nada3314 nada3314 komentáře u knih

☰ menu

Prokleté královny Prokleté královny Catherine Doyle

Už jen obálka si mě naprosto získala. Tohle je jedna z mých oblíbených fantasy sérií, moc jsem se těšila na pokračování, kdy už Wren a Rose nebudou princeznami, ale staly se z nich královny. Pořád se držíme na vlně pohádky, ale začíná nám místy trochu přituhovat.

Příběh je vyprávěn z pohledu obou sester, střídají se kapitoly Wren a Rose. Trochu mě mrzí, že jsou po většinu děje holky rozdělené, ale asi chápu důvod. Pokud každá autorka píše jednu postavu, tak to dává smysl. Není tomu však po celý děj knihy, nakonec se příběhy spojí a královny spolu začnou opět vládnout. Objeví se nám zde nové postavy, ale ještě více mě zajímaly ty z minulého dílu. Král Alarik má srce z ledu, ale i led někdy roztaje. Něco mi říká, že tohoto padoucha jsme neviděli naposledy.

Romantika, zde není tak prvoplánová, sexuální scény zde chybí úplně, ale i tak je děj jiskřivý a napínavý. Čtením jsem vyplňovala každou volnou chvilku a ani na minutu jsem se nenudila.

První díl se mi líbil o malinko víc, ale i tak se moc těším na pokračování. Určitě série, která stojí za pozornost.

02.05.2024 4 z 5


Dvě prázdná místa Dvě prázdná místa Zuzana Holčíková

Moc se mi líbilo i volné pokračování HRY NA DRUHOU – mám to štěstí, že jsem knihu četla s odstupem pár týdnů, takže mi příběh Nely a Bena utkvěl v paměti. Já se strašně ráda vracím ke svým „starým známým“ takže toto pokračování pro mě byla více méně povinnost nebo spíš zvědavost.

Autorka má dar psaní, to už jsem si ověřila v minulé knize, takže i tuto jsem četla velmi krátkou dobu. Příběh ubíhal, nemá žádné hluché místa ani žádné omáčky navíc. V celém ději nás provází láska k dětem – velmi jsem se do Nely dokázala vcítit, jak nemyslela na sebe, ale v první řadě se vždy soustředila, co bude pro její kluky nejlepší. Tím, že jsem skoro stejně stará jako Nela hodně věcí, které mohou někoho štvát, tak já jsem chápala.

Nikdo z nás nemáme ten správný „NÁVOD NA ŽIVOT“ a kdo jsem, abych soudila někoho jen na základě toho, že já bych to udělala jinak? Naprosto respektuji všechna rozhodnutí naší Nely a až život ukáže, jestli byly správné…

Krásně vše do sebe zapadlo, ale mně by vůbec nevadilo další pokračování…

Obě knihy hodnotím velmi kladně, ve svém žánru jsou to krásně čtivé jednohubky, které budou bavit především mámy. Určitě se po nich podívejte! Doporučuji.

26.04.2024 5 z 5


Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

K tomuto ani nevím, co mám napsat. Byla jsem tak uchvácena stylem psaní a vlastně celým příběhem. Líbilo se mi to moc.

Opravdu skvělá záležitost a jsem neskutečně šťastná, že na mě v losovačce padla.

26.04.2024 5 z 5


Na ledě Na ledě Hannah Grace

3,5 hvězd

V dnešní době kdy vychází bambilón knih je velmi složité se trefit do nálady a vkusu. Je toho tak moc, že čtenář občas šlápne vedle. Nemůžu říct, že tohle byl totální přešlap, ale spíš to nebyla kniha pro mě. I když by se mohlo zdát, že byla napsána přímo pro mě. Jsem velký milovník krasobruslení a hokeje. Proto jsem se na ní tak těšila a hned jak mi přišla, začala jsem jí číst. Bohužel tady bylo krasobruslení úplně minimum a hokeje, aby člověk pohledal…
Jedná se tedy o romantickou komedii z prostředí krasobruslení a hokeje. Nečekejte žádné sáhodlouhé popisy skoků nebo fandění na turnajích či závodech. Kniha je plná sexuálních scén, nejsou napsány trapně, ale je jich tam na můj vkus moc. Nehodnotím negativně, přesně chápu proč se kniha líbí. Napsána je čtivě a nudit se určitě nebudete. Ale doporučuji spíše mladším čtenářkám než jsem já.

26.04.2024 4 z 5


Tichá pošta Tichá pošta Tereza Herzogová

Jen jsem nakoukla a přečetla. Takhle chytlavá je druhá kniha autorky. Ze začátku mě velmi překvapilo, že se Tereza Herzogová vydala cestou pokračování Schovávané, ale udělala skvěle. Moc ráda jsem se za Šárkou a jejím životem vrátila.

Příběh je čtivý a tím, že hlavní hrdinka Šárka je v mém věku, dokázala jsem se do ní velmi rychle vcítit a byly jsme skoro jako kámošky. Její vztah s Ivanem je zde popsán skvěle. Šárka je v nejlepším věku, kdežto Ivan je už takový důchodce, který chce mít klid na své psaní a hraní ve skupině, celkově se za ničím nehoní a vyhovuje mu spíš poklidnější běh života. Moc se mi líbilo jak Šárka i přes tento věkový rozdíl a i citové překážky, které ji život připravil do cesty, tak i přesto všechno stále Ivana miluje a chce mu být oporou. Jen Šárka míní a život mění. Jak se se vším popere, se dozvíme a zaručuji parádní zážitek. Autorka umí krásně poutavě psát, a proto jsem si užívala každou stránku.

Po dočtení jsem si říkala: Á tak to není ještě konec, věřím, že nás autorka nebude dál napínat a má už připraveno další pokračování. Já si jej určitě moc ráda přečtu. A vy kdo jste ještě nezačali, určitě zkuste Schovávanou je skvělá.

25.04.2024 4 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Já Tuhle sérii prostě miluji! Jedná se už o 8 díl a já jsem pořád stejně nadšená. Pro mě se tyto detektivky staly takovou sázkou na JISTOTU! Všechny předchozí díly jsem hodnotila plným počtem hvězd. Ani jeden díl nebyl propadák. Přečteno vše za max. víkend.

Nevím co napsat, aby se nejednalo o spoiler, takže všichni, ale věřím, že Vás moc nebude raději dál nečtěte a zkuste si sérii přečíst od začátku. Zaručuji, že nebudete litovat. Všem komu jsem sérii doporučila, jsou nadšení a chycení v síti. :-D

Tentokrát je více méně hlavní hrdinou tohoto dílu Josiina sestra Trinity, velmi známá novinářka zpráv, která nás provází od prvního dílu, ale to jsme ještě nevěděli, že se jedná o Josiinu sestru. Vše odstartuje jedna hádka mezi sestrami u Josie doma. Trinity se sbalí a odjede na chatu, kterou si pronajala. Josie to nedá a jede za ní se usmířit, avšak když dojede na místo není po Trinity ani vidu ani slechu. Jen její auto se všemi věcmi stojí na příjezdové cestě. Na první pohled to vypadá to, že Trinity někdo unesl…

A teď je otázkou zda zachrání Josie Quinn svou nově nalezenou sestru?

Neskutečný obraceč stránek, nenudila jsem se ani na minutu. Napínavé, čtivé a za mě i nepředvídatelné.

19.04.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Ano, i já jsem se nechala zlákat na tuto zlatou krásku s úžasnou ořízkou. Vůbec, ale vůbec jsem ji číst nechtěla. No člověk míní, knihy mění :-)
Nelituji ani jediné stránky, skvělé to bylo!

Čtvrté křídlo" od Rebeccy Yarros je prvním dílem série EMPYREM. Silnou stránkou je poutavý děj, kterému nechybí dobrodružství plné napětí a síly. Hlavní postava, dvacetiletá Violet Sorrengailová, se nečekaně ocitá ve světě dračích jezdců, přestože byla původně určena k jinému osudu, původně chtěla být písařkou. Musí čelit výzvám, které přináší nedostatek tréninku a fyzické přednosti ve srovnání s ostatními kandidáty, ale nevzdává se. Její odhodlání získat respekt a místo mezi dračími jezdci ji vede k nebezpečí a výzvám Basgiathské válečné školy. Rebecca Yarros mistrně vytváří svět plný dobrodružství a fantazie, který čtenáře vtahuje od první stránky. Příběh Violet nabízí inspirativní poselství o síle, odvaze a odhodlání čelit překážkám.

Romantická linka je skvělá a celý příběh dotáhne k dokonalosti.

Autorčin talent pro popis emocí a akčních scén přináší knize živost a realismus. "Čtvrté křídlo" je kniha, která vás zaujme od začátku a nepustí až do poslední stránky. Pro milovníky dobrodružství a napětí je to skvělá volba, která jim nabídne únik do fascinujícího světa dračích jezdců a nekonečného boje o přežití.

A ten konec? Jáááj to bylo úžasné, spadla mi brada a neskutečně se těším na další díl.

19.04.2024 5 z 5


Královna – Na cestě k trůnu Královna – Na cestě k trůnu Eva-Maria Bast

Jak je už o mě známo, miluji královskou rodinu a ze všech je to právě Alžběta II., která si mě získala nejvíc.

Autorka Eva-Maria Bastová byla pro mě až doteď neznámou, a jsem nesmírně ráda, že jsem na její tvorbu narazila a mohla si tuto knihu přečíst. Nebyl to vůbec lehký úkol, napsat příběh, který už jsme četli tolikrát, ale zvládla to skvěle. Dozvěděli jsme se toho o Alžbětě II. hodně – máme tu vlastně takový průřez od dětství, dospívání, zásnuby až po korunovaci. Koukala jsem a čeká nás i pokračování, takže nejsem smutná, že příběh skončil, protože vím, že kniha může mít pokračování.

Pořád mě překvapuje jak je úžasné, když kniha dokáže přiblížit historické události a osobnosti, jako je královna Alžběta II., způsobem, který je zábavný a přístupný. Tento příběh si může přečíst kdokoliv, zvládne ji široké spektrum čtenářů. Moc doporučuji a jsem šťastná, že takové poklady můžu mít v knihovně. DOPORUČUJI!

15.04.2024 5 z 5


Zimní bouře Zimní bouře Karen Swan

Je tak krásné vracet se tam, kde to znáte. Ostrov Kilda mi přirostl k srdci.

Zimní bouře" od Karen Swan přináší čtenářům dojemný a napínavý historický román, který se odehrává na divokém ostrově St. Kilda v roce 1929. Jde o druhý díl série Divoký ostrov, navazující na úspěšný bestseller "Poslední léto". Chvilku mi trvalo, než jsem se odprostila od toho, že hlavní hrdinové jsou jiní, že tento příběh není o Effie a Sholtovi. Ale po začtení to bylo stejně tak dobré jako „Poslední léto“



Hlavní postava, Mhairi, se ocitá v složité situaci, kdy se musí provdat kvůli rodinným povinnostem. Její rozhodnutí provázet obchodníka na jeho poslední plavbě před zimními bouřemi ji zavede do neočekávaného dobrodružství a lásky. Karen Swan zručně vytváří atmosféru tajemství a napětí, která obklopuje ostrov St. Kilda během zimní izolace. Její styl psaní je kouzelný, celý příběh je napsanán velmi vznešeně a úžasně tak dokresluje dobu ve které se má odehrávat. Karen Swan opět ukazuje svůj talent pro vytváření poutavých příběhů plných dobrodružství, emocí a nečekaných zvratů.

Miluji to!

Neskutečně emoční jízda, smála jsem se, byla napnutá a i si poplakala.

Příběh je naplněn láskou, touhou a nebezpečím, které čtenáře drží v napětí až do poslední stránky. Pro milovníky historických románů a dramatických příběhů je "Zimní bouře" skvělou volbou.

08.04.2024 5 z 5


Srdcová desítka Srdcová desítka * antologie

Knížku jsem dostala jako dárek, tím, že nemám moc načtené české autorky, tak jsem si říkala, že tohle je fajn příležitost poznat styly psaní autorek. Povídky jako takové nevyhledávám, mám raději delší ucelenější romány, kde je vše do detailu popsané. Nicméně jsem se do příběhů pustila a zklamaná jsem rozhodně nebyla.

Povídkový soubor je plný rozmanitých a originálních příběhů, které přinášejí čtenářům zábavu, napětí a dojemné momenty. V této knize se spojily autorky, aby vytvořily pestrý mix příběhů z různých žánrů. Každá povídka v knize přináší něco nového a zajímavého. Od dojemného osudu italské uprchlice a českého mladíka za první světové války, přes napínavý thriller o přijímačkách na střední školy, až po vtipnou sci-fi o dokonalých robomanželkách nebo psychologický horor o hlubinách mateřské duše.

Příběhy jsou psány s jemným stylem, který vtahuje čtenáře do každého světa a postavy. Autorky dokázaly vytvořit soubor povídek, který zaujme široké spektrum čtenářů a nabídne jim něco pro každého. "Srdcová desítka" je skvělou volbou pro ty, kteří hledají krátké, ale intenzivní čtení plné emocí, překvapení a živých postav.

Mé oblíbené autorky Miriam Bláhová a Scarlett Wilková jen potvrdily, že jsou právem v mých TOP seznamech.

Ale na plné čáře u mě zvítězila povídka od Jany Jašové – Stepford, dokonce až tak moc, že jsem se už dívala, co dalšího bych si od ní mohla přečíst. Píše i thrillery, tak to bych mohla zvládnout. :-)

04.04.2024 3 z 5


Naděje pro Fleetwood Naděje pro Fleetwood Stacey Halls

Stacey Halls v knize "Naděje pro Fleetwood" představuje čtenářům poutavý historický román, který se odehrává v 17. století a čerpá inspiraci ze skutečných událostí - Honu na čarodějnice z Pendle Hill.
Hlavní postava, Fleetwood Shuttleworthová, čelí strastiplné cestě, když zjišťuje, že další těhotenství ohrožuje nejen její vlastní život, ale i život nenarozeného dítěte.Autorčina schopnost vytvořit autentickou atmosféru a věrohodné historické prostředí je pozoruhodná. Zdůrazňuje skutečnost, že postavy jako Fleetwood Shuttleworthová a porodní bába Alice Grayová jsou založeny na skutečných historických postavách, což dodává příběhu další rozměr autenticity a emocionální síly.Příběh je plný napětí, intrik a nečekaných zvratů, které čtenáře drží v napětí až do samého konce. Halls nejenom že nám předkládá dojemné vyprávění o lásce, naději a odvaze, ale také nás vtahuje do temného a nebezpečného prostředí doby, kdy bylo obvinění z čarodějnictví smrtelně nebezpečné.

Celkově lze knihu "Naděje pro Fleetwood" doporučit nejen milovníkům historických románů, ale i těm, kteří hledají příběh plný emocí, dramatických zvratů a historické autenticity.

Autorka se opět ukazuje jako talentovaná vypravěčka schopná vtáhnout čtenáře do světa minulosti a zanechat v nich hluboký dojem.

04.04.2024 5 z 5


Hra na druhou Hra na druhou Zuzana Holčíková

Já mám teď štěstí na knihy, ve kterých je hlavní téma „věkový rozdíl“ Nevím, jestli mi tím někdo chce něco naznačit? :D Nedávno jsem četla Vášnivou touhu, kde věkový rozdíl byl naopak muž byl o hodně starší než dívka. Ale naštěstí s tím nemám žádný problém a do čtení této útlé krásky jsem se pustila s velkým očekáváním.

A musím napsat, že mé očekávání se naplnila a čtení jsem si hodně užila. Styl psaní Zuzky mi sedl, možná je to tím, že jsme stejně „mladé“ a máme tímto k sobě blíž. Anebo to bude prostě tím, že Zuzka je prostě talentovaná. :-)

Autorka ve svém románu "Hra na druhou" přináší čtenářům dojemný a do detailu propracovaný příběh o lásce, rozhodnutích a boji se životními zkouškami. Hlavní postava, sedmatřicetiletá Nela, se ocitá ve složité situaci poté, co se potká se svou spolužačkou ze střední školy, Romanou, a její syn Ben se do Nely zamiluje.

Zkušeně vykresluje vnitřní konflikty a emocionální chaos, který Nela prožívá jak ve svém nitru, tak se svými dětmi. Má dva kluky, kteří také milují fotbal, stejně jako Ben. Fotbal je tady skvělý „nástroj“ jak by je všechny mohl sblížit, ale i je tak trochu nepřítel. Na cestě ze soustředění se stane nehoda a vše se tak zkomplikuje.
Příběhu nechybí dramatické zvraty a emotivní pasáže, které mě vtáhly do nitra postav a jejich rozhodování mi bylo sympatičtější.

Autorka se nebojí konfrontovat témata jako je věkový rozdíl ve vztahu a etické dilema, což dává příběhu hloubku a autenticitu. "Hra na druhou" je příběhem o lásce, oběti a boji o druhou šanci. Autorka se zde ukazuje jako talentovaná vypravěčka schopná zaujmout čtenáře od první stránky až do dojemného finále. Na pokračování se neskutečně těším, chystám se na něj teď v dubnu, takže recenzi budete mít brzo :-)

04.04.2024 5 z 5


Můj bratr Můj bratr Karin Smirnoff

Ze zajímavosti jsem si přečetla první díl z nové série o Janě Kippové. Karin Smirnoff ve svém syrovém rodinném dramatu "Můj bratr" odhaluje temné stránky lidské povahy prostřednictvím hlubokých a bolestných rodinných vztahů.

Hlavní hrdinka Jana Kippo se vrací na rodinný statek na severu Švédska, kde se musí vypořádat s traumatickou minulostí, v níž hrála roli její ztracená rodina. Její nekompromisní styl mě dokázal vtáhnout do prostředí venkova, kde alkohol a tajemství vládnou nad rodinnými vazbami. Autorka s mistrovskou šikovností kombinuje temné motivy s nadějí na odpuštění a uzdravení. Postavy jsou bohatě vykresleny a jejich vnitřní konflikty způsobují, že jsem neměla problém soucítit s jejich osudy. Zaujala mě nebojácnost, se kterou konfrontuje témata jako je právě násilí, závislost a touha po přijetí, což činí tento román silným a emotivním čtením.

"Můj bratr" není jen příběhem o rodinných vazbách a boji se závislostí, ale také o hledání identity a místa, kam patřit. Dle příspěvků se autorka stala důležitým hlasem ve švédské literatuře, který odhaluje krutou realitu lidského srdce s hlubokou citlivostí a nekompromisní upřímností. Přiznám se, že na mě to bylo hodně syrové, proto nehodnotím plným počtem, ale pokračování se nebráním.

04.04.2024 4 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Konečně jsem se dočkala. Na tenhle příběh jsem se moc těšila. A jsem fakt moooc nadšená! Za mě rozhodně plný počet, nemám co řešit.
Ikdyž se jedná o první autorčin young adult román "Šach a mat" přináší čtenářům příběh plný napětí, lásky a naděje. Hlavní hrdinka, Mallory – toho času automechanička :-) se vzdala svého snu hrát šachy, aby mohla pečovat o svou nemocnou matku a sestry. Její život se ale obrátí naruby, když se rozhodne zúčastnit posledního turnaje v šachu a náhodou porazí šachového mistra Nolana Sawyera. Tato událost nejenže změní Malloryin život, ale také otevře nové možnosti a výzvy. Hazelwoodová mistrně kombinuje romantiku a šachovou strategii, přičemž hlavní postavy jsou přitažlivé a plné života. Vzájemná chemie mezi Mallory a Nolanem přitahuje čtenáře a drží je v napětí až do poslední stránky.
To, že to Ali umí mi už dokázala v Hypotéze lásky. Příběh plný emocí a situací činí příběh autentickým a poutavým. Tato růžová kniha s překrásnou ořízkou není jen příběhem o hledání lásky a sebe sama, ale také o odvaze bojovat za své sny a překonávat překážky. Je to kniha, která osloví nejen milovníky romantických příběhů, ale i ty, kteří ocení originální a dojemný příběh o osobním růstu a odvaze.

04.04.2024 5 z 5


Zaostřeno na tebe Zaostřeno na tebe Amy Lea

Pokud máte rádi romantické příběhy, tento ROMCOM by mohl být vhodnou volbou nejen v létě k moři. Já od něj dostala přesně to, co jsem potřebovala. Autorka se zaměřila na současný trend, který je teď u mladých hodně populární. Jedná se o příběh plný boje proti toxickým stereotypům o fyzickém vzhledu. Hlavní hrdinka, Crystal Chenová, se rozhodla vyhlásit válku hejterům na instagramu a prezentuje sebe sama s hrdostí na své křivky. Poté, co se nedávno rozešla s přítelem, se rozhodne soustředit na svůj osobní rozvoj a tráví hodně času v posilovně. Její poklidné dny však naruší Scott Ritchie, atraktivní hasič, který si neodpustí potyčku o teritorium ve fitku.

Když se oba nečekaně potkají na zásnubním večírku svých prarodičů, jiskry mezi nimi začnou létat. Jak se jejich vztah bude vyvíjet a zda dokážou překonat své rozdíly, je otázkou, která mě držela po celou dobu čtení v napětí. Vtipné, zábavné, hlavní dvojice perfektní. Směle do čtení, doporučuji.

04.04.2024 4 z 5


Veľmi tajný spolok svojráznych čarodejníc Veľmi tajný spolok svojráznych čarodejníc Sangu Mandanna

Vše zlé je pro něco dobré! Už několikrát jsem se o tom přesvědčila a tady to platí dvojnásob!
Autorka Sangu Mandanna pochází z Indie, ale i tam zasáhla pandemie covidu a ona nelenila a psala. A já jsem neskutečně nadšená, to bylo tak krásné, úžasné! Hřejivý romantický příběh o světě kouzel a síle rodiny! Autorka chtěla napsat příběh o lásce a poutu mezi lidmi. Moc se jí to povedlo a něco tak povedeného jsem už dlouho nečetla. Ten pocit krásného příběhu si ponesu ještě hodně dlouho a to ještě nemluvím o ořízce, kterou kniha bude mít v originálním vydání.
Nechci toho moc prozrazovat, ale když se Mika hlavní hrdinka přesune do domu, kde žijí 3 malé kouzelnice, které jsou v pěstounské péči, protože jsou sirotci, tak to začne být ten nejúžasnější příběh na světě. Komu můžu, tomu ho tlačím :-)
Pokud po knize sáhnete, neuděláte chybu. Zaručuji odpočinek a roztomilost, nechybí čarodějky a taky trochu kouzelné magie. Krásně čtivá záležitost. Na konci si budete vrnět blahem jako koťátka
100% DOPORUČUJI!

03.04.2024


Hvězdná hodina Hvězdná hodina Corina Bomann

Bylo to přesně takové, jako jsem si přála. Mám moc ráda tyto fiktivní historické příběhy, které jsou trochu založeny na příbězích skutečných.

Tento vznikl díky tomu, že autorka byla hospitalizována v nemocnici Waldfriede v Berlíně. Jako pacientka měla při uzdravování dost času, aby se s historií nemocnice seznámila. Ve vitrínách poblíž bufetu byly vystaveny staré dobové fotografie, které ji natolik uchvátily, že vznikl tento příběh. Podařilo se ji nahlédnout do kroniky, z níž je možné dozvědět se o vzniku ústavu a také o lidech, kteří tu žili a pracovali.

Hlavní postavou je Hanna, která se postupně vypracovala jako sestra u rentgenu, zároveň byla asistentkou v ordinaci a pravá ruka doktora Louise Conradiho. Děj příběhu se točí kolem Hanny, ale v pozadí vidíme, jak se lidé vypořádávají s hospodářskou krizí, která následovala po první světové válce. Sleduje důsledky inflace, nástup fašismu v Německu, a především dobu druhé světové války, která přinesla nemocnici mnoho starostí a utrpení. Také poválečné období znamenalo pro ústav velkou výzvu. Aby byl děj knihy né, jenom historický, ale i trochu romantický, sledujeme Hannu a její milostné vztahy.

Corina Bomannová mě tímto románem přesvědčila, že mi její styl psaní sedí a jsem nadšená. Kniha má skoro 500 stran, ale já si každou z nich užila a velmi těžce jsem se loučila. Netrpělivě už vyhlížím pokračování. Moc doporučuji opravdu krásné čtení.

19.03.2024 5 z 5


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

TROUFALOU VÁŠEŇ jsem si neskutečně užila. Je to ten typ knihy, kdy když Vám sedne, obracíte jednu stránku za druhou a troufám si říct, že i rádi obětujete pár hodin spánku. Po dočtení má první reakce byla, proč jsem něco od autorky nečetla už dříve. Nedalo mi to a šla jsem se podívat, co ještě dalšího napsala a byla jsem smutně překvapená, že u nás to jsou 4 knihy, ale autorka je velmi známá a čtená v zahraničí a má na svém kontě 42 knih. Snad se nějaké další dočkám, moc bych si to přála.

A teď k ději: Větší věkový rozdíl v románech není až zas tak obvyklé téma, takže za mě velké plus za originalitu. Byla jsem hodně zvědavá, jak to Penelope uchopila a jak se ti dva dají dohromady, za jakých okolností a jestli spolu vůbec zůstanou Ve svém okolí, pár takových párů mám, takže se u mě neodehrávaly žádné předsudky, i když chápu, že pro hodně čtenářek toto bude meh

Hlavní hrdinové mi sedli, hlavně Pike – takového prince by si jistě přála nejedna z nás. Když ji miluješ, není co řešit! Jordan na svůj věk je hodně vyspělá a ošlehaná životem, takže její chování nebylo hloupé ani nijak trapné. Sexuální napětí mezi nimi bylo snad až uchopitelné, to se nedá popsat, jak to bylo kouzelně realistické! Výborná romance určitě doporučuji!

19.03.2024 5 z 5


Zlomené duše Zlomené duše Patricia Gibney

Celá série je skvělá.

12.03.2024 5 z 5


Šílená babička Šílená babička Martina Boučková

Pokud taky máte děti, tak jistě velice oceňujete nebo jste oceňovali babičku, která neváhala a vždy přišla na pomoc. Hlavní hrdinka Lucka, šťastně rozvedená maminka dvou uličníků by potřebovala o prázdninách pohlídat děti. Protože její maminka byla v mládí šílené torpédo, která se nenechala ničím zaskočit. Žila bohémský život a žije ho tak i dnes. Taková hippies babička :-) Tak Lucka svou maminku na tyto činnosti nikdy nevyužívala. Ale bohužel je teď v takové situaci, že musela svou matku o hlídání požádat.

Jasně, že si děti užijí jak ještě nikdy. Babičky jsou tady od toho, aby své vnoučky rozmazlovaly. Jaké dobrodružství spolu zažijí a co vše se stane, se dočtete v nové knize od Martiny Boučkové. Je to již má třetí kniha od autorky a jsem spokojená. Mám moc ráda tyto humorné příběhy z českých rodin.
Parádní oddechovka, určitě nešlápnete vedle.

12.03.2024 4 z 5