Evelyn

Evelyn https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56280/bmid_evelyn-UKE-56280.jpg 4 30 10

Skutečný příběh dívky, o niž musel vlastní otec bojovat se státní byrokracií Autorka strhujícím způsobem vypráví o svém dětství, které prožívala na počátku 50. let v chudém dublinském sídlišti. Když jí bylo sedm, opustila maminka ji i jejích pět bratříčků. Zoufalý otec požádal o pomoc úřad sociální péče. Evelyn se ocitla v klášteře. Když se tatínek Desmond oženil, požádal o převzetí dětí do péče, ale dostal od úřadů zápornou odpověď. Očima Eve-lyn pak sledujeme jeho zoufalý boj o vrácení dětí z náhradních domovů.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Literatura česká

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Evelyn Doyle: A True Story


více info...

Přidat komentář

Jitty502
05.09.2023 4 z 5

Příběh inspirován skutečným příběhem autorky. Zahrnula zde fakta jak ji matka opustila, musela jít do kláštera, bratři do dětského domova. Otec si zatím najde jinou maminku aby společně sní získal děti zpět domů. Tento úkol je nelehký, bojuje všemožnými zbraněmi s byrokracii, absolvuje nespočet soudů, jen je to zdlouhavé to soudní jednání, jinak napínavé od začátku do konce.

EF1
22.05.2020 5 z 5

Kniha je velmi čtivě napsaná, přečetla jsem ji během tří hodin. Kniha mě naprosto pohltila, po celou dobu jsem se od ní nemohla odtrhnout a napjatě očekávala, jak to celé dopadne.
Je to opravdu silný příběh, chvílemi jsem si i poplakala, ale za mě ji mohu určitě doporučit.


AndreaP.
03.02.2019 4 z 5

Těžký příběh otce, který bojuje s byrokratickou vládou, zákony a soudy o to, aby se mohl sám starat o své děti. Kniha je očitým svědectvím dívky, která byla jednou z těch dětí. Doporučuji.

Misha224
05.09.2018 3 z 5

Zajímavá a čtivá kniha.

angelak
16.10.2017 4 z 5

Krásný ale velice smutný příběh - jen hodně zdlouhavé čtení ze soudní síně...Jinač opravdu doporučuji...

evke
11.08.2017 5 z 5

Jakožto rodič bych takovouhle bezmoc nikdy nechtěla zažít. Nějaké slzičky při čtení ukáply, silný příběh. Občas na mě moc paragrafů a odbornosti, ale bez toho tenhle příběh asi nejde. Jen škoda konce, mohl by být více rozepsán, co se dělo po skončení soudu..

Aingeal
26.10.2015 5 z 5

Po téhle knize jsem v knihovně sáhla v podstatě náhodou - něco mě až magicky přitahovalo na její obálce a už jsem neodolala, čehož rozhodně nelituji :). Kniha velmi zajímavá, hezky sepsaná, já jsem jí zhltla za pár hodin a upřímně - párkrát jsem si i zaplakala. Velmi doporučuji k přečtení!

ladyfromskye
24.06.2015 5 z 5

Film byl asi o něco lepší, ale tohle je nepřikrášlená skutečnost, tudíž základní pramen. Četl se mi velice dobře, podle mého názoru umí autorka s jazykem zacházet na poměrně vysoké úrovni. Nicméně pro oživení příběhu asi budu sahat přeci jen po filmové verzi.

matomi
11.12.2014 4 z 5

Knihu jsem četla už kdysi,ale pamatuji se, že na mě udělala dojem.

Nikar
21.08.2013 4 z 5

Velice smutná kniha, člověka až fascinuje, jak otec musel ještě v době nedávné o své dítě bojovat. Ještě více člověka zarazí, že matka, která své děti porodila, je opustí a je jí jedno, kde jsou a že nemohou být se svým otcem, i když ony samy by i chtěly. Trošku se mi nelíbí konec a začátek.