TeoCZE TeoCZE komentáře u knih

☰ menu

Popravčí Popravčí Chris Carter

Kniha je super. Hunter mě baví, zápletka je skvěle propracovaná a má hlavu i patu. Musím ale uznat, že ty podrobné popisy brutalit jsou možná až příliš podrobné. Určitě nepatřím mezi nějaké citlivky, kterým by podrobnější popis mučení a vraždění vadil a za sebou mám už spousty thrillerů, ale tady je to popsané jako skoro až pro nějaké zvrhlé sadisty. Samotný příběh je ale výborný, Carter umí snad všechny kapitoly zakončit tak, že prostě musíte číst dál, abyste zjistili, jak to teda dopadlo.

01.10.2023 4 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Nemám moc ráda povídky jako takové, protože mi přijde, že se děj nemůže stihnout pořádně rozvinout na tak málo stránkách. Ale tak přeci jen jsem nechtěla podcenit Kinga, u kterého mám už přečteno kde co, tak jsem se do toho pustila. A musím říct, že on prostě zvládne čtenáře zaujmout a přinést napínavý příběh klidně i na pěti stránkách. Všechny povídky byly výborné. Věznice je klasika a je to troufám si říct stejně dobré jako film, nadaný žák je děsivý a napínavý, klučičí výlet mě sice zas tak moc nebavil, ale i ten byl parádní a poslední povídka byla návratem ke Kingovým hororovým klasikám, ze kterých vám je smutno a jste trochu vystrašení zároveň. Tohle je pro všechny jeho fanoušky takřka must have.

16.09.2023 5 z 5


Sleduje tě Sleduje tě Charlie Gallagher

Konečně jedna realistická detektivka o sériovém vrahovi bez nezranitelných hlavních hrdinů a nějakého zbytečného a v milionech knih omílaného strašně šokujícího plot twistu, kdy je vrahem policejní parťák/přítel hrdinky/nejlepší kamarád/doplňte si sami a přijde se na něj až úplně náhodou na konci knihy. Už to bývá únavné, furt dokola. Je vidět, že autor je sám policista a ví, o čem píše. Kniha i přesto je až do konce velmi napínavá a velmi dobře se čte, přečteno za tři večery.

16.09.2023 5 z 5


Kopírák Kopírák Sam Holland

Kniha jako taková mě docela dost bavila a na prvotinu si myslím, že je to slušné dílo. Sloh je dobrý a přečetla jsem to prakticky za chvilku. Každopádně si ale myslím, že příběh jako takový je dost přitažený za vlasy a úplně nereálný, nějak extra děsivé to také není. Pokud od toho nemáte nějak extra vysoké očekávání a máte rádi thrillery, které přečtete za chvilku, určitě nebudete zklamáni. Kdyby autorka v samotném příběhu trochu ubrala a dala prostor reálnosti, zejména pak v lince o čerstvé vdově a detektivovi na nuceném volnu a hlavně teda v počtu vražd, dala bych klidně pět hvězd. Konec je navíc takový ehm, jak už tu někdo zmínil - překombinovaný a neuzavřený.

11.09.2023 4 z 5


Nalezený Nalezený Erin Kinsley

O knize jsem nic nevěděla, takže jsem ani netušila, jaký žánr to vlastně je a bylo to dobře. Rozhodně to totiž není thriller, dokonce ani detektivka, ale spíše psychologický román, psán oddychovější formou, ač téma rozhodně oddychové není. Samotná kniha je psána hezky, jednodušším slohem, je ale příšerně uměla natahovaná, zejména pak v samém závěru. Zločin jako takový je tam celkově upozaděn, hlavní dějová linka se točí kolem života navrátivšího chlapce.

09.07.2023 3 z 5


Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Kniha rozhodně není špatná, je hezky napsaná, poutavá a dobře se čte, takže se dá přečíst opravdu rychle a jako oddychovka mezi těžšími knihami funguje dobře. Tím ale můj výčet plusů asi končí. Začátek vypadal slibně, geniální agentka s fotogenickou pamětí jde do rodného města řešit sériové vraždy. Na letišti na první dobrou pozná potížistu, hladce s ním zatočí a jde řešit vraždy. Jenže tím její genialita končí a vlastně i celá thrillerová stránka knihy. S její "genialitou" se totiž dál vůbec nijak nepracuje, jakože vůbec. Kdyby autorka dosadila do její role obyčejnou agentku, vůbec nic by to nezměnilo, akorát by asi nemohla být tak mladá. Romantická linka je úplně zbytečná, "geniální" agentka vlastně nic nevyřeší a vrah se jí vlastně přijde představit úplně sám. Zápletky kýčovité, milionkrát ohrané, ve městě nikdo neřeší, že tam pobíhá sériový vrah, dokonce ani agentku to nijak zvlášť netrápí. O kýčovitém a nedovysvětleném konci nemluvě. Úplně zabitý potenciál, jestli bude další díl, určitě ho neplánuji číst, s podobnou tématikou tu jsou lepší knihy.

30.03.2023 3 z 5


Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Na Annu Frazier jsem přišla náhodou, když mi přítel koupil její nejnovější knihu (Najdi mě). Jelikož ta mě uchvátila, neváhala jsem a pořídila si i tuto trilogii. Za mě můžu říct, že je to naprostá pecka a nechápu, že jsem se k ní dostala až teď. Kdo má rád propracované detektivky, určitě tímhle neprohloupí. Čte se to dobře, postavy jsou uvěřitelné, děj ve všech třech knihách parádní.

23.11.2022 5 z 5


Najdi mě Najdi mě Anne Frasier (p)

Je to výborné. Děj rozhodně není předvídatelný, ač některé zvraty čekáte o pár stránek dopředu, stejně vás nakonec celá pravda tak trochu překvapí. Je to ale vážně skvěle napsané, autorka má výborný sloh, umí pracovat se slovy a ač je to možná někdy trochu komplikované, celé to dohromady dává smysl a nikdy jsem neměla problém se v ději zorientovat. Všechny postavy byly výborně napsané a popis pouště neskutečně poutavý. :)

16.09.2022 5 z 5


Později Později Stephen King

King prostě ví, jak čtenáře vtáhnout do děje od první stránky. Sice tu někdo píše, že se to ze začátku táhlo, ale co si vybavím, tak to tak má on u všech knih a rozhodně to není na škodu. Jeho slohový styl je něco, co se musí vychutnat naplno a ne knihu přečíst v rychlosti. A u Kinga snad nikdo nečeká akci od začátku do konce. :)

16.09.2022 5 z 5


Lov Lov Bernard Minier

Z celé série (pro mě osobně) asi nejslabší kniha. Nějak jsem se do ní nemohla začíst a v průběhu čtení Lovu jsem stihla dočíst dvě jiné knihy, abych se pak zase otráveně vrátila sem. Nechápejte mě špatně, děj byl dobrý a vlastně ani pořádně nevím, co mi zde vadilo. Možná už jsem Servaze jenom přesycená a zdá se mi, že je i autor. Absolutně jsem třeba nechápala postavu novinářky, která tam ve výsledku byla vlastně i zbytečná. Konec už byl ale zase dobrý a napínavý, ale už jsem to chtěla mít za sebou, tak jsem si ho nestihla ani pořádně vychutnat. Dávám tři hvězdy, možná si to zaslouží víc, ale čtyři jsem dala knihám, které mě bavily mnohem víc.

16.09.2022 3 z 5


Jednotka Jednotka Don Winslow

"Denny Malone chtěl od začátku jenom jednu věc: být dobrý policajt." Je to výborné a víc než jen výborné. Je to skvěle napsané, Winslow má bravurní práci se slovy. Příběh je napínavý, zajímavý a strhující. Není to lehké čtení, což je pro mě dobře, ale chápu, že ne všem bude sedět. Pokud hledáte nějakou detektivku s jednoduchým dějem, bavit vás to nebude. Pokud ovšem hledáte něco špičkově propracovaného, budete nadšení. A souhlasím s Kingem, s Kmotrem se to klidně rovnat může.

25.07.2022 5 z 5


Temný vzorec Temný vzorec Andrew Mayne

Předchozí díly jsem nečetla a musím říct, že se mi to líbilo. Mělo to nápad, styl psaní mi seděl, postavy též. Konec by mohl být trochu propracovanější, něco málo mu přeci jen chybělo. Honí někoho na téměř 300 stranách a pak se všechno vyřeší na čtyřech. Souhlasím s názory, že na jednoho člověka potkává nějak moc sériových vrahů. Knihkupec mi řekl, že ke čtení není nutné znát předchozí díly a měl pravdu tak na půl. V téhle knize o svých předchozích dobrodružství mluvil často, až moc často. Takže zpětně už vůbec první díly číst nepotřebuji, protože mi bylo vykecáno snad všechno a kdybych příběhy znala před čtením Temného vzorce, bylo by mi tohle časté opakování již přečteného asi hodně protivné. Velké plus ale dávám přebalu knihy, hezčí jsem snad nikdy neviděla a v knihovně vyloženě působí dobře. :)

29.12.2021 4 z 5


Sedm lží Sedm lží Elizabeth Kay

Nebylo to zlé, ale ani žádná pecka. Takových 60 % by si možná zasloužila. Styl psaní se mi líbil, byl chytlavý a čtivý, četlo se to příjemně. Samotný příběh byl také fajn, dokázal překvapit i vzbudit emoce, postavy byly uvěřitelné. Zhruba do poloviny to bylo zajímavé, pak už se mi to zdálo uměle natahované a k dočtení jsem se musela vyloženě nutit, doma mi ležela rozečtená až moc dlouho. Také mi chybělo nějaké rozuzlení příběhové linie s novinářkou, to vyšlo zbytečně na prázdno, přitom potenciál tam byl. Kdyby se příběh trochu pokrátil, smazalo pár kapitol z minulosti a trošinku víc propracoval konec, mohla by to být pecka. Ale bohužel.

29.12.2021 3 z 5


Ostrov strachu Ostrov strachu Robert Lawrence Stine

Heh... Okey. Za pozitivní beru, že se to čte opravdu lehce a cca za dva dny to máte za sebou. Co se týče příběhu, pokud vám je 12-18 let, mohl by se vám líbit. Pokud víc a máte na příběh trochu vyšší nároky, úplně vás nenadchne. Je to takové pitomoučké, pokud čtete aspoň trochu pozorně, žádné "zvraty" vás nepřekvapí, protože všechno z toho čekáte asi tak o dvacet stránek dřív, než to přijde. Uklidňuje mě, že jsem knihu dostala darem, utratit za ni peníze, nedám tomu ani tu jednu hvězdičku.

22.01.2018 1 z 5


Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

No já teda nevím no... Kniha mě opravdu vůbec nechytila, styl psaní spíš pro jednodušší čtenáře, zápletka celkově sice zajímavá a nečekaná, ale když se ohlédnete zpět, tak nesmyslná. Osud postav za srdce nechytne, bylo mi jedno co se s nimi stane. Všechno bylo takové podivné, od chování snad každé postavy, po konec, i ten zvrat byl takový divný... Doporučuji spíš jako oddychovou knížku, dá se přečíst během chvilky

21.10.2016 odpad!