Magie krve

Magie krve https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146746/bmid_krvave-deniky-magie-krve-aXH-146746.jpg 4 179 32

Krvavé deníky série

1. díl >

Ze středoškolačky Silly se stala po smrti rodičů samotářka a místní podivín. Nick je naopak oblíbený a sebevědomý chlapec, který si však kvůli své minulosti drží od lidí odstup. Oba cítí, že je váže zvláštní pouto - a brzy se ukáže, že mají společnou schopnost provozovat kouzla, která se provádějí pomocí krve. Nick, Silla a její starší bratr Reese experimentují s magií, ale brzy zjišťují, že v ospalém prérijním městečku na ně číhá někdo, kdo v magii krve hledá moc a nesmrtelnost a jehož osud se proplétá historií jejich rodin už dlouhé desítky let...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Blood Magic , 2011


více info...

Přidat komentář

Brambora_Šeby
30.01.2024 3 z 5

Za mě měla kniha určitě skvělý nápad, ale tak nějak mi tam něco chybělo. Zápletka sice byla, ale až do dvou třetin knihy se téměř nic nedělo. Vztak hlavních postav mi také přišel takový nemastný- neslaný. Asi tam chyběla ta pravá chemie. Rozhodně ale knihu nechci úplně zavrhnout. Postavy byly v celku sympatické a docela snadno jsem se dokázala vžít do jejich situace. To že byl děj psaný ze dvou pohledů také nebylo na škodu. Co se týče Josephinina deníku, nejsem si úplně jistá zda se mi to líbilo či ne. Sice to byla zajímavá vložka, ale zas mi úplně nevyhovovalo, jak se díky tomu dal děj předvídat. Jako odpočinková četba určitě dostačující.

ElessaRiverbow
09.11.2023 2 z 5

Knížka mě zaujala svojí anotací a moc jsem se na její čtení těšila. Proto jsem bohužel zklamaná, že to bylo tak hrozné. Ze začátku to působilo slibně a i se to rychlé četlo. Postupem času ale čtivost upadala a o čtení jsem začala ztrácet zájem. Příběh mě nudil a bohužel už mě zpátky nechytil. Většina postav mi přišla taková meh, k Sille ani k Nickovi jsem si nenašla za celou dobu cestu. Být o několik let mladší, nejspíš se mi kniha líbí, teď už jsem na to asi moc stará.


adelinka
23.08.2022 3 z 5

Nezvyknem nejako fantasy, ale čo mi prejde rukami prečítam. A toto bolo tiež také rýchle čítanie, na také rozhýbanie sa čítaním...

Kate3003
07.06.2022 3 z 5

Kniha měla velmi zajímavý námět, originální pojetí magie i zpracování se mi líbilo. Přestože jsem původně neměla od knihy velká očekáváni tak mě velmi mile překvapila a rychle mě vtáhla do děje. Příběh byl celkově velmi napínavý, vlastně až do konce příběhu dost věcí pouze odhadujete a k odhalení opravdu dochází až ke konci knihy. Navíc je to psané tak, že si nemůžete být zcela jisti tím kdo je vlastně padouch. Jednotlivé kapitoly byli prokládány úryvky z deníku což bylo skvělé a ucelovalo to celkový děj. Přestože bylo psáno z pohledu dvou hlavních hrdinů nijak mě to nerušilo a vyhovovalo mi že pohled jednoho začíná tam kde končí ten druhý a jednotlivé části se neopakují.

AndyYoggy
26.03.2022 3 z 5

Nápad této knihy byl velice dobrý, ale podle mě trošku vázlo to zpracování. Nejvíce mi tam neseděl tak rychle vzniklý romantický vztah mezi hlavními hrdiny. Ale jinak byla toto spíše oddechovější knížka.

nela3812
15.02.2022 2 z 5

Tato duologie je postavena na velmi originálním námětu, jehož zpracování mě bohužel nenadchlo. Hlavní hrdinové díky své krvi mohou provádět magii, to je na nich ovšem to jediné zajímavé. Všichni mi přišli nemastní, neslaní – jakoby z nich už dávno vyprchal život a přitom umí kouzlit! O toho jediného, který s tím byl ochoten pracovat a zkoumat své schopnosti mě autorka navíc připravila….Vážně moc díky!
Co mě překvapilo, bylo, že se obě knihy svými příběhy i postavami propojily, protože dle anotací to tak úplně nevypadalo. Musím však přiznat, že v druhé knize autorka nepřišla s ničím novým a měla jsem pocit, že příběh ještě více zpomalil a začal upadat do neznámých hlubin.
Co mě na knize opravdu bavilo, bylo prostředí. Domy, lesy a hřbitovy, kde se vše odehrává, jsou krásně popsané a příběhu dodávají tu pravou atmosféru. Cítíte z nich to tajemno, záhadno a záludno, co jinak příběhu bohužel chybí.
Jestli se máte něčemu vyhnout, tak je to rozhodně tato série. Po dočtení mi v hlavě neutkvělo vůbec nic, hlavním postavám chybí náboj a samotnému příběhu chybí svižný flow. Pokud toužíte po krvi, rozhodně sáhněte po něčem jiném. Tohle prostě není dotažené do konce a za váš čas to nestojí.

JitulHa
21.08.2020 4 z 5

Kniha se četla velice dobře, děj byl napínavý, plný nečekaných odhalení a rychle ubíhal. Avšak to, co bylo podle mého názoru na tom všem nejpovedenější, je příběh sám, jeho tajuplné líčení a celková promyšlenost. Hlavně, to ale bylo výjimečné vyprávění, které se točilo kolem krve a magie, což z něho udělalo mezi běžnými fantasy knihami s upíry, vlkodlaky, anděly a kdo ví čeho ještě, něco jiného a jedinečného... (více v záložce recenze).

oblakaknih
12.02.2019 3 z 5

Fajn příběh, ale nijak zvlášť mě nenadchl.

Vevi-knihomil
22.07.2018 5 z 5

Tuhle knihu miluji. Úžasný příběh, napínavý.. plný magie, lásky i smutku. Za mě top kniha!

Juli.W
29.01.2018

Príbeh je celkom jednoduchý a napínavý. Do konca knihy poriadne neviete všetko, čo je super, pretože je to tak trochu neočakávané. Počas celej knihy panuje istý druh depresívnej , ťažkej atmosféry, čo neviem zaradiť, či je to pozitívum, alebo negatívum. Autorovi sa to naozaj podarilo, aby to cítil aj čitateľ, na druhej strane som tú knihu nemohla zhltnúť naraz, pretože som musela si robiť pauzy kvôli takej ťažkej atmosfére.

Eneta
07.06.2017 3 z 5

Zajímavý příběh, ale dost věcí jsem dlouhou dobu nechápala a nedokázala jsem si to v hlavě srovnat. Vše se tam nějak komplikuje a je to takový.. divný. Ale námět se mi celkem líbil.

kannibal28
08.03.2017 3 z 5

celkom zaujimavý príbeh

Luciluc
20.07.2016 3 z 5

Na tuto knihu jsem narazila náhodou a nic jsem od ní předem nečekala, i kvůli ne příliš vysokému hodnocení zde. Ale byla jsem celkem mile překvapena, i když je pravda, že jsem knihu "nehltala", ale když už jsem ji vzala do ruky a začetla se, příběh mi rychle utíkal a nutil mě číst dál a dál. Od druhé poloviny mě kniha začala více bavit. Silla i Nicholas mi byli sympatičtí hned od začátku (líbilo se mi jaký k sobě měli vztah), k Reesovi jsem si našla cestu až časem a velmi si ho oblíbila, proto mě mrzelo jak to s ním nakonec dopadlo (sourozenecký vztah Silly a Reese byl moc hezký). Ocenila jsem i deníkovou formu vyprávění Josephine, bylo to zpestření. Tématika celkově se mi také líbila, i když té krve bylo občas až příliš. Kniha pro mě byla napínavá, měla spád, nechyběly zvraty a překvapení, jen konci bych ještě věnovala několik stran navíc. Ale jinak spokojenost :)

avalonek
27.05.2016 5 z 5

Prostě paráda.Tuhle knihu jsem si užila od začátku do konce.Bylo to krásné,napínavé,romantické a taky hrozně smutné.Ale prostě naprosto úžasné..

sandrakamaledin
14.01.2016 3 z 5

Oddechovka.. Nic od knihy nečekáte, ale nudná není. . Příběh pro nactileté, jiným bych ji nedoporučila :) Ale špatná nebyla..

Pepa0216
13.11.2015 5 z 5

Tuhle knihu budete buď milovat nebo nenávidět a já jsem na první straně. Neuvěřitelný příběh na místě jako je hřbitov který je nejen ke čtení, ale je i zábavný a napínavý od začátku do konce. Obrovské překvapení... Hlavní hrdinové jsou super!

livres
06.10.2015 4 z 5

Velice zajímavý nápad, pěkný příběh. Mně osobně se to velmi líbilo.

julliette
09.04.2015 3 z 5

No co říct. Obálka je pěkná, ale ten děj je nudný. Žádné zvraty, akce, které by nás neodtrhly od knihy, tam nejsou. Přečetla jsem půlku a už jsem to vzdala, není to tak zajímavé jak se zdá. Jednoduchý děje nejsou pro mě.

Norea
22.03.2015 5 z 5

Málokedy sa mi dostane do rúk kniha s dennikovým formátom. Páči sa mi preklad knihy, útržky minulosti, priebeh deja. Pochutnávala som si na nej na Jar na slniečku, bolo to super, pretože som sa cítila akoby som patrila do toho deja. Aspoňže nožíky zostali bezpečne ďaleko od mojich rúk :D

Samaret
14.03.2015 2 z 5

Tak k téhle knize se už nevrátím. Občas to dělám u knih, které se mi líbí, ale tady to fakt nepůjde.
V životě jsem se u žádné knihy tak nenudila, jako u téhle. Hlavní hrdivoné mi byli naprosto nesympatičí. Nedokázala jsem si k nim vyvěstovat žádný kladný vztah, ať už by stál na čemkoli. Přišli mi hloupí, zabrždění a nudní. Nejoblíbenější postavou mi byla Nicholasova nevlastní matka Mary a jen proto, že se jako jediná chovala jako postava, kterou měla být.
Námět byl sice hezký, ale příběh byl tuctový a mizerně zpracovaný. takhle zklamaná jsem už hodně dlouho nebyla.

Štítky knihy

pro děti americká literatura pro mládež

Autorovy další knížky

Tessa Gratton
americká
2013  72%Magie krve
2013  68%Strážkyně krve

Kniha Magie krve je v

Právě čtených2x
Přečtených265x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených13x
Knihotéce142x
Chystám se číst127x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x