314
04.04.2024 4 z 5

Pokud máte rádi romantické příběhy, tento ROMCOM by mohl být vhodnou volbou nejen v létě k moři. Já od něj dostala přesně to, co jsem potřebovala. Autorka se zaměřila na současný trend, který je teď u mladých hodně populární. Jedná se o příběh plný boje proti toxickým stereotypům o fyzickém vzhledu. Hlavní hrdinka, Crystal Chenová, se rozhodla vyhlásit válku hejterům na instagramu a prezentuje sebe sama s hrdostí na své křivky. Poté, co se nedávno rozešla s přítelem, se rozhodne soustředit na svůj osobní rozvoj a tráví hodně času v posilovně. Její poklidné dny však naruší Scott Ritchie, atraktivní hasič, který si neodpustí potyčku o teritorium ve fitku.

Když se oba nečekaně potkají na zásnubním večírku svých prarodičů, jiskry mezi nimi začnou létat. Jak se jejich vztah bude vyvíjet a zda dokážou překonat své rozdíly, je otázkou, která mě držela po celou dobu čtení v napětí. Vtipné, zábavné, hlavní dvojice perfektní. Směle do čtení, doporučuji.

Luccinda
02.04.2024 5 z 5

Ačkoliv Zaostřeno na tebe není ta nejlepší, nejoriginálnější ani nejvtipnější romantická komedie, co jsem kdy četla, něco mě přimělo si tuhle knížku zamilovat.

Moc se mi líbilo, že autorka do příběhu vložila aktuální témata, jako jsou sociální sítě nebo bodyshaming. Hlavní hrdinka je fitness influencerka, která na svém profilu šíří myšlenky self-love a bodypositivity, což mi přišlo jako zajímavé téma, se kterým jsem se dokázala ztotožnit.

A to ani nemluvím o tom, jak skvěle jsem se při čtení bavila. Hlavní hrdinka možná nepatří k těm nejsympatičtějším, ale spolu s hasičem Scottem tvořili zajímavou dvojici, která se dostala do spousty zábavných situací. Takže tohle byla opravdu romantická komedie se vším všudy.

marrie5227
27.03.2024 5 z 5

Chce se mi plakat, křičet, smát se a nadávat, že už je konec. Tohle byla jedna z nejlepších knih, které jsem zatím letos četla a díky Amy Lea jsem se zamilovala!

Jaký je rozdíl mezi sebepřijetím a sebeláskou? A dokážeme vůbec milovat někoho druhého, když nemilujeme sami sebe?

Crystal je úspěšná fitness instagrammerka, ale speciální. Pyšní se totiž sebeláskou k svému tělu, které rozhodně nesplňuje obecné standardy krásy. Má pár kilo navíc, je míšeného původu a učí se své sledující udělat ze svých nedokonalostí přednost.

Scott je naopak perfektní. Vysoký, svalnatý, vtipný, Chris Evans jako vyšitý.

Na knihu jsem četla rozporuplné recenze a na druhou část neměla velká očekávání. Stal se však pravý opak.

Příběh Crystal a Scotta jsem hltala s každou stránkou, smála se, brečela, zamilovala si je od hlavy až k patě.

Ano, Crystal se v druhé části knihy chovala.. jinak. Jenže já ji chápu. Je těžké milovat samu sebe, když nám společnost tvrdí opak a i když jde fitness blogování mimo mě, v osobních pocitech hrdinky jsem se našla.

Čtení jsem si naprosto užila a doufám, že se u nás brzo objeví další autorčiny knihy, protože už dlouho mě nic tak parádně nepobavilo.

Knihu si nejspíš pořídím i mimo recenzní výtisk a budu se k ní vracet, když mi bude pod psa.

Culda
27.03.2024 2 z 5

(SPOILER) jak už zaznělo níže v komentářích....
první polovina knihy je zábavná, škodolibé jiskření mezi hlavními postavami jede naplno...ale pak...
pak... se poznají jmény, začnou se "oťukávat" dávají si načas než se oficiálně dají dohromady (ikdyž jejich pravidlo žádný sex než uplyne zadaná lhůta je velmi často porušováno ať už tak nebo onak :D )
... a no...odložila jsem ji, pak jsem ji odložila podruhé....
horkotěžko jsem to dočetla a po prvotním nadšení přichází vystřízlivění že mě to prostě a jednoduše nebavilo :D ....

ale jak se říká sto lidí sto chutí a doufám že někomu kniha radost svým obsahem udělá :)

kalinkacz
16.03.2024 4 z 5

Zaostřeno na tebe (Set on You) je romantická komedie, která v zahraničí obletěla bookstagram! Hrozně jsem se těšila, až vyjde v češtině, až jsem si koupila anglický originál (a ano, knihu jsem četla až v češtině).
Bála jsem se, aby se mi příběh líbil, protože jsme v zahraničí viděla pár videí, kde daný tvůrce zmiňoval, že knihu ani nedočetl...
Já se ale bavila! Začetla jsem se hned na první stránce a byla jsem moc ráda, že v knize byla romantika, ale i ta komedie (nasmála jsem se). Bavilo mě originální prostředí posilovny i obsah ze sociálních sítí, který je v příběhu zahrnutý.
Jediné co... Hlavní hrdinka není moc pro čtenáře sympatická (nebo alespoň já to tak měla). Nikdo nejsme bezchybní, ale s Crystal bych si asi moc nerozuměla.
To nic nemění na tom, že to byla fajn, čtivá oddechovka a moc ráda si od autorky přečtu něco dalšího!

Jidáša
11.03.2024 3 z 5

Mno... Začátek mě bavil opravdu hodně, nicméně zhruba od druhé poloviny knihy jsem měla chuť omlátit si hlavu o zeď z chování hlavní hrdinky. Jednou jsem knihu dokonce MÁLEM zaklapla a mrskla ji do kouta, což se mi nestává, takže vlastně autorce gratuluji, že ve mně dokázala vyvolat tak silné emoce :D

Příběh je místy skutečně humorný (trefné hlášky, vzájemné kočkování se atd.) a nemohla jsem se od něj do první poloviny vůbec odtrhnout. Líbí se mi náhled do života influencera i ozvláštnění příběhu Crystalinými příspěvky a různými (i dost ošklivými) komentáři, které na ně reagují. A samozřejmě chválím i ve zdravé míře podanou body positivity.

lena.o.knihach
10.03.2024 3 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Crystal Chenová je fitstagramerka, osobní trenérka a v posilovně tráví hodně času. Na chlapy teď nemá ani pomyšlení, ale rozhodně nenechá jen tak, když její oblíbený stojan na dřepy zabere cizí týpek. Co je ale nejhorší? Když se ti dva potkají na zásnubním večírku svých prarodičů.

Tak jo, zpracovala jsem zápletku, že na něho vyjede kvůli tomu, že šel cvičit na její oblíbený stroj ve veřejné posilovně. Jenže to jsem ještě neodhadla, jak se Crystal bude chovat i nadále. No klobouk dolů za to, že to všechno Scotty vydržel. I když je to sexy hasič, ani on mi moc neseděl. Díky bohu ale za tu chemii mezi nimi. To jiskření tam rozhodně nechybělo a naštěstí příběh velmi rychle odsýpal.

Hlavní hrdinka je pyšná na své křivky a téma body positivity jí není cizí. V knize najdete sms zprávy, články, komentáře i příspěvky, které Crystal přidává na instagram. Ty mají hlavu a patu a líbily se mi, což se ale nedá říct o jejich autorce.

Zaostřeno na tebe je romantická komedie, jenže já se bohužel moc nesmála. Pokud si ale chcete přečíst příběh s influencerkou a hasičem v hlavních rolích, určitě tuto oddechovku zkuste.

PetraN17
07.03.2024 4 z 5

Já si myslím, že autorka pocity hlavní hrdinky popsala docela autenticky, což se mi na knížce líbilo. Jestliže by s člověkem komentáře takového rázu nezamávaly, asi by bylo něco špatně .

Ryot
05.03.2024 odpad!

Ze začátku dobrý ale od poloviny knihy se hlavní hrdinka začne chovat strašně stupidně. Až tak mě to znechutilo, že jsem ani nedočetla.

Štítky knihy

romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Amy Lea
kanadská
2024  71%Zaostřeno na tebe

Kniha Zaostřeno na tebe je v

Právě čtených4x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce83x
Chystám se číst139x
Chci si koupit42x
dalších seznamech1x