Originální upíří deníky

Originální upíří deníky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137557/originalni-upiri-deniky-137557.jpg 4 48 18

Tento deník, sepsaný vlastní rukou, je výtahem z minulosti a přítomnosti hraběte Vlada Draculy. Svolil s jeho vydáním v reakci na současné mediální šílenství kolem všeho upírského a nemrtvého.Tyto banální kratochvíle jsou jen mdlými můrami třepotajícími se v polostínu Vladovy temné hvězdy. Toužíte-li po strhující četbě, která jde až na krev, nenechte si ujít Originální upíří deníky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Original Vampire Diaries , 2010


více info...

Přidat komentář

MollyCornelia
31.12.2022 3 z 5

3*/5*
Hezké na uzavření roku. Obzvlášť když to člověk dočte pár hodin před začátkem dalšího.
Rychle se to četlo a místy jsem se opravdu nasmála. Jinak ano, je to trochu blbůstka a parodie, ale zato dobře zpracovaná. Hodně mě bavily obrázky a nákresy.
Doporučuji klukům i holkám od 13 let.

M.C.SMITH
11.11.2022 5 z 5

Tohle je taková malá, roztomilá blbůstka. Napsáno vtipně a musím říci, že v některých věcech s pánem noci plně soucítím.
Je to taková malá oddechovka, která se dá přečíst za pár hodin. Mne knížečka rozhodně potěšila a jsem ráda, že se ke mne dostala.
Bylo to příjemné čtení.


Arkagas
05.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Ano prosím! Tohle mě fakt bavilo. Je to taková blbinka, která Vás ale rozesměje a kterou si vizuálně užijete. Deník psaný samotným hrabětem Draculou - o jeho radostech z dob minulých, ale hlavně strastech z dob současných. Pít krev už není in a tak Dracula podstupuje skupinovou léčbu stop sání a během dne si na ruce musí lepit žvrkývačky. Navíc mu po baráku neustále trajdají nějací turisté a chudák se nemůže promenádovat ani ve svém salónu v županu, ale musí být schován ve sklepení. A za všechno může ten zpropadený Stoker! 
Knížka je malého formátu, tištěná na křídovém papíře, plná fotografií a projektů hraběte, nad kterými v současné době pracuje - jedná se jak o věci praktické - například skládácí rakev, tak i o přednášky, které jsou pro upíry přeživší v našem světě stěžejní - například jak poznat kolík. 
Jedná se o záležitost cca na 2 hodinky čtení, ale pro milovníky upírů je to nutnost :) I přesto, že je to blbinka má kniha nádhernou reliéfní obálku a červenou stuhu.. Design je vyšperkovaný :)

ProstěAmálka
01.11.2019 4 z 5

Na knihu jsem narazila v antikvariátu a velmi mne zaujal její obal. Po prolistování jsem si řekla, že by to mohlo být vtipné a hlavně mám úchylku na Drákulu :D
Čtení deníků mě nebaví, ale tady jsem se bavila od začátku do konce. Celé je to vtipně pojaté a dokonale zpracované. Klobouk dolů Drákulovi.. :D

Orange8knihomol
20.09.2018 5 z 5

Tak jsem se dostala na poslední stránku a mám z onoho titulu takové smíšené pocity. Na jednu stranu musím uznat, že grafické zpracování knížky bylo opravdu převelice zdařilé. Jelikož jsem ten typ člověka, jež si musí vše prohlédnout až úplně do detailu, tak jsem tuto malou knížečku četla asi 3 dny, neboť jsem si pečlivě všechny fotografie a doplňky, kterých bylo v deníku opravdu moc, prohlížela a ,,studovala" je. Ze strany grafického zpracování bych vytkla pouze font písma, jež se mi neskutečně špatně četl a kvůli němuž mi přečtení trvalo o dot déle a německá slůvka, jimž jsem některým nerozumněla, přestože se němčinu učím (sic teprve 2. rokem). Na druhou stranu byly zápisky Hraběte Vlady Draculy hodně vtipné a originální. Zaskočila mne a překvapila Draculova vynalézavost a různé ujeté nápady či návrhy. Ale vlohy pro podnikání má, to se mu zase musí nechat! I přes můj odpor vůči čtení deníků, musím hodnotit kladně, jelikož upíři jsou prostě upíři a já je totálně žeru! :-) Ach, ten utrápený Dracula! Naprosto s ním soucítím, protože ta nesmrtelnost musí být vskutku vyčerpávající, nudná a zdlouhavá. DOPORUČUJI, avšak POUZE MILOVNÍKŮM UPÍRŮ A FANTASY!

Beatrisie
03.11.2017 4 z 5

Líbili se mi hlavně ilustrace a celkové zpracování knížky :) I text byl opravdu vtipný :)

Vidlička
07.04.2017 4 z 5

Tak tady jsem se opravdu bavila! Životem (mrtvotem?) trochu vláčený hrdina si vylévá srdéčko na stránkách svého deníčku nebo zase naopak srší večírkovou energií či podnikatelskými nápady, smýkán sem a tam svým agentem, třemi nevěstomanželkami a neopominutelnou matinkou. Jednoduchoučký nápad ale jak dokáže, doplněn krásnou a nápaditou grafickou úpravou, dokonale pobavit!

Vampirosa
10.03.2017 3 z 5

Na knížku jsem se velmi těšila, ale byla jsem poměrně zklamaná. Obal vypadá suprově a ilustrace jsou též skvělé. Avšak co se psané stránky týče - jo, občas se člověk ušklíbne, ale já se většinu času škrábala za krkem a nechápala. Děj je naprosto o ničem. Nápad na knížku to byl dobrý, ale hold to zpracování,..

Smiley96
09.07.2016 3 z 5

Tak já nevím jestli se mám smát nebo brečet nad touto mini knížkou :/ Ilustrace a zpracování knížky je moc hezké, ale obsah jako takový nestojí za nic... A pomlouvat originál Brama Stokera Drákulu, je podle mě vrchol drzosti. :( Knížku mám spíš jen na okrasu kvůli obálce do svého Upírlendu, tím svůj účel dokonale plní.

ttpnkov
03.10.2015 3 z 5

Po knize jsem v knihovně sáhla hlavně kvůli krásnému obalu, k výpůjčnímu pultu jsem s ní potom šla hned po krátkém prolistování a přečtení osobních údajů na jedné z prvních stránek s obrovským nadšením. V téhle malé knížečce jsou věci, nad kterými jsem se usmála, ovšem že by to byla nějaká sláva, to bych netvrdila. Třetí hvězdičku za krásné grafické zpracování - to se opravdu povedlo.

Padla Hvezda
31.01.2015 3 z 5

Krásné grafické zpracování, děj skoro žádný, ale přesto je ho mnohem víc, než v té známější slátanině. Pokud někdo mermomocí musí číst Upíří deníky, ať si přečte tyhle.

KLHannah
19.01.2015 2 z 5

Knihu jsem si s velkým nadšením objednala z druhé ruky, také trošku nahlodaná zdejšími komentáři, ale buď nemám smysl pro humor a nebo jsem čekala něco jinak humorného, prostě knihu, ani ne v půlce, otráveně odkládám. Nějak jsem v tom nenašla nic co by mě přinutilo číst dál. Grafické zpradování není špatné až na font písma, to se mi četlo celkem špatně, ale obálka je kouzelná a lákající, to zase ano. Nechci odradit budoucí čtenáře, je to jen a jen můj subjektivní názor :)

Karča H
28.03.2014

Tuhle knížku čtu asi po 10 a pořád je co objevovat:D

vlkove
04.03.2014 3 z 5

Vtipné pro milovníky upírů jako ušité, jediné co mi na knize vadilo, bylo mnoho německých výrazů, kterým jsem nerozuměla.

Destiny
23.09.2013 4 z 5

Velice originální. U některých pasáží jsem se nemohla přestat smát.

Elisabet
21.07.2013 4 z 5

Děj byl o ničem. Ale cením si originálního nápadu a výborného grafického zpracování.

lukyli154
02.01.2013 4 z 5

Vskutku originální :-)

Gahanka
01.01.2013 4 z 5

Vcelku vtipné. Výborné grafické zpracování. Vizuální stránka je u této knihy dominantní.

Autorovy knížky

2012  78%Originální upíří deníky

Kniha Originální upíří deníky je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených4x
Knihotéce29x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x