Pařížská pomsta
kniha od: Steve Berry
KoupitKoupit eknihu
Cotton Malone odešel do výslužby s naivní představou, že bude trávit poklidné dny ve svém kodaňském antikvariátu. Realita je ovšem zcela jiná:ještě se ani pořádně nevzpamatoval z poslední akce a už mu klepou na dveře další potíže. Vlastně spíše vtrhnou dovnitř v podobě amerického tajného agenta Sama, jemuž jde po krku skupina zabijáků. Malone má o vyděšeném mladíkovi zpočátku velké pochybnosti. Teprve zuřivá přestřelka, z níž oba jen tak tak vyváznou živí, ho přesvědčí, aby se s nečekaným spojencem vydal do noci a ujal se nové,smrtelné mise....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44793/parizska-pomsta-44793.jpg 4.2167Série | Cotton Malone 5. |
Žánr | Literatura světová, Dobrodružné |
Vydáno | 2010, Domino |
Orig. název | The Paris Vendetta, 2009 |
více informací... |
Komentáře (16)
Kniha Pařížská pomsta

Časově těsně navazuje na Rukopis Karla Velikého, dějově jde úplně jinam.
Takový Berryho standard. Velice čtivě napsáno, ale vcelku o ničem. Jako kdyby jen potřeboval do série vtáhnout další postavy.

K hlavnim hrdinum vzdy patri i jejich pratele, spojenci, kolegove i nepratele, o to vic, vas nekdy zasahne odchod nektere takove postavy..kniha nadale pokracuje ve skvele serii sympatickeho Cottona, ktery i na svuj vek a odchod do vysluzby, nema aninchvili klidu

Už je to delší dobu, co jsem četla a líbily se mi knihy Steva Berryho. Protože jsem dostala chuť na pěknou dobrodružnou literaturu, půjčila jsem si v knihovně osvědčeného Berryho, ale tady mě 300 stránek moc nebavilo a napínavých bylo snad posledních 100 stran.

Zápletka tentokrát příliš reálná, ne až tak dobrodružná. Samotný konec velmi "střízlivý".

Opět stejné schéma - skupina zbohatlíků, kteří chtějí ovládnout svět a Cotton, který jim v tom zabrání. Jen ten konec byl smutnější. Nevím, jaké budou další díly bez jedné z hlavních postav...

příběh byl velmi pěkný, napínavý a citový. Nejvíc jsem brečela v okamžiku, kdy Lyon zastřelil Henryka, toho mi bylo strašně líto. Henrik byl výborný chlap.
Autor a jeho další knihy
- Varšavský protokol 2021
- Templářské dědictví 2006