Kobra z Aventine

Kobra z Aventine https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11456/kobra-z-aventine-11456.jpg 4 17 3

Kobra série

< 2. díl >

Jonny Moreau spolu s ostatními Kobrami slouží Dominiu lidí. Chrání před nebezpečím osadníky nové kolonie, planety Aventine. Tváří v tvář vzpouře svých kolegů musí přijmout rozhodnutí, na němž může záviset celý jeho další život. Aby mohl skutečně účinně zastupovat zájmy kolonistů, kteří jsou pod jeho ochranou, stává se politikem. A když hrozí válka s nepřátelskou rasou Troftů, Jonny dokazuje, že umí řešit problémy nejen pomocí síly. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Cobra , 1985


více info...

Přidat komentář

Lmslaver
19.02.2019 3 z 5

Na tohle jsem už moc rozmazlený Žambochem, Kopřivou, nebo Kulhánkem a sérii o válečnicích modifikovaných nanotechnologii zvaných KOBRY bych zařadil jako béčkovou literaturu, kterou bych skousl na začátku devadesátek kdy byl hlad po zahraniční sci-fi. Autor vůbec nevyužil potenciál tématu o super-vojácích a bojové scény jsou odbyty v pár větách, celé válečné konflikty pak v pouhých několika odstavcích, zato moralizujících myšlenek hlavního hrdiny si užijete až nad hlavu. Oproti prvnímu dílu přibylo víc politiky, ale naštěstí je to tenká knížka.
Dám tři hvězdy, protože jsem hodný kluk a od dob vydání originálu uběhlo už pár let, ale u mě je to jen na hraně padesáti procent.

Palorizek85
16.04.2016 4 z 5

Celkem to ušlo. Myslím, že to bylo o málo lepší než první díl.


Maff
13.08.2015 2 z 5

V rychlosti ne moc dobře převyprávěný příběh. Hotovo tečka. Škoda, téma přerodu člověka upraveného (naprogramovaného) k válčení v charakterního politika (už to je sci-fi) se určitě dalo vymáčknout více, Druhý díl nepředčil první, i když laťka nebyla vysoko.

Kniha Kobra z Aventine je v

Přečtených27x
Doporučených1x
Knihotéce30x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x