Koloušek

Koloušek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514908/bmid_kolousek-0ZS-514908.png 4 252 72

Co se stane, když se do vás osudově zamiluje muž, a vy se zrovna máte vdávat? A je vůbec svatba v životě ženy radostnou událostí, nebo jen přežitkem, který mladou herečku Lucii svazuje? Měla by vstoupit do manželství, když touží být celou svou duší svobodná? A je její touha po svobodě jen nezralostí, nebo si naopak váží svého života natolik, že z něj odmítá ukrajovat, aby jí kus ze sebe nechyběl? Kde leží hranice sobectví a kde naopak věrnosti k sobě samotné? A kdo je vlastně koloušek? Než se Lucie rozhodne pro životního partnera a získá roli svých snů, čeká ji i její malou dceru Kiki spousta nečekaných zvratů. Naštěstí má ale své letité kamarádky, které jí vždy dobře poradí a zároveň odkryjí nové a dosud netušené rozměry erotiky a vzrušení. Osud se však rozhodne nabídnout Lucii i poněkud odlišnou životní cestu, než si přála… A jak s ní naloží, se dozvíte v knize. Příběh Kolouška je rychlý, bláznivý a v mnohém vás překvapí. Otvírá lechtivá témata, o nichž se příliš nemluví, ale která zároveň všichni žijeme. Také se dozvíte, kolik váží lidská duše, jestli je nesmrtelná… Nebo jak moc je nakažlivá láska a jak rychle se dá chytit koloušek.... celý text

Přidat komentář

Lenndy
19.04.2024

Skvělá oddechovka,i když pár emočních momentů to taky mělo.Hezká knížka,užila jsem si jí.

PetraCy
11.04.2024 5 z 5

Ze života...pro pobavení, oddechové čtení, za mě tento díl nejlepší...


Ála41
31.03.2024 3 z 5

Z knihy ,, Jak přežít svého muže,, jsem až tolik nadšená nebyla, dalo se, ale...Tento díl mi byl zapůjčen se slovy ,,je to ještě horší slátanina,,....Tak to si úplně nemyslím. Tento díl byl podle mého názoru podstatně lepší. Jasně, furt pitomina, ale místy už slibný náznak....A ano, tahle mě bavila.

Lka
05.03.2024 5 z 5

Audiokniha :
Pěkný, bláznivý příběh jedné praštěné holky Lucie. Párkrát jsem se s chutí zasmála. Přesně takové odpočinkové knihy mám ráda. Určitě se pustím do dalších knih autorky.

L.Helena
06.02.2024 5 z 5

Veselé, smutné, zábavné, praštěné, pravdivé... Hodně dobré čtení.

Verticillium
03.02.2024 5 z 5

Knihy Jany Bernáškové mě baví, u této jsem se několikrát zasmála nahlas, což se mi nestává tak často. Knížka mě vtáhla do děje, měla jsem pocit, jak kdyby Lucie byla kámoška, kterou znám. Snad bude autorka pokračovat v psaní.

marcela9850
16.01.2024 4 z 5

Třetí knížka, kterou jsem od autorky četla - zraje jako víno - četla se skoro “ jedním dechem a nebojí se otevřít i lechtivá- sex. pomůcky- a hlavně komplikovaná- svatba - a smutná témata- smrt. Za mě super

Pall11
11.01.2024 4 z 5

Běžně jako chlap knihy pro ženy a dívky nečtu. Janu Bernáškovou jsem zaznamenal v jednom seriálu z venkovského prostředí a když jsem zjistil,že napsala knihu,která byla i zfilmovaná tak jsem si řekl,že si tu knihu přečtu a následně se na film podívám. Bohužel jsem film v kině nějak prošvihnul a tak musím počkat na to až bude v televizi. Dostal jsem se ale ke Kolouškovi a protože jsem potřeboval oddych od detektivek a krimithrillerů,které rád čtu tak jsem se do něj pustil. Knížka se mi líbila a bylo zajímavé si do hlavní postavy promítat autorku. Protože jsem muž tak mi samozřejmě některé ženské věci byly cizí,ale dalo se to zvládnout. Knížku hodnotím jako čtivou a rád si zbylé dva tituly přečtu. Až zase budu potřebovat oddych od detektivek a krimithrillerů. ;-)

pige
05.01.2024 2 z 5

Uf.
Od děl této autorky nesmí čtenář příliš očekávat.
Je to oddechová, která člověku/ženě ukáže, je i hvězdy z plátna se mají někdy pod psa a že jim život háže klacky pod nohy. A to mnohdy stačí.

Kladně hodnotím, že už téměř vůbec nepromlouvala Šedivka. Konečně bylo více prostoru pro příběh.
(Ale co si budem' - prvotní zápletka na bazéně jasně určila spád celé knihy. Achjo.)

Avinea
02.01.2024 3 z 5

Předchozí díly o Lucii jsem sice nečetla, ale pro zorientování se v příběhu Koloušek to není nutné. Knížka se mi líbila, četla se příjemně a hlavní hrdinka mi přišla sympatická, i když by s ní asi nebylo lehké vydržet ;-) Ostatní postavy jsou také fajn lidi, žádní zlouni a intrikáni. Mírně pikantní částí je seznamování se Lucie s erotickými hračkami z Denisina impulsu. Některé pasáže z oblasti esoteriky mě zaujaly. Celkově měla knížka spád a představuje možnou každodennost lidí od českého filmu.

tittanie
25.12.2023

Kniha mi byla doporučena jako dobré čtení. Sama bych si ji asi nepůjčila. Prvních asi sto stran se mi docela líbilo, ale pak mi přišlo, že děj šel dolů. Možná jsem čekala více o životě herečky a méně o životě kamarádek. Ale jako oddechovka dobré.

MichaelaS081
22.12.2023 5 z 5

Třetí kniha a zase super. Už se těším na další.

Doubravka1975
14.12.2023 4 z 5

Už třetí pokračování příběhu mladé herečky Lucie a její party kamarádek. Šedivka a Coura v tohle díle jsou jakž takž v klidu.
Denisa, smutný, ale líbilo se mi jak se k situaci postavila, Zuzana, ty její ezokecy, to mě vůbec nebere, Alena a její spol. radši bez komentáře:):) a samotná Lucie, trochu éro a všichni ji chtějí, jen si správně vybrat:) A Karel, ten má doslova svatozář.
Ale je to čtivé, oddechové a bláznivé čtení

knihovniceS
04.12.2023 4 z 5

Koloušek
Líbila se mi první kniha Coura, druhou knihu jsem ještě nečetla a třetí kniha Koloušek se mi líbila moc. Další příhody herečky Lucky a její dcerky Kiki jsou úsměvné i smutnější, rozhodně se nenudíte. Doporučuji a dávám 4 hvězdy.

Luciluc
21.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Zarezervovala jsem si v knihovně všechny tři knihy autorky (Jak přežít svého muže, Couru a Kolouška) a jako první se ke mně dostala její poslední kniha. Ale myslím, že to vlastně ničemu nevadilo. S hlavní hrdinkou mě spojuje stejné jméno, věk a názor na Malého prince („Vlastně tomu celému dodnes úplně nerozumím. Jak můžou všichni tenhle příběh milovat?“). Styl psaní pro mě byl zvláštní, četlo se to na jednu stranu dobře, ale působilo to na mě zároveň i nějakým způsobem jednoduše, skoro až „dětsky“. Dialogy postav mi mnohdy připadaly, jako kdyby se bavili lidé, kterým je -náct, než -cet. Chování Lucie bylo často na hlavu, moc jsem jí nerozuměla...ale dokázala jsem se do ní alespoň vcítit, když byla postavena na start závodu, který vůbec nechtěla běžet. Střídaly se lehké a vtipné části s těmi těžšími...bylo to o duších, o sebelásce a sebepřijetí, o dětech, o životě... Vtipná mi přišla příhoda jak jeli na vodu. Dějová linka s Denisou mě celkem zasáhla, ale líbilo se mi, jaký si pro sebe vybrala konec. Luciina kamarádka Alča mi lezla na nervy, Viktor byl zaláskované ucho a obdivovala jsem Karla za to, že dokáže žít s Lucií. Celkový dojem z této knihy je takový rozpačitý, pořádně ani nevím, jak hodnotit. První dvě knihy už ani číst nebudu a na film Jak přežít svého muže si počkám v televizi.

Naďulka
21.11.2023 5 z 5

Příběh má spád a dobře se čte....

Klára92
03.11.2023 5 z 5

Ze všech třech se mi tahle líbila nejvíce.
A tentokrát i slza ukápla.

Toledo
30.10.2023 5 z 5

Bavilo mě to zase moc! Je to vtipně napsané, má to spád a je to takové “ze života.
Přelouskla jsem to jak malinu za dva dny.

dani.mertova
26.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Jelikož je autorka poměrně začínající, nevěděla jsem, jak to dopadne. Ale jsem naprosto nadšená! Knížka je opravdu velmi čtivá, příběh je milý, láskyplný, klidný, poutavý a laskavý. Velmi oceňuji, že autorka nepsala žádnou slaďárnu a nevymýšlela příliš pohádkové konce, ale skončila realisticky a zároveň hezky. Velmi se mi konec líbil. Popravdě jsem při čtení knihy doufala, že Lucie neskončí, jak by to bylo v každé klasické romanťárně, s Viktorem. Rozhodla se rozumně a zároveň s láskou. Opravdu velmi povedená kniha. Určitě si od autorky pořídím další.

josska
17.10.2023 5 z 5

Jsem velice spokojená,moc mě to bavilo,ale tentokrát to bylo i víc smutné i slzy ukáply.Lucie,Kiki,kamarádky,lásky,divadlo,opět je tam o každého něco,,ale tady víc o tom co je mezi nebem a zemí a témata k zamyšlení,,a ten Doslov je taky skvělý,,já ji poslouchala,stejně i ty predchozí ,,ale mám je i v papiru,,je to pro mě srdcovka,oddychovka,prostě život.....

Autorovy další knížky

Jana Bernášková
česká, 1981
2020  69%Jak přežít svého muže
2021  72%Coura
2023  81%Koloušek

Kniha Koloušek je v

Právě čtených10x
Přečtených367x
Čtenářské výzvě39x
Doporučených7x
Knihotéce145x
Chystám se číst144x
Chci si koupit36x
dalších seznamech4x