Prokleté královny

Prokleté královny https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531055/bmid_proklete-kralovny-65b8bae4251e9.jpg 4 28 15

Korunní princezny série

< 2. díl

Princezny Wren a Rose se chopily eanské koruny, ale ne všichni jsou nadšení z toho, že na trůn usedly čarodějky. Rozvážná Rose se vydává na cestu po Eaně s úmyslem přesvědčit pochybovače, podivně ji to ale táhne ke Království slunce, kde odhalí netušená tajemství. Vzdorovitá Wren tajně vyráží na mrazivý sever, aby zachránila svou babičku. Mezitím se z temnoty vynořuje prastará kletba, která ohrožuje nejen život obou královen, ale i celou Eanu. Podaří se sestrám proplout všemi úskalími a sjednotit korunu?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Cursed Crowns , 2023


více info...

Přidat komentář

lena.o.knihach
včera 4 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Wren a Rose společně usedly na trůn, ale ne všem se líbí, že mají teď za královny čarodějky. Rose se proto vydává na cestu po Eaně, aby lid uklidnila a Wren odjíždí na mrazivý sever pro babičku, která by jim mohla celou situaci pomoci zvládnout.

Je to už nějaká doba, co jsem četla Korunní princezny a bála jsem se, že nebudu vědět, která bije, ale jakmile jsem otevřela Prokleté královny, okamžitě mi vše naskočilo, vybavily se mi i detaily a já se ihned ponořila do pokračování.

Líbí se mi, že prostřednictvím hlavních hrdinek sledujeme dvě různé dějové linky. Ze začátku mě obě bavily stejně, ale od poloviny si mě získala Wren a mou favoritkou zůstala až do konce.

Je to takový pohádkový příběh pro nenáročné čtenáře young adult fantasy. Já se u čtení smála a některé scény mi nestačily přečíst jen jednou. A hlavně jsem úplně žrala tu boží romantickou linku.

ydnac
včera 4 z 5

ČARODĚJOVÉ SE VRACÍ K MOCI!

Rose a Wren společně usedly na trůn Eany.
Touží po míru mezi lidmi a čaroději, ale mezi lidmi se šíří nepokoje a největší vzbouřenec Baron vede tkzv. Šípy.
Štvou lidi proti královnám a chystají se zaútočit na Jitřní palác!

Rose se vydává na turné, na cestu mezi lidi, kde jim chce ukázat, že se nemají čeho bát.
Cesta však dopadne úplně jinak...

Wren odjíždí do země krále Alarika, jež vězní jejich babičku Banbu.
Wren tam čeká nejen zima a dravé šelmy, ale také nečekaný úkol a velké překvapení.

MAGIE JE NA VZESTUPU!!!
DÁVNÉ ZLO JE ZPĚT...

Wren je moje oblíbenější princezna :-).
Miluji Elske :-).
Miluji zvraty.
Shen je super a Alarik s Torem.... :-)-
Těším se na další díl :-)


Akléda_
23.04.2024

Jsem moc ráda, že jsem se díky #humbook #humbookblogeri dostala k pokračování Korunních princezen, protože jsem se na něho velmi těšila. A mé těšení bylo oprávněné, minimálně tak do půlky knížky. Pak to začal být spíš opruz. Celé je to teda extrémně čtivé, nepamatuju si, že by mi první díl takhle utíkal. Četlo se to úplně samo, moje čtecí tempo neznalo mezí. Stejně jako v jedničce mě tady stále bavil styl psaní, to, že jsem se u toho smála, ten svět i ta magie. Také se tu stále střídají kapitoly z pohledu Rose a Wren, což bylo boží. Bylo mi jasné, že se jejich cesty budou muset rozdělit, jinak bychom měli jen dva pohledy na jednu a tu samou věc. Takhle mi ale přišlo jako kdybych měla možnost být na dvou místech najednou a navíc to pořád mělo grády, což se mi líbilo. Navíc, Rose i Wren mám fakt ráda, oblíbila jsem si je ještě o kousek víc než v předchozím díle. Wren je sice můj pravý opak, ale možná kvůli tomu mě bavila ještě o kousek víc než Rose. I ostatní postavy ale byly super, jen jsem se občas motala v tom kdo je kdo (Thea a Tilda, haló, jsou i jiná písmenka abecedy, na která můžou začínat jména). Neméně mě bavila i ta romantika, která si udržela svojí laťku a díky dvěma hlavním hrdinkám tu máme double porci romantiky (dokonce možná triple, uhuu). Teď ale přijde ale. Cirka v půlce knížky se stala událost, kvůli které některé postavy totálně změnily svoje chování. Ale jakože úplně. To mě tak vytočilo. Najednou mě štvaly, nadávala jsem jim a nechápala co se stalo, zvlášť, když na konci už byly zase ve výchozím nastavení. Tak proč teda ta změna? Nechápu. Mimo to se taky po půlce knihy vyskytl zvrat, který mě fakt vytočil. Čekala jsem 450 stánek na tohle!? No to jsem si říkala, že si ze mě autorky snad dělají srandu. A od té doby už to šlo spíš z kopce. Knížka mi pak přišla až moc dlouhá, už mě tolik nebavila a chtěla jsem být hlavně na konci. Možná to částečně bylo i mojí frustrací z toho, jak dlouho jsem jí četla, ale podíl na tom měly určitě i zmíněné věci. Na konci jsem očekávala nějaký zvrat, čehož jsem se sice dočkala, ale asi jsem čekala trochu víc. Aspoň teď ale můžu čekat poměrně v klidu. Do trojky se určitě pustím, ale už nebudu mít tak vysoká očekávání. A doufám, že bude o něco tenčí. #spoluprace

badliar_id
21.04.2024 3 z 5

3.5/5*

"Everyone's a fool for something, Wren. Why not let it be love?"
První část knihy mě vůbec nechytla a už jsem si říkala, že knihu snad iodložím, ale pak přišla druhá část a najednou celá kniha ožila..
Nemohla jsem přestat číst, protože najednou se toho tam dělo tolik, že jsem potřebovala vědět, jak to všechno dopadne :dd..
Milostné trojúhelníky NESNÁŠÍM a bohužel se nám tu jeden nečekaně objevil :D.
Rose a Shen jsou fakt zlatíčka.. Jsem hrozně zvědavá na třetí díl a co vše se bude dít..

DreamerX9
21.04.2024 3 z 5

Za mě taková milá pohádka a vycpávkový druhý díl. Bylo to kouzelné i milé pokračování které rozvinulo první díl. Na knize se mi líbí to sesterství a přesto každá jiná, prolínání linek a děj hezky utekl tak uvidíme co bude ve velkém finále.

Jira88
21.04.2024 5 z 5

Tohle je naprosto úžasná fantasy a tenhle díl je úžasný stejně jako 1, všechno je tak krásně popsané, knížka se nedá odložit a čtení je zážitek, moc a moc doporučuji

ginger.books_
19.04.2024 5 z 5

Prokleté královny navazují hned na první díl. Druhý díl mě bavil ještě o něco víc než ten první, hned od začátku se něco dělo a v průběhu knihy byl děj čím dál napínavější. Byl zde i lépe vidět rozdíl mezi Wren a Rose, Wren je spíše taková temperamentnější, odvážnější a výbušnější a naopak Rose je spíše klidnější a diplomačtější, ale přesto si obě skvěle rozuměly a držely při sobě. Co se týče dalších postav, tak Shen tu dostal více prostoru, za což jsem byla ráda, protože Shena naprosto zbožňuju. Dost se tu objevoval i Alarik, protože se Wren vydala do Gevry. Z Alarika jsem měla smíšené pocity. Občas se ukázala jeho lidská a citlivá stránka, ale taky se objevovala jeho stará známá krutá stránka. Konec byl opět hodně napínavý a v jedné části i dojemný a objevil se zde nový problém, který budou sestry řešit v třetím díle a já už se nemůžu dočkat, až u nás vyjde a jak to celé dopadne.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuju: Humbook blogeři

Prcek453
17.04.2024

Na prokleté královny jsem se neskutečně těšila, protože první díl mě fakt nadchl - byl plný dobrodružství, tajemství, intrik a špetky YA romantiky.
Druhý díl navazuje tam, kde první skončil - Wren a Rose se stávají královnami a mají spoustu královských věcí a problémů k vyřešení. Z lidu se začíná ozývat odpor proti čarodějnicím. Zatímco Rose těmito “královskými starostmi umí proplouvat s chladnou hlavou, Wren je jako nespoutané tornádo.
Pokud jste se těšili na to, že konečně zjistíte, jak Wren a Rose společně vychází a vládnou, budete trochu zklamaní - netrpělivá Wren už nechce čekat na navrácení unesené babičky diplomatickou cestou a vydává se na záchrannou misi.
Opět mi více sedla Wren, která mi prostě přijde svá a nehodlá se přetvařovat jen pro to, aby se někomu zalíbila
Druhý díl jsem si užila ještě víc, než ten první a už se nemůžu dočkat toho třetího
Neskutečně čtivá série, která se autorkám vážně povedla a od které se nebudete moci odtrhnout a ta obálka? jediné mínus knihy je chybějící mapka, ty já v dobrodružných fantasy můžu

Za knihu, kterou jsem dostala v rámci #spoluprace moc děkuji @humbook_blogeri #humbook

K_všude_okolo
16.04.2024 4 z 5

(SPOILER) ,, Rozbíjí led a prosím kletbu. Osvoboď mě a osvobodíš sebe “

Celou knihu jsem naprosto hltala. První důvod byl, že jsem byla neskutečně natěšená už z prvního dílu a druhý důvod je, že mi psaní obou autorek tak neskutečně sedl, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Neskutečně čtivé prostě.
Stejně jako první díl i tento střídá kapitoly obou sester Wren a Rose. V tomto díle se obě dvě vydávají na samostatné dobrodružství a navzdory tomu, že jsou obě dvě někde jinde, v jiném prostředí jsou spolu pořád propojené.
Kniha je pořád pohádková a kouzelná, ale myslím si že konec nám ukázal i jinou stránku fantazy této série.
Více jsme si oblíbila v tomto díle Shena Lo a překvapivě a pozor Alarika- dlouho jsme se tomu bránila ale což je to tady no…. Jsem zvědavá co se z této celé situace vyklube.
A jestli napm radši Rose nebo Wren na to se radši ani neptejte to prostě asi nejde. Romantická linky za mě top, jen mi v celé knize trochu chyběl Tor, brala bych ho tam víckrát .
A ještě za mě byli neskutečný zvraty v knize, měla jsme minimálně dvakrát bradu dolů.
Už teď se neskutečně těším na třetí díl a jsme zvědavá co se z toho vyklube.

4/5

kaj.uska.cte
14.04.2024 5 z 5

wow >

Už od začátku jsem ale měla problém s vyprávěním z třetí osoby, s čímž jsem se nemohla pořádně začíst. Ale to nevadilo protože už od začátku přišlo to klišé. Wren a Rose s musely rozejít každá za svým. Wren jela do Gevry za uvězněnou babičkou a Rose se vydává na cetu po Eaně. Ale samožrejmě nic si neobejde bez žádných chyb. Myslím si, že Rose to měla jednouší, páč měla u sebe Shena a Elske.
Wren to měla mnohem horší. Byla tak trochu sama, ale ještě že tam byl Tor že. A co se stalo v Gevře? To přečkalo moje očekávání. omgg to bylo tak boží užívala jsem si to více než u Rose.

Wren mám teda raději než Rose, ale obě jsou prostě nejvíc. Shena a Tora miluju už od Korunních princezen a tady to nebylo jinak. A Alarik jakože uuu. moc jako nevím co si mám o něm myslet.
Co mě hodně naštvalo bylo, že není v knize mapkaa!! občas jsem byla zmatená, ale hlavně mě zajímalo kde aspoň jsou.

Jak už jsem řekla Korunní princezny jsou >>> ale Prokleté královny jsou ještě více boží. Je i fajn že kniha není, tak deep jako od Maasové, je to spíš taková odlehčenější romantasy, ale samozřejmě, že tu byly i krvelačné bitvy a mnoho překvapení. A ještě ta obálkaaa>> ta je nádherná! Ještě hezčí než u v prvního dílu. Ale nutně potřebuju třetí díl! Protože tak to přece skončit nemůže.
.
~4,8/5

Bryel
11.04.2024 5 z 5

„Takže vám vaše milá dala košem? Popravdě se jí nedivím.“
„Milostné pletky nejsou nic pro mě, ujišťuji vás.“
„Musí být těžké někoho milovat, když máte místo srdce kus ledu.“
„Asi tak těžké, jako je pro vás udržet jazyk za zuby, když ho máte tak nabroušený.“
„Teď když jsme si vyměnili zdvořilosti, ráda bych věděla, co tady sakra děláme.“

Z korunních princezen se staly královny. Tato YA kniha je velice čtivá, trošku naivní, lehce pohádková, ale zatraceně sympatická. Příběh táhnou kupředu humorné dialogy a stránky rychle ubývají.
Dějově linie obou sester mě bavily srovnatelně. Jedna se snaží poněkud neobratně potlačit revoluci proti sotva nabyté koruně, druhá zase lehkovážně měří své čarodějné síly se smrtí. No, nakonec se mi o něco víc líbila linka s Wren.
Nová postava krále Alarika vypadá velice zajímavě. Naopak Shen byl hned v několika momentech zdrojem zklamání.
Sem s pokračováním..

Matri
06.04.2024 5 z 5

"Jiskra byla zažehnuta a oni stáli v jejím ohni a nechali se jím pohltit."

Druhý diel ma bavil snáď ešte viac ako predošlý. Milujem, keď nepozerám na počet stánok do konca knihy, lebo príbeh má pohltil natoľko, že ani nemusí skončiť...
Jednoznačne si stojím za tým, ako aj po prvom diely, že je mi bližšia Wren. Aj tentokrát som si jej kapitoly užívala o čosi viac ;-)
Královny čelia vo svojom kráľovstve vzbure a nesúhlasu s vládou čarodejníc. Ich cesty sa opäť rozdelia.
Rose sa vydáva na cestu po Eaně, aby utužila postavenie sestier na tróne. Rose sa ocitá na strastiplnej ceste kde je jej oporou Shen. No i ten mal svoje "žiarivé" chvíle, v ktorých ma značne sklamal a nahneval.
Na druhej strane mora, sa impulzívna prostoreká Wren v snahe o záchranu babičky, vrhá v ústrety nebezpečenstvu, neznámu a temnote. Jej dejová linka je mi značne bližšia, temnejšia, zamotanejšia - jej povaha, bojovnosť, "boj" s Alarikom, mrazivé prostredie Gevry, zvieratá... Prekvapil ma Alarik a razom sa stáva mojim želiezkom v ohni :))
Som zvedavá.... a netrpezlivo čakám na záverečný diel! :)

"Jenom mi netvrďte, že jste je maloval vy.“
Povytáhl obočí. „Jsou tak špatné?“
„Ne. Ale nejste přece malíř,“ namítla. „Nemůžete být malíř.“
„Proč ne?“
„Protože je to tak tak“
„Neodolatelné?“
„Lidské.“ Wren si založila ruce. „A vy nejste člověk. Jste bestie."

Nelly
02.04.2024 3 z 5

Jsem přísná a krutá, proto jen 3,5 hvězdičky - první díl byl rozhodně lepší, ale i tady se druhá půlka pěkně rozjede. Čekala jsem od toho ale víc, připadalo mi, že autorka dostala skvělé ingredience, ale nějak jejich potenciál naplno nevyužila (ani v Gevře ani ve Slunečním městě nebo na moři). Pořád ale kvituji, že se jedná opravdu o YA fantasy, kde nehraje prim erotika, a je tedy více určen i mladším čtenářkám. Těším se, co přinese další díl, protože našlápnuto opět je. P.S. V tomto díle mi dost chyběla mapa - naštěstí mám pořád v knihovně první díl.

blanka5960
31.03.2024 5 z 5

Z korunních princezen Rose a Wren se staly královny, nyní společně vládnou Eaně. Což leží jejich odpůrcům pěkně v žaludku, nechtějí vládu čarodějnic, nechtějí vládu zrůd. A tak po celé Eaně dochází k povstáním a krvavým rebeliím. Královny musí nastolit klid a pořádek ve své zemi. Proto se klidnější a rozvážnější Rose vydává na cestu královstvím, aby utišila lid a zarazila nepokoje.
Mezitím prchlivá a svérázná Wren tajně odcestuje do mrazivé, zasněžené Gevry zachránit svou babičku, kterou unesl král Alarik. Ovšem pod povrchem zamrzlé Gevry se děje něco temného a nabírá to na síle.....
Zatím co Wren čelí mrazu, hlavu Rose zamotá Ztracené Království Slunce.
A také nejedna láska najde cestu do srdcí královen

*Krásný příběh o pohádkové Eaně plné kouzel, o jejich prokletých královnách Rose a Wren je zpět! Skvělý stejně jako první díl, opět to bylo úžasné čtení. Napínavé, plné magie, věšteb, soubojů, protkané láskou i odvahou srdce.

Moc jsem si čtení užila, bylo to perfektní

Magdalenkačte
31.03.2024 5 z 5

Příběh královských sester Rose a Wren je zpět!!
Po roce jsme se dočkali pokračování Korunních princezen a opět to bylo skvělé.
Sestry společně usednou na Eanský trůn, ale ne všichni jsou z tohoto kroku nadšeni. Najdou se lidé, kteří proti královnám začnou bojovat a chtějí je svrhnout.

Klidná Rose proto cestuje po království, aby spojila Eanu a rebelka Wren jede za králem Alarikem na sever, který unesl jejich babičku a je odhodlána ji zachránit.

Během toho všeho se na povrch ale vynořuje zlá kletba, která muže všechno zničit. Povede se sestrám překonat prastará kouzla a zachránit babičku?
Setkáváme se opět s čarodějem Shenem a v zimním království s celou rodinou krále Alarika. A je tu i velká láska.ale kdo s kýmto si přečtěte v druhém díle této romantické série.
A mimochodemočekávám třetí díltakhle to přece nemůže skončit!