nordish nordish komentáře u knih

☰ menu

Znovuzrozený milenec Znovuzrozený milenec J. R. Ward (p)

Skvělá kniha. 6. díl o Phurym byl dost slabý, takže jsem se bála, jak to bude dál, ale byl to jen krátký výkyv v kvalitě, takhle kniha je podle mě ve znamení zpátky na vrchol :-) Noví záporáci jsou super, mnohem lepší než bezduší. Pěkný byl také návrat ke vztahu Johna a Xheh.

11.05.2016 4 z 5


Vyvolený milenec Vyvolený milenec J. R. Ward (p)

Tento díl je po úvodním dílu nejslabší. Phuryho proměna se na rozdíl od Zsadistovy postupné udála snad v jediném okamžiku. V jednu chvíli to byl feťák s vnitřním hlasem a hned na to odhodlaný zachránce rasy (kéž by se psychické poruchy daly i ve skutečnosti řešit tak snadno). Také jsem si všimla nepřesností, když se zmiňuje něco z minulých dílů.

01.05.2016 3 z 5


Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec J. R. Ward (p)

Nejdřív jsem si myslela, že autorka už je asi unavená, protože styl, jakým je kniha psaná je horší než předchozí, ale asi to bude jen změnou překladatele. Příští díl překládá stejná překladatelka jako ty předchozí, tak se uvidí. Příběh Vishouse se mi moc líbil. Na začátku mi přišlo vysvětlení jeho původu už dost přitažené za vlasy, ale na konci už to tam hezky zapadalo. Těším se další díl (čekala jsem, že série bude ztrácet šťávu, ale zatím se tak naštěstí neděje :-))

28.04.2016 4 z 5


Nalezený milenec Nalezený milenec J. R. Ward (p)

Knihy jsou lepší a lepší. Butchův příběh se mi moc líbil. I tentokrát byla linka bezduchých vcelku zajímavá, ale stejně už se těším, až je bratrstvo porazí :-) Knihu jsem začala číst v angličtině, ale vrátila jsem se zpátky k češtině, protože je to mnohem zábavnější, překladatelka se opravdu vyznamenala.

26.04.2016 4 z 5


Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Mnohem lepší než první díl. Lépe napsané postavy i propracovanější příběh. Nakousnutí příběhu Belly a Zsadista bylo taky super, člověk se hned víc těší na další díl.

26.04.2016 4 z 5


Probuzený milenec Probuzený milenec J. R. Ward (p)

Příběh Zsadista a Belly byl skvělý. Tohle byl první díl, ve kterém byly i části o bezduchých, zajímavé. Líbíly se mi i linky ostatních postav, je to pěkné nalákání na další díly. Co se mi nelíbilo bylo vygradování děje pomocí velmi smutné události, šlo by to určitě i bez toho.

26.04.2016 4 z 5


Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Kniha není nijak extra dobře napsaná: celkem ploché postavy a také nemám ráda takové to "ve vteřině, kdy jsem ji uviděl, jsem ji musel mít..."), ale pokud se někomu aspoň trošku líbila, tak doporučuju další díly. Ty jsou mnohem lepší.

26.04.2016 3 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Božský bastard je pro mě jedna z nejlepších knih ve své kategorii. Doporučuju všem, kteří mají rádi v psané porno :-)

19.04.2016 5 z 5


Znamení vlka Znamení vlka M. T. Majar (p)

Kniha je dle mého názoru přinejlepším průměrná. V sexuálních scénách se občas vyskytují poznámky, které narušují atmosféru (po jednookém hadovi jsem knihu málem odložila). Hrdinka dělá nesmyslná rozhodnutí (když zjistí, kde drží jejího uneseného kamaráda, nejenže nikomu neřekne/nenechá vzkaz, kam jde, ale pro jistotu si i nechá doma telefon). Odkazy na různé filmy mi přijdou často násilně vložené. Daly by se najít ještě další výtky...

19.04.2016 3 z 5


Smlouva s Evou: Zkouška lásky Smlouva s Evou: Zkouška lásky Jitka Volfová

Dávám jednu hvězdičku za odvahu tuto knihu vydat. Sice je psána o něco lépe než první díl (i tak je však, co se týká stylu psaní, maximálně průměrná), ale to je jediné pozitivum, které se o ní dá napsat. Chování a názory postav jsou příšerné. V rozhovorech hrdinové často reagují přehnaně urážlivě, možná je to jediný způsob autorky, jak dodat dialogům spád. Některé názory hrdinů mi přijdou vyloženě škodlivé. Jak může hlavní "hrdina" schvalovat zacházení muslimů se ženami?! Jestli to bylo myšleno jako vtip, tak se nepovedl. Popřípadě to, že matka Evy Adamovi odpustí, že ji zmlátil, protože měl falešný důkaz o její nevěře? To jako, že když bych byla nevěrná, tak je pochopitelné, že mě partner zmlátí?! Ale když to bylo opačně - Eva viděla video, kde Adam svléká jinou ženu a házela po něm oblečení, tak to bylo označeno za přehnanou reakci. Divím se, že tohle dokáže napsat žena. V předchozích komentářích bylo párkrát zmíněno, že s text více blížil realitě. Těhotná jsem sice zatím nebyla, ale doufám, že jako v knize to u mě fungovat nebude. Kdyby to tak opravdu bylo, tak předpokládám, že procento rozchodů a rozvodů by bylo velmi blízko 100. Kolik chlapů by vydrželo cca rok a půl téměř bez sexu? A dala by se najít ještě spousta dalších výtek...

12.02.2015 1 z 5


Smlouva s Adamem: Učitel lásky Smlouva s Adamem: Učitel lásky Jitka Volfová

Kniha má být českou verzí Padesáti odstínů šedi. Je pravda, že něco mají tyto knihy společného. Ani u jedné se nedočkáte žádného literárního zážitku, obě jsou totiž psány velmi primitivně a některé výrazy se často opakují. Další společnou vlastností jsou málo vykreslené charaktery postav. Velkým rozdílem oproti Odstínům je ale to, že v této knize si o sexu moc nepočtete. Víte, že k němu došlo, ale co přesně se odehrálo to se většinou nedozvíme. Autorka pouze popisuje hru na postavy, která bývá často součástí předehry hlavních hrdinů. Celkové hodnocení: kniha se dala přečíst, že bych ji ale četla s radostí to ani náhodou.

30.01.2015 2 z 5