sarka-destiny sarka-destiny komentáře u knih

☰ menu

Kuchařské suroviny Kuchařské suroviny Ingeborg Pils

Super! Jako bonus beru názvy v angličtině, němčině, italštině a španělštině.

23.02.2021


Babiččiny zákusky - Buchty, koláče a zákusky našich babiček Babiččiny zákusky - Buchty, koláče a zákusky našich babiček kolektiv autorů

Pěkné recepty, hlavně spousta krémových. Sice mě trochu děsí, že v rozpisech (a to i na krémy) je margarín, ale to je jen taková drobnost. Samozřejmě nahradím máslem. Kniha obsahuje i recept na snad nejlepší maďarský zákusek - Szomloj Galuszka.

11.11.2017


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Zprvu se mi to četlo hodně blbě - připadalo mi to, jako by to psal puberťák a to mi úplně nevyhovovalo. Začala jsem Veronikou, pak jsem zkusila Jáchyma a pak jsem to až do konce tak nějak střídala. A musím říct, že to střídání mě moc bavilo.
Styl mi připadalo, že se měnil s tím, jak se "děti" měnily v dospělé, takže nakonec to bylo fajn čtení na dovolenou.

29.10.2017 4 z 5


Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Pěkné čtení, originální příběh. Akorát mě mrzí ten překlad. I když je Smrt muž, tak jen aby byla zachovaná pravidla ČJ, musí se o něm mluvit v ženském rodě? To bylo opravdu hooooodně podivné.

29.10.2017 3 z 5


Vaříme slané i sladké Vaříme slané i sladké Hedwig Maria Stuber

Kniha je krásná, včetně fotografií, bohužel u moučníků je v surovinách uvedena vždy jen "mouka" (nikdy hladká, hrubá, polohrubá...). Pro začátečníky to určitě není. Nadruhou stranu v knihkupectví jsem za novou dala 99Kč, takže spokojenost.

22.10.2017


Přátelství: Diář 2017 Přátelství: Diář 2017 Paulo Coelho

Vždycky se těším na Vánoce, až mi ho Ježíšek donese. A pro jistotu, aby nezapomněl, ho kupuji sama. :D A pak se těším na chvíli, kdy ho tahám z kabelky, abych si něco zapsala...

13.02.2017


Pohled do tmy Pohled do tmy André Brink

Škoda, že to tak muselo dopadnout. Nejsem moc vzdělaný čtenář, když nechápu, proč ti dva spolu nemohli zůstat žít v Londýně. Než žít v lásce a spolu kdekoliv na světě, tak raději dvojitá smrt v JAR?

03.10.2016 4 z 5


Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Jedna z mých oblíbených knih. Absolutně nic není přímočaré, nic není průhledné, nic není předvídatelné. Např. zplození Garpa bych nevymyslela ani v nejdivočejším snu. Nebo "rozlučku" Garpovy manželky s jejím milencem...

25.09.2016 5 z 5


Sicilské povídky Sicilské povídky Giovanni Verga

Tak jako... Hned první povídka mě dostala, že jsem knížku musela odložit, abych to vstřebala. Je to drsné, je to syrové, a jak říkám svému muži "to si přečti, v každý povídce je aspoň jedna mrtvola".

25.09.2016


Doktor od Jezera hrochů Doktor od Jezera hrochů Miloslav Švandrlík

Knihu jsem přečetla, bavila mě, je to dobrá oddechovka, ale že bych se válela smíchy, to říct nemůžu.

25.09.2016 3 z 5


Úterní ženy Úterní ženy Monika Peetz

Ach jo.... Knihu právě čtu, baví mě, je psána jednoduše, takže super oddychovka. Jen jsem asi dlouho nečetla "současné" romány a jsem velice nemile překvapená, že "product placement" funguje i v knihách.

18.09.2016 4 z 5


Cizinec přichází Cizinec přichází Mika Waltari

Myslím si, že Dohra je zbytečná kniha. Až budu mít potřebu, možná si ji prečtu, ale zatím mi stačí "Cizinec". V této knize pro mě bylo všechno, i konec.

14.08.2016 5 z 5


Encyklopedie koření, bylinek a pochutin Encyklopedie koření, bylinek a pochutin Elisabeth Lambert Ortiz

Momentalne moje nejoblibenejsi kniha. Posledni dobou toho moc neprectu, ale tuhle beru do ruky kazdy vecer, listuju, uzivam si obrazky, a co me zrovna zaujme, to si prectu.

11.04.2016 5 z 5


Příšerné zlobilky Příšerné zlobilky Martina Drijverová

Moc pěkné a docela i vtipné. Chvílemi napínavé. :) Dceři se líbí, i když stále čteme spolu.

28.01.2016


Kniha o životě a smrti Kniha o životě a smrti Axel Munthe

Ikkju, neřekla bych, že je kniha o tom, že byl pánem nad životem a smrtí svých svěřenců.

Pan Munthe musel být neuvěřitelný člověk. Po přečtení mě mrzelo, že už nikdo nemáme možnost ho potkat... V knize je spousta moudra a myšlenek, se kterými se musí ztotožnit snad každý, kdo není bezcitný.

10.11.2015 5 z 5


13. komnata milenek 13. komnata milenek Tomáš Kristl

Prosím, dá mi někdo "rozhřešení", co je na této knize zajímavé? Ano, též jsem ji přečetla tzv. jedním dechem, ale proto, že je psaná tak stupidně a jednoduše. Možná to je důvod, proč se z ní někdo rozplývá...? Upozorňuji, že nejsem náročný čtenář.
Knihu vnímám spíše jako obhajobu sebe sama, proč se stala bestselerem nechápu ani náhodou. 1. díl mi stačil, další nehodlám absolvovat, stejně jako debilovinu 50 odstínů.... Myslím si, že je spousta jiných knih o nevěře, lásce atd. a 99% z nich bude i lepších, ať už jde o romány nebo o naučnou literaturu. Za mě - nikdy více. To je mi miljší naivní červená knihovna po babičce. :)

10.11.2015 odpad!


Čas je dar Afriky: Etiopie Čas je dar Afriky: Etiopie Hynek Adámek

Krásná kniha plná fotek.

23.06.2014 5 z 5


Krása na prodej Krása na prodej Candace Bushnell

Není to můj styl, ze začátku jsem se vyloženě trápila a myslela, že to nedočtu. Asi ve čtvrtině mě to chytlo a konečně jsem se začetla a chvílemi možná i bavila. Ale jedno vím jistě - toto není kniha, po které bych sáhla znovu.
Ta holka byla úplně nahlavu. (dle mě)

11.01.2014 2 z 5


Tetované děvče Tetované děvče Joyce Carol Oates

Knížka mě opravdu chytla, byť některé scény se mi zdály brutální. Závěr jsem čekala jiný, o to to bylo lepší. Těším se, až začnu číst další knihu od J.C. Oates, která na mě doma už čeká.

21.01.2013 4 z 5


Petr Kukaň z Kukaně – komplet (Královny nemají nohy, Prsten Borgiů, Krásná čarodějka) Petr Kukaň z Kukaně – komplet (Královny nemají nohy, Prsten Borgiů, Krásná čarodějka) Vladimír Neff

Miluju ty knihy! Kdo se přenese přes to, že u pana Neffa 1 odstavec = 1 věta, toho určitě chytne nečekaná zápletka, lépe řečeno zápletky.
Je to pohádka pro dospělé napsaná nádhernou květnatou roztáhlou češtinou.

21.01.2013 5 z 5