Kobra

Kobra https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11455/kobra-11455.jpg 4 26 4

Kobra série

1. díl >

Planety náležející Dominiu lidí jsou napadeny impériem cizích bytostí – Troftů. Mladý Johnny Moreau přichází k armádě do oddílu supervojáků – Kober. Než se stane jedním z nich, čeká ho mnoho nebezpečí, ale když je nasazen do boje proti Trofům, nikdo a nic ho nedokáže ohrozit. -- zdroj: legie.info --

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Cobra , 1985


více info...

Přidat komentář

Rilian
09.06.2022 2 z 5

Zahna znám především díky jeho knihám ze světa SW. Proto jsem sáhl po této oddychovce. Pokaždé, když čtu military scifi, mám velké problémy prokousat se hlavními pasážemi plné akce a popisů bitev. Na tomto žánru mi paradoxně přijdou nejzajímavější spíše filosofické úvahy nebo klasické politikaření. Ne jinak tomu bylo i v této knize. Příběh je zajímavý, ale autor svět lidského Dominia příliš nepopsal. Nejvíce jsem si užil první a třetí část popisující Johnynno trénink a jeho problémy po návratu z války. Prostřední válečnou částí jsem se ovšem stěží prokousával. Jedná se o nenáročnou četbu, kterou lze doporučit. Nicméně překlad by mohl být lepší ("nechci ti tu držet kázání" apod.) Píši to z toho důvodu, že pokud si špatného překladu všimnu i já, je většinou špatný.

Palorizek85
14.04.2016 4 z 5

Musím říct, že jsem překvapen i zklamán zároveň.
Překvapení: Hezký příběh se scifi prvky, má to spád a dobře se to čte...takřka jedním dechem
Zklamání: Některé klíčové momenty jsou shrnuty na jedné stránce a jiné pasáže hloubavého přemýšlení zabírají dost stránek...
Celkem bych knize dal 75%...takže 4 hvězdičky.


Maff
03.08.2015 2 z 5

Poklidné čtení, která ve svém příběhu nezabíhá do detailů, jednoduše vystavěný příběh, který neurazí, ale ani nenadchne. Jinými slovy krátké převyprávění osudu jednoho mladíka plného ideálů, který postupem času, a jeho vývoje v obávaného vojáka, dochází k vystřízlivění a poznání, že návrat z války k běžnému životu, nebývá snadný ne-li nemožný. Téma jenž umožňuje a které si zaslouží určitě lepší a honosnější zpracování.

tequilaking
24.10.2012

Příjemná jednohubka, která vás v rychlosti provede výcvikem, bojovým nasazením i odchodem z armády mladého hrdiny - lehce přečtete, lehce zapomenete ... nebo zkusíte štěstí s dalšími díly série.