ProstěAmálka ProstěAmálka komentáře u knih

☰ menu

Striga Striga Gabriela Houston

Příjemná oddychovka, která se dobře a rychle četla. Nevěděla jsem úplně co čekat, tak jsem byla příjemně překvapená.

18.03.2024


Králova klec Králova klec Victoria Aveyard

(SPOILER) Je to zvláštní, ale tato tento díl mne bavil asi více než dva předchozí.. Občas tam teda byly časové nesrovnalosti, ale to spisovatelce odpouštím, jelikož to chápu..
Jinak moc nemám ráda více dějových linií a ani tady se to nezměnilo.. Cameron mi přišla ještě víc nesympatická než předtím a Evangelina mne zklamala, měla jsem jí radši, když jsem si myslela, že je to prostě b*tch :)
Jinak konec knihy, mne nijak nenadchnul a bojím se, že válečná smšť bude docela nudná :)

24.08.2020 3 z 5


Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

Zprvu jsem bylo trošičku zmatená, ale jak jsem se v knize posouvala dál, nemohla jsem se odtrhnout. Byla to fakt pecka! Takové napětí jsem neočekávala a hlavně mne překvapilo vyvrcholení.
Na konci mi ukápla nějaká ta slza, ale já jsem citlivka a brečím u knih poměrně často :D

07.06.2020 3 z 5


Dcera čarodějnice Dcera čarodějnice Paula Brackston

Když jsem knihu začala číst, tak jsem si rekla: "Tak to nevím, úplně něco jinyho než jsem si představovala." ale postupem čtení, jsem se do toho opravdu zažrala a těšila se na další a další stránky...
Podle mě, by ani nebyl potřeba další díl, ale třeba změním názor až si přečtu pokračování.

28.02.2020 3 z 5


Královna povětří a temnoty Královna povětří a temnoty Cassandra Clare (p)

Kniha byla dobrá, ale ne lepší než předešlé díly. Když už jsem si myslela, že máme zápletku za sebou, vždy se objevilo něco dalšího a to mi upřímně docela vadilo, zvlášť když už to bylo po třetí. Ze začátku byla kniha, jako u předešlých dílů, nudná.
Těšila jsem se, že tatto knoha bude už definitivní konec a nebudu muset nad ničím vším přemýšlet, ale epilog tomu nenasvědčoval. Já jen doufám, že to byl opravdu konec, nevím jestli by mě další kniha bavila.

18.02.2020 2 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Upřímně, na poslední knihu jsem se těšila celý rok a byla jsem nadšená když jsem si jí konečně koupila.
Nadšení opadlo a to hodně rychle... Věc kterou u knih nemám ráda - více dějových linií. Ze začátku jsem četla čtyři - Alein, Jeřáb, Manon s Dorianem a Aedion. Chaola jsem nečetla ze dvou důvodů - jako postavu jsem ho neměla ráda a nečetla jsem knihu o něm. Později jsem přestala číst i linii týkající se Aediona - bože, jak nesnáším dlouze popisované bitvy...
Když se konečně spojili dvě linie dohormady, tak se musel Dorian trhnout a bylo to tu zase.
Nemůžu říct, že byla kniha špatná, ale byla zbytečně prodlužovaná. A závěrečná bitva? Delší bitvu jsem asi ještě v knize nezažila.
Musím ale uznat, že jsem dvakrát u knihy bulela jak malá ...
SPOILER Když umřel Gavriel a Třináctka... Konec knihy mi nevadil, dílo hezky zakončeno. I když me spisovatelka trochu zklamala, že Dorian nebo Aelin neumřeli, jak údajně měli.
Ale třeba za rok či dva se do série pustím znovu a budu mít jiný názor.

24.11.2019 3 z 5


Pán stínů Pán stínů Cassandra Clare (p)

Abych byla upřímná, první díl mne bavil více. Nemám ráda, když je v knize více linií. Konec mě, ale opravdu překvapil, ale hlavně naštval a to tím, že ještě není další díl.
Jinak super, i když toto asi není nejlepší kniha, kterou jsem četla.

01.11.2019 3 z 5


Originální upíří deníky Originální upíří deníky Hrabě Dracula

Na knihu jsem narazila v antikvariátu a velmi mne zaujal její obal. Po prolistování jsem si řekla, že by to mohlo být vtipné a hlavně mám úchylku na Drákulu :D
Čtení deníků mě nebaví, ale tady jsem se bavila od začátku do konce. Celé je to vtipně pojaté a dokonale zpracované. Klobouk dolů Drákulovi.. :D

01.11.2019 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Kniha mne úplně odrovnala. Nejdříve jsem se bála, že mne to nebude bavit, ale hodně jsem se spletla. Takto dobrou knihu jsem dlouho nečetla. Nechápu jak autorka mohla něco takového vymyslet.

19.12.2018 5 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Kniha mne velice zaujala a nebyla jsem schopná se od ní odtrhnout. Přečetla jsem jí jedním dechem během tří dnů. Jen škoda za otevřený konec, ale zase si každý může vymyslet svůj vysněný, že.. :)
Upíří tematiku miluji, takže za mě super a ocenila bych více takovýchto knih..:)

18.12.2018 5 z 5


Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

něco trošku jiného, ale docela fajn

18.12.2018 3 z 5


Krverůž Krverůž A.G. Howard (p)

Knihu jsem začala číst jen abych měla něco s sebou do vlaku. Půjčila mi jí sestra a já doufala, že mě kniha bude bavit. Podle popisu jsem si říkala, že by to mohlo být něco pro mne. Ale takhle moc jsem se nikdy nespletla. Knihu je na začátku nudná, což někdy knihy bývají, ale toto se nerozjelo ani po přečtení poloviny knihy. Tak jsem knihu odložila a nikdy se k ní už asi nevrátím. Možná by mi nepřišla tak hrozná kdybych předtím nečetla knihu od S. J. Maas Dvůr trnů a růží.

21.11.2018 odpad!