Digitální pevnost
kniha od: Dan Brown
KoupitKoupit eknihu
Geniální programátor vytvořil nerozluštitelný kód, který může zcela ochromit americké bezpečnostní složky – když je však nalezen mrtev, aniž by komukoli stihl předat klíč k rozluštění kódu a zmizí mu z prstu podivný prsten, začíná příběh plný hledání…
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251/digitalni-pevnost.jpg 3.92295Literatura světová, Romány
Vydáno: 2005, Metafora
Digital Fortress, 1998
Komentáře (207)
Kniha Digitální pevnost

Jsem zklamaná, nelíbilo se mi to. Na mě až moc neuvěřitelých náhod u neuvěřitelně jakože chytrých lidí, kteří mně neuvěřitelně lezli na nervy :-D

Jak by zhodnotil tuto knihu výpočetní technikou nepolíbený člověk jako já.....bla bla bla superpočítač, bla bla bla algoritmus, prsten, vražda, pátrání, bla bla bla uzel 3.....a stále dokola. Námět asi dobrý, ale moje vědomosti jsou u hodnoty telefonu a Windows XP. Takže nezaujalo, spíš nudilo.

Zajímavé a stále aktuální téma knihy. Napínavé, čtivé, stále se něco děje. Líbila se mi.

(+ SPOILER) Příběh má spád, s minimem hluchých míst a několika zvraty. Když už máte pocit, že víte kdo za vším stojí, autor vám do toho hodí vidle. Prostě klasický Brown.
Drobný spoiler:
Trochu mi vadilo, že někdy řešení hrdinům až samo padalo do klína (např. hledání prstenu) a jindy na něj nemohli přijít, ačkoliv to bylo nad slunce jasné (heslo).
Vzhledem k tomu, že je to autorova prvotina, budiž mu odpuštěno. Navíc musím říct, že se kniha četla opravdu velmi dobře a bavila mě.

Dle mého názoru nejslabší kniha od Dana Browna, kterou jsem četla. Nerozluštitelná šifra, která by znamenala obrovský úspěch pro organizovaný zločin, stojí životy a ukáže se ještě zapeklitější než se zdá.

Fajn čtení, sice trošku zastaralé technologie, ale napínavý příběh a bavilo, takže doporučuji.
Štítky
počítačové viry internet vraždy kryptografie, šifrování thrillery napětí
Autor a jeho další knihy
2020 | ![]() |
2018 | ![]() |