sandrakamaledin sandrakamaledin komentáře u knih

☰ menu

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

K téhke knize mám malé vyprávění. Nejdříve jsem viděla film 'Moje velká indická svatba'. Viděla jsem ho asi milionkrát, býval to můj nejoblíbenější film. Vím, že tenhle film většina nezná, tak abych to vysvětlila. Film je na motivu knihy 'Pýcha a předsudek' je na 90% stejný. To jsem v tu dobu netušila. Po nějakém čase jsem si řekla, že se vrhnu na film 'Pýcha a předsudek'. V polovině filmu mi došlo, že je stejný jako 'Moje velká indická svatba', takže jsem byla zklamaná, že vím jak co bude probíhat. Ale stejně mě film uchvátil. A teď jsem se rozhodla, že si přečtu knihu. Měla jsem ji přečtenou za dva dny. Je vážně úžasná, ale. Je mi patnáct, tudíž se mi dobře nečetla, čím neříkám, že za to může ta kniha. A jelikož jsem znala děj už nazpaměť, tak to pro mě bylo takové.. prostě klasické, ale musím vynachválit jak je úžasně napsaná. Úplně jsem se v táhla do děje a byla jsem na chvíli Elizabeth. Nikdy jsem nečetla knihu, ve které by se děj odehrával v 19. století, takže to pro mě bylo úžasné.
Stojí za to ji přečíst!

24.03.2016 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Tuhle knihu jsem přečetla za jeden den. Tak moc vás vtáhne do děje, že je to až nemožné. Jelikož jsem na takové slaďárny, tak jsem z té knihy přímo nadšená! Hned se musím vrhnout na druhý díl. Musím souhlasit s některými komentáři, že mě také štval Aspen. Vážně fandím Maxonovi.
Myslím, že jsem takovou úžasnou oddechovou knihu potřebovala, vážně doporučuji!
Dávam pět hvězdiček.

24.03.2016 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

K této knize nejde napsat nic jiného, než klasika. Jako většina lidí v mém věku viděla nejdříve film a až pak četla knihu, takže víte, jak děj dopadne. Jenže když se do knihy doopravdy začtete, tak to už ani nevnímáte a jako kdyby jste ten příběh viděly poprvé. Líbilo se mi, že nějaké věci jsem ve filmu neviděla, takže pro mě byly novinkou. Doopravdy bych knihu doporučila všem. Vážně všem.

04.02.2016 5 z 5


Magie krve Magie krve Tessa Gratton

Oddechovka.. Nic od knihy nečekáte, ale nudná není. . Příběh pro nactileté, jiným bych ji nedoporučila :) Ale špatná nebyla..

14.01.2016 3 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Musím říct, že jsem prvně viděla film, ale kniha se mi líbila o dost víc. Má krásný děj a líbí se mi, že je formou dopisu, nejdřív mi chvilku trvalo si zvyknout, ale zvykla jsem si rychle. Doporučuju si nejdřív přečíst knihu, pak se podívat na film. Mám ráda 90. léta. Kniha se mi opravdu četla dobře. Doporučuji všem co se chtějí na chvíli alespoň trochu zamyslet, samozřejmě se bude více líbit náctiletým, než dospělým.

25.10.2015 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha je naprosto uzasna.. Velice prociteny pribeh.. V tehle knize neplati motto "Laska hory prenasi" ale i tak me jeji zaver dojal a libil se mi.. Musim rict ze bych jejich milostny pribeh dala uz trochu driv nez na poslednich cca 20 stran, ale to je vec nazoru.. :-) Knihu bych zkratka doporucila uplne vsem, nezklame vas. :-)

09.09.2015 5 z 5


Odhalení Odhalení Lisa Jane Smith

Cela série je spise oddechova..Dej je moc pěkný ale knihy bych spise doporučila těm co chtějí na chvíli zapomenout na to bláznovství co se děje kolem nich.. Milostne trio mi hodne pripominalo trio v upirich denicich, ale to je asi jedine co maji tyto serie spolecne..Všechny tři dily jsem mela precteny za tři dny .. Do děje se s chuti vzijete po par desítek stránkách.. Zkratka pokud premyslite jestli se do série mate pustit, pustte se do ni. :-)

13.04.2015 3 z 5