Petr Kukaň z Kukaně – komplet (Královny nemají nohy, Prsten Borgiů, Krásná čarodějka)

Petr Kukaň z Kukaně – komplet (Královny nemají nohy, Prsten Borgiů, Krásná čarodějka) https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101530/neff-komplet-kralovny-nemaji-nohy-prsten-borgu-krasna-carodejka-101530.jpg 5 34 3

Královny nemají nohy Hlavní hrdinou tohoto historického románu je Petr Kukaň z Kukaně, syn alchymisty na pražském dvoře Rudolfa II. Kniha je prvním dílem románové trilogie: Královny nemají nohy, Prsten Borgiů, Krásná čarodějka. Prsten Borgiů Druhý díl románové trilogie Vladimíra Neffa – Prsten Borgiů – přináší po knize Královny nemají nohy další příběhy rytíře Petra Kukaně z Kukaně, syna pražského alchymisty z doby Rudolfa II. Tentokrát se odehrávají v rudolfínské Praze, v renesanční Itálii a také na cařihradském dvoře tureckého sultána a pařížské Bastile. Neohrožený Petr Kukaň opět prochází na své dobrodružné cestě za spasením světa mnoha podiv budícími nebezpečenstvími a protivenstvími, neboť jeho ušlechtilé názory a chvályhodné záměry se znovu tvrdě střetávají s realitou mocenských zájmů v tehdejší Evropě, stojící na prahu třicetileté války. Ze všech nástrah a léček však znovu s pomocí autorova fabulačního mistrovství a jemně ironického nadhledu šťastně vyvázne. Jak tomu bude příště?... Krásná čarodějka Poslední setkání s Petrem Kukaněm z Kukaně, nazvané Krásná čarodějka, se odehrává uprostřed třicetileté války, která navzdory Petrovu úsilí zachvátila Evropu. Krvavé hrůzy, jež po sobě zanechávají postupující a rabující protestantské i katolické armády, naplňují Petra odporem a pocitem ztráty životního smyslu. Mocní tohoto světa si však ve chvílích nejtěžších na Petra vzpomenou a žádají statečného a hrdinného Petra o pomoc. Úkol, jejž je mu uložen a který Petr přijímá coby svou povinnost, tedy vyvést Evropu z válečných hrůz, je vskutku úkolem hodným Kukaňova jména. A tak se Petr setkává s Valdštejnem, rozporuplným mužem, jenž do evropských dějin první poloviny sedmnáctého století zasáhl nemalou měrou. Stejně jako v předchozích dílech i zde vstupují do Petrova života ženy. Z náhodného střetnutí s podivnou osůbkou se vyklube veliká láska, jež významně zasáhne do Petrova života. Jeho milenkou se stává krásná čarodějka, která Petrovi nechává nahlédnout do světa magického a jako jediná nahlodá jeho víru v sílu rozumu. Jejím protihráčem je mladinká nohatá princezna – a pro Petra se vášnivá láska obou žen stane osudovou.... celý text

Přidat komentář

Atuin
17.03.2016 5 z 5

Je to úchvatné dílko, je to nezapomenutelné a neopomenutelné. Vladimír Neff se do toho tak ponořil, tak vložil, tak se do toho opřel, že na to těch pět hvězdiček nestačí. Pokaždé dovedu jak tajit dech tak se potuleně usmívat a někde i od srdce se smát. Celý svět tu vyvstane jako ten orel a krouží nad našimi čtenářskými zraky,pestrý a živý a neumlkající, nesoucí sebou na svých křídlech příběhy tak úžasné, poučné a chválihodné, že je málem nutnost je stále číst.

DooFooS
11.02.2014 5 z 5

V celé trilogii mě nepřestávala překvapovat originální kombinace historie a smyšleného příběhu a to do nejmenších maličkostí. Příběhy nafuky Petra z Kukaně jsem si užíval a jeho dospívání a zrání mě bavilo, rozesmávalo a napínalo a nutilo číst a dál a rychleji a zvědavěji.


sarka-destiny
21.01.2013 5 z 5

Miluju ty knihy! Kdo se přenese přes to, že u pana Neffa 1 odstavec = 1 věta, toho určitě chytne nečekaná zápletka, lépe řečeno zápletky.
Je to pohádka pro dospělé napsaná nádhernou květnatou roztáhlou češtinou.

Štítky knihy

magie třicetiletá válka (1618-1648) humor 17. století pikareskní romány historické romány dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Vladimír Neff
česká, 1909 - 1983
1997  90%Sňatky z rozumu
2000  86%Královny nemají nohy
1979  86%Třináctá komnata
2000  90%Prsten Borgiů
1986  90%Císařské fialky

Kniha Petr Kukaň z Kukaně – komplet (Královny nemají nohy, Prsten Borgiů, Krásná čarodějka) je v

Přečtených43x
Doporučených6x
Knihotéce9x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x