tequilaking tequilaking komentáře u knih

☰ menu

Citadela chaosu Citadela chaosu Steve Jackson

Docela dobrý gamebook, akorát sem ho nikdy nedokázal dohrát,vždycky sem chcípnul těsně před finálním bossem, nebo kdo tam čekal, ať sem podváděl, jak chtěl:)

24.10.2012


Tygří srdce Tygří srdce William R. Forstchen

Hlavní hrdina kapitán Jason „Medvěd“ Bondarevskij ustoupil do pozadí a byl nahrazen plukovníkem Christopherem Blairem, což vůbec není na škodu ději. Přece jenom válku nemůže vyhrát jeden člověk, že:) Jinak je kniha stejne napínavá jako předchozí dvě, škoda jenom, že závěrečná akce je skoro přepsaná scéna zničení Hvězdy smrti.

24.10.2012


Pěšec proroctví Pěšec proroctví David Eddings

Děj pěkně plyne, v pozadí tušíte, že obyčejné postavy v příběhu nejsou úplně obyčejné, ale než se začne něco opravdu dít, je tady konec knihy. První díl pouze připravuje půdu celé sérii, předpokládám, že by se dal klidně vynechat :)

24.10.2012


Kobra Kobra Timothy Zahn

Příjemná jednohubka, která vás v rychlosti provede výcvikem, bojovým nasazením i odchodem z armády mladého hrdiny - lehce přečtete, lehce zapomenete ... nebo zkusíte štěstí s dalšími díly série.

24.10.2012


Prvotní Vektor Prvotní Vektor Robert Anthony Salvatore

Kniha, začínající novou epochu předaleké galaxie, je nacpaná od začátku do konce akcí a neuvěřitelnými schopnostmi celé Skywalker - Solo rodiny. Zdánlivá nezranitelnost hlavních postav Star Wars dostává ale na zadek smrtí .... :)

24.10.2012


Věc pro lidi Věc pro lidi David Gerrold

Příběh je spletený z několika linií, a ne každému všechny sednou. Samotná scifi linka o vymření většiny lidstva na epidemie a následném boji s chtorrany je v pohodě, problém jsou ty ostatní. Ne každého zajímá dopad epidemií na globální ekonomiku , nebo vzpomínání hrdiny na hodiny práva - sociologie, které absolvoval na univerzitě. Nicméně není problém tyhle kapitoly přeskočit a užívat si třímetrové růžové červy.

24.10.2012


Na bojová stanoviště Na bojová stanoviště William R. Forstchen

Tohle je vlastně prequel celé série, takže nezaškodí si ji přečíst jako první. Velký záporák z Ceny svobody je ještě na straně dobra, takže budete mít vědomostní náskok :) Jinak spád a napětí autor udržuje konstatně na vysoké úrovni ve všech knihách, určitě stojí za to přečíst si je všechny.

24.10.2012


Nálet bez návratu Nálet bez návratu William R. Forstchen

Ačkoliv ofišl první kniha série, doporučuju nejdřív sáhnout po "pětce" Na bojové stanoviště, která se odehrává ještě před Náletem.

24.10.2012


Mýtus nebo mystifikace? aneb Mezi neperfektními Pervekty Mýtus nebo mystifikace? aneb Mezi neperfektními Pervekty Robert Asprin

Řekl bych, že to je jeden ze slabších dílů. Skeeve jenom chodí po Pervu, snaží se něco řešit, a to je asi tak všechno. Obvyklé vychytané lsti a ojebávky záporáků se tentokrát nekonají.

24.10.2012


Temná čerň Temná čerň Andy McNab (p)

Podle mě hodně slabý díl jinak výborné série. Nick Stone se tentokrát nesnaží vyhrabat z žádného průseru a to je znát. Skoro polovinu knihy se poflakuje po městě nebo po hotelu a popisuje, jakou značku limonády si koupil nebo co bylo v TV. Klidně přeskočte až na setkání s Nuhanovičem - někde za str. 70.

24.10.2012


Pařížská pomsta Pařížská pomsta Steve Berry

Pan Berry nejspíš nějakou dobu nezakopl o pořádnou záhadu nebo nápad, tak splácal dvě pověsti o zlatých pokladech, ekonomickou konspiraci a nastavil spoustou vaty a špetkou akce. Škoda, že se místo na ekonomických teoriích nevyřádil na propracovaném odhalování historie jako v předchozích knihách.

24.10.2012


Císařova hrobka Císařova hrobka Steve Berry

Pan Berry má smlouvu s nakladatelem, že musí bouchat jednu knihu ročně, a podle toho to vypadá. Ty tam jsou propracované hádanky a příběhy z prvních dílů Cottona Malonea.
Autor vzal jednu starou teorii o ropě a jednu archeologickou zajímavost a obalil je spoustou vaty nudných rozhovorů lidí, kteří rádoby pletichaří o politickou moc v Číně. Přitom vás vůbec nezajímá, kdo bude příštím předsedou čínské KSČM a i přestřelky začínají být nepřehledné a nudné. Podle mě jedna z nejhořších Berryho knih.

24.10.2012 2 z 5


Kyborgovo jméno Kyborgovo jméno Vladimír Šlechta

Vysvětlen původ malých zelených mužíčků z Marsu, je to jinak, než jste si mysleli! !!!!BOMBA!!!! :D

24.10.2012


Čtvrtá planeta smrti 2: Planeta smrti na cestě bohů Čtvrtá planeta smrti 2: Planeta smrti na cestě bohů Harry Harrison

Tady už autor mlel z posledního. Vařil guláš z vody, tak tam přidal trochu vzpomínek z řeckých pověstí, a doufal, že si nevšimneme, že děj už vlastně nedává smysl.

24.10.2012


Sex: šlehačka na dortu Sex: šlehačka na dortu Tomáš Řehák

Snůška křesťanských blábolů o tom, jak spermie proplouvají stěnami kondomu a podobně....

06.10.2012


Pouť pozůstalého Pouť pozůstalého Timothy Zahn

Jistě, protože to nezávislý román je. Jenom kluci od Egmontu ho zařadili do série kam nepatří.

05.08.2012