Simur Simur komentáře u knih

☰ menu

Extáze: Román o Almě Mahlerové Extáze: Román o Almě Mahlerové Mary Sharratt

Rozdělila bych na 3 části, první se mi líbila hodně a říkala jsem si, že jsem narazila na fakt skvělou knížku, pak ale následovala dlouhá vleklá stereotypní 2. část (léta u jezera), kdy jsem byla nalomená Extázi odložit, z letargie ale překvapivě vystoupil poutavý závěr (Amerika, aférky...). Určitě jsou i lepší knížky, ale přesto celkově doporučuji, v knihovně mi zůstane, i když se k ní nejspíše nevrátím, už jen za ten krásný přebal.

22.03.2022 3 z 5


Holka, kterou kdysi znal Holka, kterou kdysi znal Tracey Garvis Graves

Lovestory s trochou autismu, příjemná oddechovka, milostné scény mi tam připadaly trochu našroubované, ale chápu, že v takovémto příběhu by víc nepřirozená asi byla jejich absence. Zezačátku jsem se trochu bála, aby se děj neproměnil ve sladší verzi The Queens gambit, ale zbytečně. Dramatický závěr mě hodně příjemně překvapil.

30.08.2021 3 z 5


Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Cekala jsem bohuzel neco trochu jineho. Doufala jsem, ze kniha bude vic o praci letusky. Zacatek byl opravdu hodne slabej, po vtipku s koncentrakem, totalne mimo misu, jsem malem sla s knizkou rovnou do knihobudky, ale nakonec jsem ji prece jen docetla. Jedina kapitola ktera me opravdu zaujala a splnila moje ocekavani byla temer na konci: Tvari v tvar smrti. Cili pokud jste si tuhle knihu ukvapene poridili, stejne jako ja, a zklamaly vas uz prvni stranky, doporucuju pred uplnym zavrzenim alespon tuhle jednu kapitolu.

12.01.2020 1 z 5


Proč spíme Proč spíme Matthew Walker

Měli by si přečíst všichni. Všichni politici, generální ředitelé, učitelé, rodiče, budoucí rodiče,... prostě všichni. Kéž by byla v každém nočním stolku místo bible, nebo jiných náboženských knih, právě tahle. Elixír života pro každého, zdarma. Prosím, nezaměňujte si tuhle knihu za nějaké "ezo" nebo snáře. Jedná se defacto o vědeckou publikaci, vše co je v knize uvedeno je náležitě objasněno a většinou i ozdrojováno příslušnými studiemi. Co mě moc mrzí je fakt, kolik krutých pokusů na zvířatech muselo proběhnout (a stále probíhá), aby vědci dospěli k tak zásadním objevům a zjištěním ohledně spánku, která se však v médiích sotva šeptají, namísto aby se křičela do světa. Tahle kniha Vám může zachránit život, naprosto bez nadsázky.

30.12.2019 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Kdybych mela vybrat jednu knihu za "převtipnělou", oznacila bych tuhle. Autor ma bezpochyby skvely smysl pro humor, ale v teto knize se mi to zda prelamane pres koleno. Tezko najit jediny odstavec, jehoz cilem neni zachvat smichu, nic alespon trochu normalniho, nebo uveritelneho. Rika se, ze srandy neni nikdy dost, tak tady teda jo.

27.12.2019 1 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Prijemna a zabavna knizka na odreagovani. Ingmar Quist senior pro me nejkomictejsi postava, v konstrastu s nasledky jeho hlouposti, ktere mohou byt pro citlivky az k placi. Zajimave je necekane stretnuti hlavnich postav z odlisnych svetu, zaostale Afriky a pokrokoveho severu.

27.12.2019 4 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Jednotlivé příběhy, na můj vkus, až moc všední

30.06.2019 1 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Celý příběh mi vyzněl jako by se Hartl pokoušel čtenářkám namluvit, že když chlap udělá nějakou botu, vždycky je pro to dobrý důvod a vlastně za to nemůže, žena buďto nemá pochopení, nebo by pravdu neunesla. Testosteronová verze sexu ve městě. Možná to nezní jako úplně pozitivní hodnocení, ale kniha se mi líbila, příjemná oddechovka.

15.04.2019 3 z 5


Velká kuchařka Čech a Moravy Velká kuchařka Čech a Moravy Roman Vaněk

Napotřetí Ježíšek konečně vyslyšel mojí prosbu! Kuchařka je to opravdu skvělá. Na první dva týdny po Vánocích se nezabydlela v kuchyni ale na nočním stolku, nemohla jsem se od ní odtrhnout. V tuhle chvíli mám ozkoušené 4 recepty, všechny se krásně povedly. Doporučuji si poctivě projít úvod, než se pustíte do receptů. Dozvíte se tam spoustu univerzálních informací, které by Vám jinak přímo u receptu mohly chybět - například zda je hmotnost ingrediencí před/po očištění(m) atp.

14.01.2019 5 z 5


Sicilián Sicilián Mario Puzo

Příběh sicilského Jánošíka. Pro mě osobně poutavé a napínavé pouze poslední kapitoly. Návaznost na Kmotra minimální.
!SPOILER!: v Kmotrovi don Corleone připravuje s Michaelem akci, kterou Michael spustí až po donově smrti. Varuje ho, že bude zrazen a poradí mu, jak odhalí zrádce. Kdo si tohle pravidlo zapamatoval, ví téměř od začátku Siciliána, jak vše dopadne.

13.12.2018 3 z 5