rimanka rimanka komentáře u knih

☰ menu

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Zajímavý pohled autora na historické události vysidlování sudetských Němců. Názorově vybalancované. Přivítala bych i hlubší nástin reálií. Chvílemi mi obsah přišel až příliš lehce predjimatelny, škoda, že se nevyhnul klasickému tématu lásky. Ale určitě zaujal a těším se na další části.

09.05.2024 4 z 5


Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Skvělá detektivka. Nemohla jsem se odtrhnout, neotřelé téma, příjemně česká, atmosféra výborně popsaná. Nová Klevisova na scéně. Těším se na všechny budoucí knihy této autorky.

09.05.2024 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Knihy od p. Mornštajnové mám moc ráda. Vždy napjatě čekám na další. Tato je podle mě nejslabší. Stylisticky i obsahově je psaná jakoby " na sílu". Mnohem více na mě zapůsobily Houbařka nebo Zahrada od jiných autorek se stejnou tématikou.

17.09.2023 3 z 5


Jeřabinový dům Jeřabinový dům Marie Hajdová

Nádherná kniha. Ten jazyk, jakým autorka píše. Jako by malovala slovy obraz. Přála bych si,aby napsala pokračování.

24.08.2023 5 z 5


Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Místy mi nesedla určitá slovní spojení,ale to přisuzuji nízkému věku autorky. Kdybych na databázi neviděla tak vysoké hodnocení,po knize bych díky názvu a obálce nesáhla. Ale byla to jízda. Napínavé od začátku do konce. Těším se na další...

18.07.2023 4 z 5


Vodník Vodník Tereza Bartošová

Konečně další autorka, na jejíž knížky se budu těšit jako na ty od M.Klevisove. Krásně popsaná atmosféra, prostředí, originální zápletka.

18.07.2023 5 z 5


Učitelka angličtiny Učitelka angličtiny Magda Váňová

Tuto autorku mám velmi ráda. V nové knize je znát stylistický i obsahový posun čím dál zkušenější autorky. Příběh se čte sám a je protkán životními moudry. Jediné,co bych vytkla,je to, že román není zasazen do konkrétní doby, což mi dost ve čtení vadilo.

18.07.2023 5 z 5