PavkaM PavkaM komentáře u knih

☰ menu

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Naprostá spokojenost, kniha se četla skoro sama, námět výborný. Rozhodně si přečtu další knihy od J. Poncarové.

14.08.2021 5 z 5


Ve stínu Ve stínu Kateřina Castañeda

Přečteno skoro na jeden zátah a musím říct, že to rozhodně stálo za to.

14.08.2021 5 z 5


Rebelský dědic Rebelský dědic Vi Keeland

Občas mám vysloveně náladu na takovou to literaturu. Nic moc hodnotného, prostě nenáročné, lehce erotické čtení, ideální na dovolenou.
Ale je tu jedna zásada: s každou stránkou si musíte opakovat, že se to nikdy nemohlo stát, že muž jako Rush na celém širém světě neexistuje. Protože jinak je to na rozvod :-) :-) :-)

30.08.2020 4 z 5


Láska z Paříže Láska z Paříže Alexandra Potter

Miloučká, slaďoučká knížka, na kterou musíte mít tu správnou náladu. A já zrovna chuť na jedno pohlazení po duši mám. Paříž a všeobecně Francie z ní přímo dýchá, děj příjemně utíká (až na začátek, který byl trochu pomalejší). Četla jsem i Lásce na stopě, tento druhý díl se mi zdál o kousek lepší.

28.06.2020 4 z 5


Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Já Bridget prostě miluju. Sedí mi její humor, lehký sarkasmus, i to, že si umí udělat legraci sama ze sebe. Lehce se to čte, idealní knížka na dovolenou.

27.06.2020 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Ano, je to kniha plná klišé. Ano, je to kniha, která přesně ví, jak probudit ty správné emoce.
A ano, je to kniha, kterou neodložíte, dokud nebudete na poslední stránce. Zamilujete si Luisu, protože je spravně ulítlá a má srdce na pravém místě a zamilujete si i Willa, i když je nesnesitelný, protože má srdce taky na pravém místě.
A nevyhnutelně se zamyslíte sami nad sebou - vážně umím naplno využít toho, co mi život nabízí? Umím si užívat svého mládí a plného zdraví, nebo jen přežívám v bublině, ať už ze strachu, lenosti, pohodlnosti...?
Pravě toto poselství, které si z knihy odnáším, řadí tuto knihu mezi nejlepší, které jsem kdy četla.

27.06.2020 5 z 5


Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Bohužel mi tato "kniha" nepřišla ani trochu vtipná. Asi nemám smysl pro humor. Čeněk se poblil, Čeněk se pos*** A tak pořád dokola. Některé příhody byly na první pohled smyšlené.
Deníček taťky na mateřské je originální nápad a mohla to být pecka, ale chtělo na to jít trochu chytřeji, rafinovaněji.
Kromě toho jsem před časem četla rozhovor s autorem a působil na mě poněkud samolibě. Už ten titulek: Jsem úspěšný, protože jsem vtipný...
Pri vší úctě, já si vtipnou knihu představuji jinak.

27.06.2020 1 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Jsem jediná, komu přijde, že knihu potopil strašný překlad erotických scén? Některé výrazy působily doslova směšně a dost pochybuji, že by je takhle kdokoli řekl :-)

27.06.2020 3 z 5


PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Na této knize se mi nejvíc líbil originální nápad s plněním úkolů po smrti manžela. Ale jak už tu někdo psal, autorka román napsala někdy ve dvaceti letech a je to poznat. Měla počkat tak deset, patnáct let, až bude mít trochu odžito a pak by to byla pecka.

21.06.2020 4 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Podle mě nesmyslně přeceňovaná kniha, plná motivačních citátů, kterých je plný internet, navíc některé jsou tak laciné jako např.

když se naučíš 
mít se ráda 
můžeš učit ostatní 
aby tě měli rádi

Tím, že budete po každém slově mačkat enter opravdu NEVZNIKNE poezie. Některé myšlenky nebyly špatné, proto 2 hvezdičky.

Zkusím tady napsat svou první "báseň" à la Rupi Kaur:

Zkus žít tak,
jako by
dnešek
byl
poslední den
v tvém životě

Pecka ne?

22.05.2020 2 z 5


Neobvyklý typ Neobvyklý typ Tom Hanks

Nebylo to vůbec špatné! Na začátku trochu nedůvěra přece jen dost celebrit se považuje za všeuměly, ale Tom Hanks překvapil v dobrém slova smyslu. Ale rozčiloval me všudypřítomný produkt placement, proto dávám o jednu hvězdu méně :-(

06.11.2018 4 z 5


Hádej, můžeš jednou Hádej, můžeš jednou Kateřina Castañeda

K této knížce jsem se dostala úplnou náhodou protože v nákupáku zrovna probíhala autogramiáda spisovatelky.Knížka je pěkná a ještě k tomu ji mám podepsanou :-) Děkuji!

06.11.2018 5 z 5