Sedm lží

Sedm lží https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434609/bmid_sedm-lzi-CRX-434609.jpg 3 58 18

Jane a Marnie jsou nerozlučné kamarádky už od svých jedenácti let. Sotva dosáhnou dvacítky, obě se zamilují a vdají za hezké mladé muže. Ale Jane Marniina manžela nikdy neměla moc v lásce. Vždycky byl moc hlučný, protivný a často až příliš živý. Což je ironie, protože kdyby byla Jane upřímný člověk – kdyby nevyřkla tolik lží –, manžel její nejlepší přítelkyně mohl ještě žít. Jane dostane příležitost říct pravdu, a jak vypráví o společné historii a přizná svých sedm lží, odkrývá spoustu temnoty, jež léta bublala pod povrchem, a toxická tajemství, která otravují jejich dlouholeté přátelství.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Seven Lies , 2020


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
05.12.2023 3 z 5

No, to bylo tedy zajímavé, ale neveselé čtení. Ohromná posedlost. Nicméně velmi dobře popsané, psychologické, obsahuje spoustu myšlenek, napsaných pocitů. Rozhodně mě zajímalo, jak vše dopadne, závěr mě nezklamal.

Danago
08.10.2023 2 z 5

Bohužel mnohokrát popsané téma. Nic nového mi kniha nepřinesla. Je čtivá. Ale to je tak vše.


Beky
10.04.2023 3 z 5

Mám rozporuplné pocity po dočtení ...
Slibný námět a ve finále obyčejná posedlost svou nejlepší přítelkyní a vesměs žárlivost a závist vůči všem, kteří v jejím životě figurují...
Slušné čtení s hodně trpkou a hořkou příchutí.

V textu na mě vykouklo i pár zajímavých myšlenek a jedna z nich je tato:
"Život si nijak zvlášť nevšímá drobných osobních ztrát. Prach se kvůli tomu nepřestane usazovat na všem kolem."

dufkys
02.01.2023 3 z 5

čtivě napsáno, bohužel vedlejší postavy nepříliš prokreslené

Heli20
28.06.2022 5 z 5

Tak tenhle příběh mne dostal.Ještě několik dni doznívaly dojmy.Hodně dobře čtivě psané.

Janík511
13.04.2022 4 z 5

Kniha není tak špatná navzdory zdejšímu hodnocení. Je poměrně čtiva a konec nemá žádné překvapení, které by mě šokovalo. Kniha si zaslouží vyšší hodnocení.

TeoCZE
29.12.2021 3 z 5

Nebylo to zlé, ale ani žádná pecka. Takových 60 % by si možná zasloužila. Styl psaní se mi líbil, byl chytlavý a čtivý, četlo se to příjemně. Samotný příběh byl také fajn, dokázal překvapit i vzbudit emoce, postavy byly uvěřitelné. Zhruba do poloviny to bylo zajímavé, pak už se mi to zdálo uměle natahované a k dočtení jsem se musela vyloženě nutit, doma mi ležela rozečtená až moc dlouho. Také mi chybělo nějaké rozuzlení příběhové linie s novinářkou, to vyšlo zbytečně na prázdno, přitom potenciál tam byl. Kdyby se příběh trochu pokrátil, smazalo pár kapitol z minulosti a trošinku víc propracoval konec, mohla by to být pecka. Ale bohužel.

SynD
17.12.2021 1 z 5

tohle
byla
naprosto
úděsná
nuda!

ZuzanaZ83
30.10.2021 2 z 5

Jedním slovem dlouhé. Na první dobrou strašně moc zajímavý námět o přátelství, které se zvrhne v posedlost. Kniha i zajímavě popisuje prostředí, okolí a okolnosti. Rozuzlení je taky vcelku v pořádku. Postavy jako je novinářka nebo kolegové a matka Jane jsou ale jen tak nějak ploché. Podle mě super kniha, kdyby byla poloviční co do počtu stran. Takhle moc nudy a balastu na pozadí super zajímavé myšlenky.

anája
06.05.2021 3 z 5

Čekala jsem víc napětí a akce. Vleklo se to, ale zajímalo mě jak to všechno dopadne. Myšlenka byla dobrá a mělo to velký potenciál bohužel nevyžitý.Až na ten konec, z toho se mi udělalo špatně a kvůli němu si budu pamatovat , fuj až se mi chce brečet.....

kanitsuj
04.03.2021 3 z 5

Kniha mne zaujala tématem toxického přátelství dvou žen. Četla se dobře, zprvu mne bavila, ale postrádala jsem více napětí a nějaká šokující odhalení v průběhu děje. Bohužel i pointa pro mne vyzněla jaksi do ztracena a myslím, že za pár měsíců už nebudu vědět, o čem celý příběh byl. Knížka výrazně nenadchne, ale na druhou stranu to není žádný propadák. Doporučila bych ji ženám, které mají v thrillerech rády psychologii více než napětí a nevadí jim nějaká ta stránka navíc.

Jordyz
02.03.2021 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale bohužel takové jalové. Chyběl mi náboj a uvěřitelnost.

L.Helena
23.02.2021 3 z 5

Hlavní myšlenka knihy celkem dobrá, ale nějak neměla ten správný spád. Knihu jsem četla poměrně dlouho, protože jsem z ní neměla ten dychtivý pocit, že musím jen číst a číst, abych se dozvěděla další vývoj děje. Když mi až téměř před koncem došlo, komu vlastně celý ten příběh Jane vypráví, tak jsem si řekla, fajn, teď konečně přijde to pravé drama, ale zase to vyšumělo tak nějak do ztracena. Postava Jane mě však skutečně bavila, byla hodně rozporuplná a autorce se povedlo vykreslit ji tak, že chvílemi mi jí bylo líto, někdy jsem ji odsuzovala, jindy zase docela chápala.

Zzofinka
28.01.2021 4 z 5

Tyjo, tak tohle bylo fakt divný. Ale nemyslím to tak, že to autorka špatně napsala, to vůbec. Ale ta hlavní hrdinka to asi neměla v hlavě úplně v pohodě, ne? Každopádně mi z toho bylo občas až nevolno. Nejhorší je, že takoví lidé asi opravdu jsou. Takže bacha na kamarádky! :-)

Anna 13
21.01.2021 5 z 5

Je tohle thriller?
Myslím, že ne... Myslím, že je to především brilantně odvyprávěný příběh, který toho může nabídnout tolik ze života, až vám rozdrásá staré rány a zajede velmi hluboko do nitra čtenáře.
Četla jsem a četla. Neschopná se zastavit. V té knize jsem čelila životu tak opravdovému, až to vyvolávalo strach a bolest.

Kolísavý příběh ženy, která má všechno a pak najednou nic. Ženy, která trpí tak, že si to jen málokdo umí představit.
Román o potřebě lásky a následcích z jejího nedostatku.
O trýzni, o žalu. O ranách, které schytáváme od života.

Jsem z té knihy hotová. Rozložená. Zasela do mě protichůdné pocity, kterým se nešlo ubránit. Hlavní hrdinka si se mnou hrála. Šikovně. Opovrhovala jsem jí a přesto ve mně dokázala vzbudit silné vlny soucitu.

O nemilovaných a zrazených dětech.
O lásce - té, která vždy vítězí nad přátelstvím.
O přátelství - co kulhá za láskou.
O nenávisti a odpuštění.
O žalu a bolesti.
O posedlosti a šílenství.

O ženě, ke které můžeme mít blíž než si myslíme. Můžeme ji odsoudit? Jak, když se nám tak dokonale vsákne pod kůži? Jak, když se jí jen tak nezbavíme?

Elizabeth Kay mě překvapila a já budu netrpělivě čekat, co dalšího napíše.
SEDM LŽÍ je nezapomenutelná, uvěřitelná a živoucí kniha. Už vidím, že bude patřit k těm, ke kterým se vrací. K těm, které když přečtete, tak je nezapomenete.
Bude vás provázet životem a budete na ni myslet, i když ji nebudete číst.

Úchvatně strávený čas... Děkuji.

Šebestová3
18.01.2021 3 z 5

Šílená hrdinka, která si uzurpuje kamarádku natolik, že jí v podstatě zničí život. Jakože proč ne...dokážu si tak labilního člověka představit. Postava, která mě naopak zarazila, byla novinářka, kterou random článek o úmrtí muže vybičoval k tomu, že začala celou záležitost vyšetřovat???!! Ta mi teda přišla divnější než celá hlavní psychopatka... Celkově kniha neurazí, nenadchne.

Hella
08.01.2021 3 z 5

Bylo to: čtivé, napínavé, vcelku nepředvídatelné a na druhou stranu děsně divné. Nějak si takovou osobu neumím představit.

Ivuska.09
17.10.2020 2 z 5

Po delší době zase kniha, od které jsem dostala mnohem méně, než jsem čekala. Pointa příběhu nebyla vůbec špatná, ale styl psaní mě nebavil. Celkově se vše hrozně vleklo, příběh byl rozvláčný a plný zbytečných odboček.

Štítky knihy

manželství lhaní, lži thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

2020  68%Sedm lží
2024  0%Skleněné domy

Kniha Sedm lží je v

Právě čtených1x
Přečtených89x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených1x
Knihotéce111x
Chystám se číst101x
Chci si koupit26x
dalších seznamech1x