Striga

Striga https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480316/bmid_striga-MLV-480316.png 4 27 9

Salka je striga a od narození má dvě srdce, proto je považována za prokletou. Spolu s matkou přesídlí do vesnice odloučených v horách, kde je přísně zakázáno naslouchat hlasu druhého srdce, jinak se promění ve zlého démona stigoi. Když Salka dospěje, hrubě poruší pravidla a je nucena na čas vesnici opustit. Aby přežila, musí využít kouzelnou sílu druhého srdce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Second Bell , 2021


více info...

Přidat komentář

ProstěAmálka
18.03.2024

Příjemná oddychovka, která se dobře a rychle četla. Nevěděla jsem úplně co čekat, tak jsem byla příjemně překvapená.

Nikidree
05.02.2024 4 z 5

Netušila jsem, co od knihy čekat a byla jsem mile překvapena. Děj je poměrně zajímavý, dobře plyne a i když se nejedná o žádné velkolepé dílo, při čtení jsem se nenudila.
Zaujalo mě pojetí strig i jejich obav ze síly druhého srdce. A nejvíc zajímavé pro mě byly Doly, ačkoliv stále mám pocit, že bych uvítala víc informací o nich.
Také by se mi líbilo, kdyby Salčino 3 měsíční dobrodružství/přežívání bylo víc popsáno. Ale chápu, že kniha má málo stránek a nejde tam mít všechno.
Knihu ráda doporučím dál, protože se jedná opravdu o zajímavý příběh, u kterého jsem se nenudila. Dávám 4*, protože 3 mi přijdou málo.


evineckY
22.01.2023 5 z 5

Zajímavý námět - dvě srdce...
Velmi originální fantasy o strigách, které jsou dobré, ale lidi ze strachu z neznámého je zavrhují. Stojí za přečtení.

Atuin
16.11.2022 4 z 5

V rámci žánru celkem slušná kniha, námět poutavý, děj odsipá, atmosféra nechybí a naladí. Samozřejmě že děj není nikterak komplikovaný a dialogy přehnaně vypalované, ovšem toto je kniha na relax i pro danou věkovou kategorii natož potom pro tu mimo ní. Užít si ji asi stejně jako film. 4/5

Arkagas
24.05.2022 3 z 5

(SPOILER) Young adult kniha opírající se o mytologii strig a stigojů. Námět super, příběh jednoduchý a určený mladším čtenářům, ale i přesto jsem si knížku užila a bavila mne. Salka je 19 letá striga, nucena žít v horách a protože je tak trošku rebelka a chce pomoct mamince, vydá se s partou kamarádů do vesnice, kde chce ukrást slepici. Celý výlet se ale zvrtne a na útěku se ukáže její moc, když neplánovaně přivede zpět k životu mrtvého beránka. Za to, že navedla ostatní je poslána na 3 měsíce do nelítostných hor, aby se ukázalo, zda je schopna přežít bez použití svého druhého srdce. Salka ho ale nikdy nebrala jako překážku, naopak, díky němu je stále naživu. Příběh není nijak složitý, ale zároveň nemá místa, která by nudila. Temné magie je tu poskromnu, ale stačí. Koho baví lidské osudy a mytologie, toho bude Striga bavit :)
Moje hodnocení: 7/10

Irsaf
03.02.2022 5 z 5

Právě dočteno. Musím říct, že jsem měla strach co mě v knize čeká, ale nakonec jsem si čtení užila a moc se mi to líbilo…
Doporučuji

MartinaF
09.01.2022 3 z 5

Neurazí ani nenadchne. Škoda, že skoro celý příběh se v knize toho až moc nestalo, posledních třicet stran bylo napínavých. Kdyby byla kniha celá taková jako vrcholení příběhu, vůbec bych se nezlobila. Za mě lepší průměrná YA fantasy.

M.C.SMITH
29.12.2021 3 z 5

Kniha nenadchne a ani neurazí. Je to taková normální fantasy oddechovka. Knihu jsem přečetla za dva dny a příběh byl vcelku slušný, jistě, mohl být o trochu lepší, ale jsou i mnohem horší knihy.
Pro mne dobrý, jsem spokojená.

Betty96
05.12.2021 3 z 5

Za mě průměrné fantasy. Někdy moc informací najednou, takže se člověk v ději úplně ztratí.

Autorovy knížky

2021  78%Striga

Kniha Striga je v

Právě čtených1x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce86x
Chystám se číst58x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x