Procitnutí

Procitnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11347/procitnuti-11347.jpg 4 68 10

Patrick Brodie je muž, který ví, co chce. A také toho umí dosáhnout. Za každou cenu. Netrvá dlouho, a stane se živoucí legendou londýnského podsvětí. Muži se ho bojí, ženy mu nadbíhají. Neexistuje člověk, který by si troufl nesplnit Patrickovo přání. Krásky, kterými se Patrick tak rád obklopuje, nemají žádné iluze o životě ani nespřádají naivní sny o manželství, dětech nebo dokonce lásce. Avšak Lily Diamondová je jiná. Celý její svět se smrskl na cestu do továrny a domů k nesnesitelné matce, ale přesto z ní vyzařuje něco, čemu Patrick nedokáže odolat - a co víc, vyvolává to v něm touhu změnit její život k lepšímu. A protože Patrick své sny zásadně uskutečňuje, svatba na sebe nenechá dlouho čekat Manželé Brodieovi jsou rozhodnuti poskytnout svým dětem vše, čeho se jim samotným nedostalo. Pak ovšem dojde k tragédii a Lily zůstane na všechno sama. Musí se postarat o svou početnou rodinu a vypořádat se s nástrahami nebezpečného světa, kde se nedá nikomu věřit...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Domino
Originální název:

Close , 2006


více info...

Přidat komentář

MajkaCZ
27.01.2019 1 z 5

Hodně špatná kniha, zmatečná, děj se s mírnými odchylkami pořád opakuje, někdy mi trvalo, než jsem pochopila, o kom se právě píše, podobná knize Bez tváře. Do další knihy této autorky se asi už nepustím.

petra4080
26.06.2017 2 z 5

Ani nevím jak tuto knihu hodnotit. Autorka všechno neustále opakuje 2x, někdy pro jistotu 3x, to mě vážně iritovalo. Celá kniha je napsaná jako pro retardovanou část populace. Dějové linky se tady vůbec nepovedly, většinu času se člověk šíleně nudí a celou dobu víte jak to dopadne. Katastrofa. Jenda z nejhorších knih které se mi dostaly do ruky.


moudivlacek
17.09.2016 4 z 5

Když jsem knihu začala číst, brzy jsem ji chtěla odložit, ale vydržela jsem a nelituji toho.
Ze začátku je to sice dosti zdlouhavé, ale opravdu perfektně pochopíte chování hlavních hrdinů i jejich vzájemné vztahy.
Pak to začíná nabírat na spádu, konec mě ochromil, a to doslova. Ale svým způsobem jsem byla šťastná, a to hlavně, jak se vyřešil vztah Lil s matkou, ale především závěrečný postoj jejich dětí a jejich úctě k ní.
Nebojte se do této knihy pustit, má v sobě hodně hluboký psychologický podtext.

allyce
26.04.2016 1 z 5

Dá se to přečíst, ale jedině se sebezapřením a silnou vůlí. Nebavilo mě to, zápletky průhledné, konec zřejmý... jedna z nejhorších knih, které jsem četla. A úplně nějvíc mě iritoval styl psaní v téměř holých větách. Nic jiného jsem od této autorky nečetla, doufám, že ve chvíli, kdy tuto knihu psala, měla jen slabší chvilku, nebo prostě neměla své dny. Jednu hvězdu dávám za snahu.

Hanulak01
09.04.2016 odpad!

Knihu jsem nedočetla. Nudila jsem se, bylo to zmatečné a několikrát se tam těsně za sebou opakovalo to samé. Takový kolovrátek. Bohužel.

Veeris
29.09.2015 3 z 5

Zacala jsem cist, pak jsem knihu odlozila a po nejake dobe se k ni zase vratila.. jako precist se da, nebyla spatna, ale clovek se vazne musi trochu prinutit.. vadi mi jak tam autorka porad dokola popisuje vlastnosti jednotlivych postav, je tam pak zbytecne prilis popisu a malo prime reci..

BlodyFox
19.08.2014 3 z 5

Ale jo. Dá se to přečíst a je to docela pohodové čtení na dovolenou. Byť je to trochu zvláštní v tom, že zde probíhá nějaký děj, vystupují nějaké postavy a najednou se objeví postavy jiné, v knize se vůbec neobjevující a náhle zjišťujeme, že mají prsty ve všem špatném i dobrém. Závěr dobrý, ale z mého pohledu očekávaný a zřejmý. Nicméně před touto knihou jsem četl "Královna zločinu" a to je nesrovnatelné. Královna je úplně jiný level, toto je vlastně téměř stejné téma, ale kvalit Královny to nedosáhne ani náhodou. Je to prostě trochu nastavovaná kaše, rádoby pokračování popisu života Londýnského podsvětí. Kdo si to přečte, asi nebude zklamaný, já bych to doporučil.

ballu
23.02.2014 2 z 5

Tak jsem dočetl a musim přiznat že mi to trvalo déle než jsem čekal.Po knihách Dvě žena a Bez tváře které jsem přečetl jednim dechem a které pasovaly autorku na moji favoritku jsem mírně zklamán.Zatim co ve jmenovaných knihách jsem s hlavními postavami prožíval každý smutek i radost v této knize mi po čase byla hlavní hrdinka jaksi lhostejná.Neustálé popisováni charakteru a vztahu mezi mezi protagonisty mi lezlo na nervy a zpusobilo že pu pulce knihy jsem se do čtení nutil.Jako by se časem děj zastavil a nevěděl kam dál.Snad bude další kniha lepší.

Nikar
28.08.2013 4 z 5

M. Cole opět nezklamala. Její knihy mám ráda a dobře se mi čtou.

kika 13
06.11.2012 2 z 5

Je těžké se vyznat kdo je kdo v této knížce.Sedm dětí Bradiových to už je dost.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Martina Cole
anglická, 1958
1997  89%Maniak
2002  87%Královna zločinu
2001  86%Zabiják
2002  87%Bez tváře
2013  78%Bestie

Kniha Procitnutí je v

Přečtených128x
Doporučených4x
Knihotéce88x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x