Pall11 Pall11 komentáře u knih

☰ menu

Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Vlastimil Vondruška

Pana Vondrušku čtu rád. A díky tomu,že se mi styl jeho psaní líbí jsem toto dílo dočetl. I když mě to v závěru už vůbec nebavilo. Už několikrát jsem tu v mých hodnoceních obsáhlých knih psal,že někdy méně znamená více a za tím si stojím i ted'. Docela jsem se těšil na to jak pan Vondruška dystopii pojme a zpočátku se mi jeho pojetí líbilo. Líbilo se mi i to,že se nebál mluvit o muslimech a romech a jejich ne-přínosu společnostem do kterých se snaží dostat a na kterých chtějí jen a pouze parazitovat. Jenže ten příběh byl zbytečně dlouhý a ke konci už mě nebavil. Dočetl jsem ho jen s velkým vypětím svých duševních sil. V každém případě se těším na další historickou detektivku z pera pana Vondrušky.

18.04.2024 3 z 5


Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Byl jsem zvědavý na to jestli někdo ze čtenářek a čtenářů bude z této knížky tak rozpačitý jako já. Na knížku a následný film jsem se těšil. Nejsem úplně náročný čtenář ani divák a moc jsem si ani od jednoho nesliboval. Po všech těch detektivkách a thrillerech,které hlavně čtu jsem se těšil na jiný žánr. Autorku jsem viděl v jednom nejmenovaném seriálu z hasičského prostředí a tam se mi líbila. Knížka mě zpočátku docela bavila,ale jak děj postupoval začal jsem se nudit. Dočítal jsem jí už s myšlenkou aby byl co nejdříve konec. O filmu jsem dopředu věděl,že díru do světa neudělal a je fakt,že byl ještě horší než knížka. Nejhezčí na něm byly záběry na Prahu. Tak asi tak. Aspoň za mě.

17.03.2024 2 z 5


Naše heslo Apokalypsa Naše heslo Apokalypsa Veronika Černucká

Příběhy o Taře mi vyplňují čas v práci. Je to nenáročné čtení od kterého nic moc neočekávám. Jen bych chtěl vědět jedno: Je jasné,že autorka umí vymyslet docela slušnou detektivní zápletku,ale je jejím úmyslem jí zabalit do tolika nelogičností a protichůdností a nesmyslností?
A měl bych jednu připomínku stran čestiny. Paní autorko kobka ve smyslu cela se píše s b a ne s p. Kopka je něco jiného. ;-)

28.02.2024 2 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Poslední dva příběhy o Cormoranovi a Robin mě udivily počtem stran. Autorka je vážně skvělá vypravěčka,ale někdy méně fakt znamená více. I co se počtu postav týče. Toxicita internetu je už dlouho známá,ale stále nepřestává udivovat co si lidi dovolí když si myslí,že jsou anonymní. Vztah Cormorana a Robin už by chtělo někam posunout,protože mi jejich tanečky okolo sebe už přijdou zdlouhavé a docela nevěrohodné. V každém případě se těším na další jejich příběh.

17.02.2024 4 z 5


Divocí koně Divocí koně Dick Francis (p)

První knížku od Pana Francise jsem přečetl jako kluk na jeden zátah přes noc. Nevím už,která to byla,ale vím jistě,že mě chytla a nepustila dokud jsem jí nepřečetl celou. Francisovky jsou nadčasové a rád se k nim vracím. Vždy když nemám po ruce knížku mých dalších oblíbených autorů nebo si přečtu něco co mě neuspokojí sáhnu po Francisovce,protože to je jistota. Tento příběh nebyl vyjímka.

04.02.2024 5 z 5


Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Angela Marsons je společně s M. W. Cravenem podle mě to nejlepší co současná britská krimi literatura nabízí. U jejich knížek se vždy moc dobře bavím. Kromě nezbytného napětí oba dobře pracují s humorem čehož si vážím. Ve Spletitých lžích jsem dokonce částečně uhodnul jak se bude vyvíjet jedna dějová linie což se mi tak často nestává. ;-) Už se moc těším na další příběh od paní Angely Marsons.

25.01.2024 5 z 5


Černý & modrý Černý & modrý Ian Rankin

Tento příběh mi nesedl. Byl na mě zbytečně dlouhý a popisných částí hodně. Když se něco dělo a osoby spolu komunikovaly hned se mi četlo líp. Dalšího Rebuse si dám až za nějaký čas.

22.01.2024 4 z 5


Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Běžně jako chlap knihy pro ženy a dívky nečtu. Janu Bernáškovou jsem zaznamenal v jednom seriálu z venkovského prostředí a když jsem zjistil,že napsala knihu,která byla i zfilmovaná tak jsem si řekl,že si tu knihu přečtu a následně se na film podívám. Bohužel jsem film v kině nějak prošvihnul a tak musím počkat na to až bude v televizi. Dostal jsem se ale ke Kolouškovi a protože jsem potřeboval oddych od detektivek a krimithrillerů,které rád čtu tak jsem se do něj pustil. Knížka se mi líbila a bylo zajímavé si do hlavní postavy promítat autorku. Protože jsem muž tak mi samozřejmě některé ženské věci byly cizí,ale dalo se to zvládnout. Knížku hodnotím jako čtivou a rád si zbylé dva tituly přečtu. Až zase budu potřebovat oddych od detektivek a krimithrillerů. ;-)

11.01.2024 4 z 5


Kosení: Příběhy ze světa smrtek Kosení: Příběhy ze světa smrtek * antologie

Přidávám se k hodnocení těch čtenářů,kteří nejsou tímto souborem povídek nadšení. Prodalo se jméno autora a to,že vydal úžasnou třídílnou serii. Kosení přidám do knihovny k předcházejícím třem knihám. Hezky tam zapadne. Ale už ho číst nebudu.
Chci jen upřesnit mé hodnocení. Dávám dvě hvězdy i když u příspěvku je označená jen jedna. Ale to moc velkou roli nehraje. ;-)

06.01.2024 1 z 5


Botanik Botanik M.W. Craven

Jsem rád,že jsem M.W. Cravena v záplavě současné knižní produkce nepřehlédl a mohl jsem si tudíž přečíst už páté pokračování příběhů Wahingtona Poea a Tilly Bradshawové. Ani po páté jsem nebyl zklamán a už se těším na příběh šestý. Vždy ho přečtu jedním dechem.

30.12.2023 5 z 5


Poslední batalion Poslední batalion František Niedl

Tuto knihu jsem dostal jako dárek z jednoho nejmenovaného trhu knih na netu. Jinak bych jí nečetl. Pana Niedla moc rád čtu a jeho knihy se mi líbí,ale období světových dějin popisované v této knize nemusím. Přesto jí hodnotím pěti hvězdami. Jediné co mi úplně nesedlo byl závěr. Protože mě tohle historické období nezajímá nehodlám si knihu nechat v knihovně a chci jí zdarma nabídnout čtenářce či čtenářovi z Mostu. Je čtená víc než jednou,ale v celkem dobrém stavu. Pokud o ní budete mít zájem tak mi napište a domluvíme se na předání.

28.12.2023 5 z 5


Až za hrob Až za hrob Dick Francis (p)

Po knížkách od Dicka Francise sáhnu vždy když si chci přečíst poctivou detektivku. Píše zajímavě. Děj jeho příběhů má vždy spád,má hlavu a patu a nikdy nenudí. Neumím anglicky,ale věřím tomu,že překlady paní Moserové-Davidové jsou skvělé. Už jenom proto,že mě při čtení nic neruší a nemusím přemýšlet nad tím jestli slova dávají smysl a formulace vět není krkolomná.
Takže je jasné,že i tomuto příběhu dávám pět hvězdiček.

24.06.2023 5 z 5


Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Za pribeh bych dal autorce jednicku. Jeho zpracovani uz je horsi. Obcas jsem se nudil a myslel si,ze ctu nejaky psychologicko zensky roman. Kniha ma lehce pres tri sta stran. Kdyby mela o sto min a primocarejsi dej bylo by to super.

14.06.2023 1 z 5


Na králův příkaz Na králův příkaz František Niedl

Další poutavé čtení od pana Niedla. Jsem jeho fanousek a jsem moc rad za to,ze jsem se s nim osobne setkal a popovidali jsme si. Tuto knizku jsem precetl na jeden zatah v praci ( nerikejte to prosim memu zamestnavateli ))))) a uz se moc tesim na dalsi.

14.05.2023 5 z 5


Elsyino tajemství Elsyino tajemství Camilla Läckberg

Hodně postav,hodně témat a dějových linií. To jsou věci kvůli,které autorku přestávám číst. Kolikrát totiž vlastně nevím co čtu. Jestli to je román psychologický,sociologický,historický,ženský či jaký. Když se zrovna řeší zločin je to fajn čtení,ale jinak je v knihách autorky na můj vkus všeho nějak moc.

20.08.2022 2 z 5


Smrt nenachází slova Smrt nenachází slova Helena Hardenová

Tohle není detektivka ani náhodou. Je to čtení pro ženy šmrncnuté průvodcem po Kanárských ostrovech a tak trochu i příručka amatérského milovníka architektury. A ještě k tomu autorka přidala exkurz do rádoby politických a podnikatelských kruhů. A na závěr ještě trochu ezoteriky... Tak to už bylo na mě moc. S detektivkou to fakt nemá nic společného. Od paní Hardenové jsem přečetl první a myslím si,že asi i poslední knížku.Škoda,že jsem se tohle nedozvěděl před tím než jsem knihu vzal do ruky.

20.03.2021 1 z 5