Doktor od Jezera hrochů
kniha od: Miloslav Švandrlík
KoupitKoupit eknihu
Příběh mladého pracovitého lékaře, kterého ambiciózní žena a tchyně se snaží doštvat k úspěchu. Obstarají mu zdánlivě lukrativní místo na stavbě v Africe. Zapomenou však, že jejich oběť je smolař, bázlivec a pesimista.
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/5132/doktor-od-jezera-hrochu-pp8-5132.jpg 3.8189Žánr | Romány, Literatura česká |
Vydáno | 1980, Mladá fronta |
více informací... |
Komentáře (29)
Kniha Doktor od Jezera hrochů

Moje velmi oblíbená kniha a srdcovka. Tuhle knihu mám doma spoustu let a ráda se k ní vždy vracím. Splňuje očekávání, je vtipná a skvěle napsaná. Vykresluje postavičky svérázným a pravdivým způsobem. Lidé se nemění za žádných okolností a za žádného režimu. Spousta komických situací, zápletek a dobrodružství, které umí napsat jen sám život.

Fajn kniha. Pobavila mne. Čeněk je sympatický nešika. A paní Košvancová je teda něco.

Kniha není špatná, ale až do uštknutí hadem mi přišla zbytečně rozvláčná. Vše podstatné z knihy zaznělo i ve filmu, ale film víc odsýpal a hezky tu byla rozšířena linie se sestrou Krajánkovou. Celkově se mi tedy líbil víc film.

Kniha je kniha a film je film, na tom se shodneme všichni bez rozdílu věku. Film má do předlohy trošku daleko, i když se jí drží poměrně věrně. Nicméně, Eva Holubová si s postavou tchýně pěkně pohrála. Ta uřvaná babice jí sedla jako zadek na hrnec. Povedená letní oddechovka. Rozesmála jsem se i v tramvaji. Dobeškovi jsem přála jen to dobré a konečně štěstí s bezva ženskou na krku a ne ty dvě harpie. Ten moula si ji zasloužil.
Autor a jeho další knihy
- Muž s kanadským trávníkem 2019
- Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 2006