Anatomie lži přehled
Ve Spojených státech se blyští zlato ryzí i kočičí, zvláště v nejvyšších politických kruzích těsně před volbou prezidenta. Stejně působivě se prý třpytí krystalky ledu v nejzapadlejších končinách Arktidy – a právě v tu dobu a na těchto místech začíná Dan Brown vyprávět strhující příběh o vědeckém objevu, který zásadně mění pohled na život na Zemi i ve vesmíru. V románu, kde jedna dramatická událost rychle střídá druhou, autor hýří pečlivě vybranými informacemi ze světa vědy a nejmodernější techniky, vyslovuje se však i k nečekaně vážným otázkám týkajícím se například soukromého podnikání nebo morálky politiků, vojáků, vědců i novinářů. Kam až lze zajít v zájmu bezpečnosti státu? Skutečně účel světí prostředky?... celý text
Originální název: Deception Point, 2001
Co říkají o knize uživatelé?
Autor se odklonil od svého obvyklého žánru, ale jeho dovednosti jako spisovatele zůstávají na vysoké úrovni. Thriller je protkán politikou, intrikami a překvapivými zvraty. Někteří čtenáři vyjádřili zklamání nad přehnaným závěrem, ale většina hodnotí knihu velmi pozitivně. Zajímavé prostředí a napětí udržují čtenáře v pozornosti, i když se objevují i kritiky na uvěřitelnost některých scén. Více v komentářích.
Komu by se kniha Anatomie lži mohla líbit?
- Fanoušci napínavých thrillerů
- Čtenáři, kteří mají rádi politické intriky
- Milovníci akčních příběhů
- Ti, kteří ocení propracované postavy
- Čtenáři hledající nové výzvy v literatuře
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anatomie lži. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 316 komentářůSouvisející novinky - Anatomie lži (0)
Kniha Anatomie lži v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 26x |
| v Přečtených | 4 641x |
| ve Čtenářské výzvě | 119x |
| v Doporučených | 198x |
| v Mé knihovně | 1 165x |
| v Chystám se číst | 517x |
| v Chci si koupit | 97x |
| v dalších seznamech | 11x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Arktida americká literatura thrillery napětí vynálezy a objevy konspirační teorie americké rományDan Brown také napsal(a)
| 2018 | Počátek |
| 2013 | Inferno |
| 2025 | Tajemství všech tajemství |
| 2010 | Ztracený symbol |
| 2008 | Anatomie lži |

77 %
83 %

Pro mě osobně moc dobré čtení, hlavně velmi napínavé.