Tygří srdce

Tygří srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21656/wing-commander-tygri-srdce-21656.jpg 4 27 5

Wing Commander série

< 3. díl >

Kirathové přitlačili pozemšťany ke zdi. Zdá se, že konec je blízko. Lidé stojící proti obrovské přesile připravují poslední útok, aby si vynutili konec války. Ještě nikdy se neočekávalo tolik moc od takové hrstky lidí! -- zdroj: legie.info --

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Klub Julese Vernea
Originální název:

Heart of the Tiger , 1995


více info...

Přidat komentář

nero 13
31.01.2024 5 z 5

(SPOILER) I když se lidem v minulém dílu podařilo na poslední chvíli i přes velké ztráty zachránit Zemi, tak osud lidstva v boji proti mimozemským Kilrathům stále visí na vlásku, protože neustále tahají za kratší konec provazu a proto v Tygřím srdci nastupuje nový hlavní hrdina plukovník Christopher Blair.
Autor se při psaní tohoto dílu inspiroval Hvězdnými válkami, protože i zde vojáci Pozemské konfederace nasadí svojí Hvězdu smrti zvanou zde Behemot, která byla zničena, a nakonec se vše vyřešilo jednou dobře trefenou bombou.

Boby17
29.11.2023 5 z 5

Hrdinové předešlých dílů se zde jen mihnou a nebo jsou jen okrajově zmíněni. Nositelem příběhu je plukovník Blair na jeho novém působišti, otřískané letounové lodi Victory. Nelítostní kočičáci mají zřetelně navrch, neštítí se genocidy a tak na pořad dne přichází zoufalá řešení. Víc neprozradím, howgh. Knížka se mi četla dobře, dávám 4,5 hvězdy, tak to zaokrouhluji na pět celých.


ludek.n
27.09.2023 4 z 5

„Zabij, nebo budeš zabit. Ne kvůli pomstě. Prostě proto, aby lidský druh přežil Teď nebo nikdy!“ to si říká plukovník Christopher „Maverick“ Blair, když se ve svém Excalibru řítí k domovské planetě Kilrathů, aby ji jednou provždy zničil. Podobných morálních dilemat je ve třetím pokračování série Wing Commander povícero a nejsou tu jen tak naoko pro vyplnění přestávky mezi bojovými akcemi. Těch ostatně oproti předchozím dílům ubylo, respektive ztratily malinko na intenzitě či onom sexappealu prvotního ohromení. Vesmírné potyčky jsou už prostě stará, obnošená vesta a autoři správně usoudili, že je potřeba podívat se na válku z jiného úhlu pohledu. Z pohledu člověka, který jí mnohé obětoval, je unaven nekončícím strádáním, a přesto stále cítí povinnost ke svým druhům ve zbrani i lidstvu jako takovému. Tygří srdce už prostě není pouze akční a dobrodružné čtení jako na začátku, ale pronikají sem i hlubší zamyšlení nad přátelstvím, zradou, službou vlasti, povinností k národu a dokonce i láskou, která v bojových podmínkách nikdy není jednoduchá. Příběh se už tolik neřítí vpřed jako dřív, to ale neznamená, že by ztratil na majestátnosti nebo na odhodlání vypořádat se se zápletkou tím nejostřejším způsobem. Je to jen trochu vážnější a dospělejší pokračování předchozích adrenalinových eskapád.

orson
15.08.2021 4 z 5

Trošku slabší než předchozí díl, trochu mě zamrzela změna hlavní postavy, ale proč ne. Nakonec to vůbec nebylo špatné!

tequilaking
24.10.2012

Hlavní hrdina kapitán Jason „Medvěd“ Bondarevskij ustoupil do pozadí a byl nahrazen plukovníkem Christopherem Blairem, což vůbec není na škodu ději. Přece jenom válku nemůže vyhrát jeden člověk, že:) Jinak je kniha stejne napínavá jako předchozí dvě, škoda jenom, že závěrečná akce je skoro přepsaná scéna zničení Hvězdy smrti.

Štítky knihy

mimozemšťané válečné sci-fi

Autorovy další knížky

William R. Forstchen
americká, 1950
2012  85%Vteřinu poté
1998  72%1945
2018  73%Rok poté
2003  85%Čestný nepřítel
1996  86%Aréna