Nikar Nikar komentáře u knih

☰ menu

Procitnutí Procitnutí Martina Cole

M. Cole opět nezklamala. Její knihy mám ráda a dobře se mi čtou.

28.08.2013 4 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Otřesné! Z hlediska obsahu člověk nechápe, jak se takto někdo může chovat ke svému dítěti a neustále je překvapen tím, co dokáže vlastní matka a později i otec vymyslet. Na druhou stranu se zřejmě stala chyba i ze strany učitelů a okolí. Cožpak tolik let lidé věřili tvrzení, je zlý a tak si zaslouží potrestat? Zvláštní vzhledem na to, že byl ve škole dobrým žákem. Učitelům ani nikomu jinému nepřišlo divné, jak a v čem chodí oblečený, že je nemytý? To jim opravdu nevadilo, že tak smrděl? Pochybilo strašně mnoho lidí a obdivuji odhodlanost toho malého to vydržet a přežít. No řekněte, kdo z Vás by vydržel deset dní bez jídla? a to je jen málo z knihy, co musel vydržet.

28.08.2013 5 z 5


Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Mám z knihy rozporuplné pocity. Na jedné straně hrozně zajímavé, přečetla jsem jí jedním dechem, opravdu mě zajímal konec. Je to varování pro všechny holky, dívky, ženy, které se zamilují do muže jiného vyznání, z jiného kontinentu, sbalí se a odjedou za ním a při tom o něm nic neví. Na druhou stranu ji nechápu, byla tak naivní, pořád mu věřila, pořád a pořád mu dávala peníze, nepřišlo ji divné, že potřebuje peníze a přitom mrhají na hotel, výlety apod? Co čekala, v co doufala? A pak jeho chování vůči ní, synovi. Vždy jsem chtěla vědět, co bylo dál, někde jsem v komentářích četla, že je i pokračování. Vzhledem k tomu, že mám ráda skutečné příběhy, porozhlédnu se po ní.

23.08.2013 4 z 5


Recepty z rýchlej kuchyne: Pestrá strava na každý deň Recepty z rýchlej kuchyne: Pestrá strava na každý deň kolektiv autorů

Recepty v knize jsou opravdu zajímavé, fotografie barevné a na první pohled lákavá jídla. Výhodou je, že suroviny jsou dostupné i u nás.

22.08.2013 4 z 5


Kosti v písku Kosti v písku Kathy Reichs

Zajímavé téma, klasické podání od této spisovatelky. V knize se mi spíše nelíbila dějová linie kolem Tempe, současný přítel přijíždí bývalý manžel u ní bydlí, trojúhelník, který mi přišel trochu obyčejný a mnohokrát popsaný. Zbytek knihy hodnotím kladně.

22.08.2013 3 z 5


Divoké kosti Divoké kosti Kathy Reichs

Kniha se mi docela líbila, na počátku se to může zdát chaotické, tři příběhy v jedné knize? Odbornost knihy mi nevadí, aspoň je vidět, že se autorka knize skutečně věnuje a přemýšlí nad tím, co píše. Jak tu bylo psáno, že natočen i seriál, aby se mi ale líbil, nemůžu přemýšlet nad tím, že jsou psané o Dr. Brennanové i knihy, obojí je totiž jiné.

22.08.2013 4 z 5


Vážná tajemství Vážná tajemství Kathy Reichs

Dobrá kniha, zajímavý námět, i když pro mě smutný. Avšak musíme si uvědomit, že to klidně může být v době dnešních zvěrstev reálné. Myslím, že toto je jedna z těch lepší knih Dr. Brennanové a její autorky.

22.08.2013 5 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Další skvělý román od Olsena. Napínavé, čtivé, zajímavý námět. Vůbec mi nevadí, že v knihách od tohoto autora se člověk dozví, kdo je pachatel dříve, než se objeví poslední strana, o to je to více zajímavější, jak to bude pokračovat. Řadím do mé knihovny a těším se na další knihy.

22.08.2013 5 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Moje první přečtena kniha od Olsena a mě naopak pohltila. Napínavé od začátku do konce.

22.08.2013 5 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Autor opět nezklamal, i když pro mě je nej nej nej Žena v kleci, asi to bude tím, že jsem ji četla jako první. Nemohu se dočkat na podzim, kdy vychází další kniha od tohoto autora.

22.08.2013 5 z 5


Evelyn Evelyn Evelyn Doyle

Velice smutná kniha, člověka až fascinuje, jak otec musel ještě v době nedávné o své dítě bojovat. Ještě více člověka zarazí, že matka, která své děti porodila, je opustí a je jí jedno, kde jsou a že nemohou být se svým otcem, i když ony samy by i chtěly. Trošku se mi nelíbí konec a začátek.

21.08.2013 4 z 5


Vždy s láskou, Petra Vždy s láskou, Petra Petra Němcová

Musíme si uvědomit, že jde o autobiografii a autorky této knihy se nemůžou rovnat se spisovately jménem Brown, Sheldon apod. Knihu jsem si koupila ze zvědavosti, byla moc smutná a nemůžu říci, že by mě zklamala. Velice se mi líbí fotografie v knize.

21.08.2013 3 z 5


Děti ráje Děti ráje Veronika Strnadová

Knihu jsem si koupila po představení. Milovníkovi písniček Michala Davida se muzikál líbit bude, tak jako mě. Kniha mě ale docela zklamala. Přijde mi psaná jako román pro 12leté dívky. Člověka potěší možná tak fotografie na konci, kdy si může připomenout samotné představení.

21.08.2013 1 z 5


Bezmezná ctižádost Bezmezná ctižádost Ken McClure (p)

Nevyléčitelný choroba, boj o lék, láska, snaha vše zamaskovat před veřejností. Jak už to u lékařských thrillerů bývá. Avšak po přečtení si člověk říká, nemůže se to stát i u nás? Od autora průměrné, má i lepší tituly.

21.08.2013 3 z 5


Milionář z chatrče Milionář z chatrče Vikas Swarup

Když jsem knihu četla poprvé, byla jsem u vytržení. Je špatné říci, že se mi líbila, když popisuje praktiky a život v Indii. Avšak i mezi špínou, chudobou a krutostí lze nalézt přátelství, lásku a smích. Když jsem ji četla nedávno podruhé, bohužel mi to kazila skutečnost, že jsem viděla mezitím i film, který mě opravdu zklamal.

21.08.2013 4 z 5


To nejlepší z nás To nejlepší z nás Nicholas Sparks

Námět velice poutaný, dojemný, konec opravdu moc smutný, možná by bylo zajímavé knihu ukončit jinak. Pro mě "osvěžení" v mé knihovně, která je plná thrillerů a detektivek :-). Hodnotím pozitivně.

21.08.2013 4 z 5


Pokud přijde zítřek Pokud přijde zítřek Sidney Sheldon

Dlouho mé sbírce chyběla, až nyní jsem se dočkala a musím říci, že Sheldon je pro mě ten nej spisovatel. Kniha má říz, napětí, přečtete ji na posezení.

21.08.2013 5 z 5


Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Je to moje druhá zkušenost s Brownem (po delší odmlce navíc), takže ji budu já hodnotit pozitivně, kniha dle mého měla spád a musela ji číst dá se říci jedním dechem. V jednom bodě jsem ji ale na chvíli odložila, to když David v nemocnici zjistil, že prsten má někdo jiný, tato část mě trochu nebavila - někdo má mít prsten, on ho hledá a najednou kuk, prsten má někdo jiný. Ale celkově se mi kniha líbila.

21.08.2013 4 z 5