Čtvrtá planeta smrti 2: Planeta smrti na cestě bohů

Čtvrtá planeta smrti 2: Planeta smrti na cestě bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28266/bmid_ctvrta-planeta-smrti-2-planeta-smrt-28v-28266.jpg 3 37 5

Planety smrti série

< 5. díl >

Nové mutace živočichů na Pyrru opět útočí, a to dokonce zbraněmi z kovu! Lidé se jen stěží brání totální porážce! Osoba Jasona dinAlta je klíčem k záchraně celého světa, který se mu už dávno stal domovským. Společně se svým bratrem Actionem a snoubenkou Metou pátrá na rodné planetě Porgorstorsaand po pravých rodičích a vydává se z ní na cestu podobnou putování bájného antického hrdiny Jásona za Zlatým rounem. Co má Jasonova rodina společného s vraždící přírodou na Pyrru? Kdo byli Jasonovi rodiče? Jsou naživu? Co všechno ještě způsobil tajemný doktor Solwitz? Podaří se Jasonovi a jeho přátelům zachránit planetu Pyrrus?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Deathworld Four: Return to Deathworld , 1998


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.05.2022 3 z 5

Nevíš-li si rady pozvi Jasona s Metou.Jason konečně nachází pravé rodiče a sourozence.

radisek
03.04.2022 odpad!

Tak tohle byla noční můra... Smutná, špatně napsaná a překombinovaná parodie na Lemovu Kyberiadu. Odpad!


TERRORDROME
25.09.2018 1 z 5

No ty krása, tu už sa Harrison s parťákom ani len nesnažia predstierať že niečo tvoria. Je tu síce zaujímavý problém kyborgizácie živočíchov na planéte Pyrrus, ale to len tak okrajovo a ide tu hlavne o Jasonovu snahu vyrovnať so svojou minulosťou a rodinou. Všetko vo vesmíre okolo Jasona súvisí so všetkým a z hazardéra čo ušiel pred životom farmára je zrazu planetárny princ napĺňajúci svoj epický osud. Dej má značne rozprávkový charakter, kde hrdina so svojou partiou niekam príde, dostane od úkladného príbuzného úlohu, na inom mieste zas ďalšiu v štýle "ak zvládneš toto, dostaneš tamto" a tak ďalej. Na planéte obývanej sfetovanými lesbičkami mi to začalo nebezpečne pripomínať staré grécke báje a pri cybervtákovi rozpučenom dvoma asteroidmi mi konečne došlo že je to celé vlastne Jáson a argonauti. V tej chvíli už ma to fakt dožralo že je ten Harrison lenivý ako ploštica, aj keď sa to snaží zahovoriť tým že jeho hrdina si to tiež uvedomí. Ale mne je to fuk, lebo tá kniha je prekombinovaný blábol bez mozgu a schopnosti vyprávať naozajstný príbeh. Jason/Jáson (Iasón) môže kľudne pobiť celý regiment robotov čo vyrástli z zasadených cybersemienok a hacknúť kolotočiarskeho draka a ja si len odpľujem že ďakujem nechcem. Toto je galaktický omyl!

Pasadenka
21.06.2017 3 z 5

Tak budu se snažit ukázat vstřícnost. Není to nejhorší. :) Ale jak naznačovala recenze pode mnou, opravdu byl příběh prošpikován převelikým množstvím „nápadů“. Knížka nebyla zcela nezajímavá, ale ke konci mi bylo úplně jedno, jak to vlastně je a to obrovské rozuzlení a sešmodrchaní celého universa mi připadá neskutečně zbytečné. Ještě jsou dvě knížky ze série a zvažuji, jestli je vůbec začínat. Když už nebyl nápad, měli autoři raději začít nové universum a nenabalovat předimenzovaný balast na vcelku zajímavou knižní sérii.

tequilaking
24.10.2012

Tady už autor mlel z posledního. Vařil guláš z vody, tak tam přidal trochu vzpomínek z řeckých pověstí, a doufal, že si nevšimneme, že děj už vlastně nedává smysl.

Autoři knihy

Harry Harrison
americká, 1925 - 2012