Útěk z afrického pekla

Útěk z afrického pekla https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27919/bmid_utek-z-africkeho-pekla-w7s-27919.jpg 3 294 81

Útěk z afrického pekla série

1. díl >

V devatenácti letech se Barbora zamilovala do afrického černocha a odjela s ním do Ghany. Na začátku jejího nového života probíhalo vše v pořádku, ale později si Barbora začala uvědomovat, že se stává bílým otrokem. Jak utéct z tohoto pekla plného ponižováním, znásilňováním a strachu o své děti?

Přidat komentář

brunettlibrary
18.04.2024 3 z 5

Jelikož vím, že kniha je podle skutečné události, přistupuji k ní asi trochu jinak. Kniha je napsaná jednoduše, ale omlouvá to lehce fakt, že hlavní hrdinka i autorka knihy je jedna a tatáž osoba. Obdivuju ženy, které se samy dostanou z domácího týrání a dokážou pak vést zase normální život. Ovšem naivita Báry mi přišla někdy až neuvěřitelná, nechci ale nikoho soudit. Doufám, že se autorce dnes už vede dobře.

dlabikk
03.01.2024 2 z 5

Pokaždé, když dočtu takovýhle příběh, řeknu si, že další už číst nebudu. Ale pokaždé jsem naivní jako ty holky a jdu do toho :o) Po větě: "... poznala jsem, že se něco děje, Ken se pokusil tvářit bezstarostně, ale už jsem ho dva dny znala ...", jsem to chtěla vzdát a dát přednost kvalitnější literatuře. Nicméně to, že mám audioknihu zdarma v rámci klubu v Audiotéce, malému počtu stran a zrychlenému poslechu, mne donutilo doposlechnout až do konce. Kdyby to nebylo podle skutečné události, označila bych knihu za celkem slušný thriller. To co se odehrávalo kolem tisíců dolarů mi hlava nebere ani poté, co jsem si vše našla na internetu. Tento zmedializovaný příběh mě minul a nikdy jsem o něm neslyšela. Jsem ráda, že druhý díl není k dispozici zdarma, protože zcela jistě bych se nechala opět zlákat :o), i když ten už bude trochu o něčem jiném, než o naivní mladé slípce, co se zamiluje do černošského prince, kterého nikdy neviděla. Doufám, že se kniha dostane k co nejvíce ženám, které mají podobné sny.


Domisek1
28.05.2023 4 z 5

Tuhle knihu jsem si musela přečíst snad 3* abych pochopila jak je spisovatelka naivní a hloupá. Nechci byt nějak proti autorce zlá ale opravdu stálo vám to za to ? Vidět se spolu poprvé a hned se spolu vychrápat? V téhle knize na 1.místě vládne naivita,očekávání a zklamání.. knihu doporučuji ale zbylé díly už teda ne . Každý posoudí dle svého uvážení.

jana-cisarova
24.03.2023 4 z 5

Kniha byla od začátku čtivá. Zda je autorka dobrá spisovatelka, nehodnotím, zda se dá kniha číst, to ano, dá. Od samého začátku jsem ji litovala. Pro její naivitu a hloupost, to už tady ale bylo od mnohých. Chápu, že mladá holka se může rázem zamilovat a spřádat krásné sny, ale... Pokud je tím vysněným princem někdo z daleké cizí země, navíc z rovníkové Afriky, seznámení a odjezd za milým je zprostředkován podivným nedůvěryhodným cizincem, Němcem, který jak se zdá, se skutečně vyzná, už to jí mělo něco napovědět.
Obrovská odvaha byla odletět za někým, koho v životě neviděla, dokonce ani na fotce, jak vyšlo najevo, když ho poprvé spatřila. Důvěřovat, že je chudák, kterému upírají dědictví a chtějí po něm další a další desetisíce, či statisíce dolarů, jako daň, a podobné poplatky, na to bych těžko naletěla.
Nakonec on si nežil špatně, chudák nebyl, to musela poznat. Odkud pak asi své peníze bral? Ta jeho změna chování, z něžného milence rány, brutální útoky, divím se, že se ještě po prvním odletu domů vracela, dokud neměla děti. Pak už ji chápu, bylo to pro ni těžší a těžší.
Příběh smutný, drsný, škoda, že si svůj život sama svou naivitou tak zničila. Druhý díl si určitě také přečtu.

slunicko1958
17.02.2023 1 z 5

Knížku jsem dočetla jen proto, abych se dozvěděla, kdo je Ken a jak to vypadá s jeho dědictvím.
Příběh se čte poměrně dobře, i když si takhle nějak představuji nízkorozpočtovou telenovelu... Nechce se mi věřit, že je knížka napsaná podle skutečných událostí. Tak hloupý člověk nemůže existovat. Spousta věcí je podivná a odmítám jim věřit. Další díly nehodlám číst.
Souhlasím s komentářem čtenáře jprst.

Zlatinka.Emilly
14.12.2022 5 z 5

Kniha seznamuje čtenáře s charakteristickými rysy africké kultury, tak zcela odlišné od evropské. Otevřená zpověď Barbary Koudelkové je velmi přesvědčivá, takže lze očekávat, že si svou cestou ke čtenáři najde.

Vakalik
16.01.2022 odpad!

Jedna z nejhorších knih, co jsem četla vůbec. Jak může být někdo tak hloupý, jako hlavní postava? Kolika cizím lidem uvěřila a nechala se napálit? Údajně se jedná o reálný příběh nebo aspoň inspirovaný skutečností. No popravdě... takhle přemýšlejících lidí je na dávkách a exekucích hodně.

katallinka
07.11.2021 4 z 5

Velmi zajímavé a hodně děsivé čtení. Nicméně naivita hlavní hrdinky byla šílená, ale i tak jsem se o ni neustále bála. Na další díl se asi necítím, ale rozhodně nelituji přečtení.

pavlina0821
17.06.2021

(SPOILER) Tedy hloupější ženskou jsem snad v životě neviděla. To už není naivita, ale debilita. A ty peníze??? To je jako vážně podle skutečné události? Trochu přitažené za vlasy ne? V investicích se nevyznám, ale že by byl každý takhle ochotný jen tak uvolnit pár milionů......no nevím. A ten konec také nic moc. Přišlo mi to až moc jednoduché. Čekala jsem, že místní policie bude něco podobného, jako například ta muslimská, která většinou stojí na straně muže, ať se děje co se děje, ale tady ji policie celkem ochotně pomohla. Tak proč ho proboha nenahlásila hned po prvním útoku? Opravdu takhle ženská byla ze všech mých dosud přečtených knížek ta nejblbější.

Baruš111
30.03.2021 3 z 5

Knížka mě zaujala, ale přišla mi hlavní postava v něčem dost naivní..

Jurajovamaka
05.02.2021 5 z 5

Knihu som prave dočítala a možem povedať že mna zaujala...koľko človek znesie a
nato že hlavná hrdinka nie je spisovateľka a napísala knihu, klobúk dole.:-)

Damaj
01.02.2021 4 z 5

Bára byla dost naivní, když se nechávala tak dlouho týrat. Na druhou stranu ani mě nenapadlo, jak to ve skutečnosti bylo s Kenem a penězi.
No, jsem zvědavá, tak se jdu pustit do druhého dílu.

vemrazik
27.01.2021 3 z 5

Knížek na podobné téma jsem už četla několik a, bez urážky, tato hlavní hrdinka mi přišla nejhloupější. Je samozrejme skvělé, že našla odvahu situaci vyřešit, ale... No. (A ty její pocity na konci ohledně vězení, to jsem na ni byla vysloveně naštvaná.)

picapica
22.01.2021

fakt by mě zajímalo,zda se jedná o skutečný příběh?pokud ano,to děvče je neuvěřitelně blbé.
Pokud né,tak jsem na to autorce skočila,i když to převážení peněz??...

denisa7430
01.12.2020 4 z 5

Čtivě napsaná kniha o tom, jak naivita nezná mezí... Hlavní hrdinka pro mne byla na facku od první stránky, avšak její "konečné řešení" bezvýchodné situace, si žádá mou obrovskou poklonu.

Vikaa123
26.06.2020

Knížka čtivá, příběh má dost podobný obsah jako všechny knihy tohoto typu. Krásně potvrznuje, že mladý jsou blbý a láska je slepá

Jajusenka
19.06.2020 3 z 5

Do knihy jsem se ze začátku nemohla začíst. Nebylo to tím, že by neměla děj, ale vadil mi styl psaní autorky a také její neskutečná naivita. Dále jsem nemohla vystát, že skoro na každé stránce psala o své lásce jako o černém princi, protože se to opakovalo na můj vkus opravdu často. Chybělo mi vysvětlení, čím byl jeho životní příběh tak zajímavý, že jím byla posedlá již jen z vyprávění. Když jsem si na tohle všechno zvykla, kniha byla čtivá a neodložila jsem jí až do konce.

michelle47
21.11.2019

Nestačila jsem se divit naivitě hlavní hrdinky. Z toho důvodu mě kniha už v půlce přestala bavit.

jprst
24.08.2019 2 z 5

Kniha o naprosté hlouposti a nezkušenosti hlavní hrdinky, o tom, jak končí naivní sny. A odvaha napsat o tom knihu? Spíše bych v tom viděl kalkul, jak vytlouci z tohoto děsivého zážitku alespoň nějaký profit. Možná, že jsem příliš kritický, ale s ohledem na svůj věk už nevěřím všemu, co se zdá být na první pohled jasné.

prochajda
23.08.2019 4 z 5

Jako odstrašující případ, skvělá kniha, ale nechápu jak může být někdo tak bl....slepý. Ještě si přečtu si pokračování.

Autoři knihy

Barbora Koudelková
česká, 1980
Milan Bárta
česká, 1970

Kniha Útěk z afrického pekla je v

Právě čtených1x
Přečtených482x
Čtenářské výzvě34x
Doporučených18x
Knihotéce128x
Chystám se číst71x
Chci si koupit16x
dalších seznamech6x