Zimní bouře

Zimní bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530390/bmid_zimni-boure-65a7c7e9dc63f.jpg 5 19 7

Divoký ostrov série

< 2. díl

Zakázaná láska a ostrov plný tajemství. Pokračování bestselleru Poslední léto. Je léto roku 1929 a Mhairi se nutně potřebuje vdát. Jako nejstarší dcera z devíti dětí nemá jinou možnost. Na svém rodném ostrově St. Kilda moc na výběr nemá, ale jejich soused Donald zná obchodníka z Hebrid, který shání ženu. Nabídne se, že k němu Mhairi doprovodí na poslední plavbě před sezónou bouří. Domů se dívka vrací zasnoubená, ale zamilovaná do nesprávného muže. Zima uvrhne St. Kildu do izolace, která milencům poskytne čas na tajné schůzky. Jednou ale musí zakázaná láska skončit... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Stolen Hours , 2023


více info...

Přidat komentář

LucaM.
24.04.2024 5 z 5

Upřímně řečeno jsem druhý díl série prostě zhltla. Byl pro mě jednodušší, i když nás nečekaně vracel v čase o pár měsíců před první díl, protože nejsem odborník na practvo a tím se první díl jen hemžil.
Hlavní hrdinkou je tentokrát Mhairi, stejně stará kamarádka Effie, dcera pošmistra ze St. Kildy, která by pro svou rodinu udělala cokoliv. I se provdala za na první pohled příjemného (na druhý už moc ne), syna sedláka ze sousedního ostrova, kterého vůbec nezná.
Karen Swan opět nešetří popisy přírody ani tím, jak byl život na St. Kildě těžký. Nechybí ani zašmodrchaná romantická linka a čtenářovo fandění hlavní milenecké dvojici.
Prostě krásné to bylo a nemůžu jinak, než doporučit.

Terkaodkafe
22.04.2024 3 z 5

Autorka Karen Swan si na nás přichystala pěknou habaďůru. První díl její série Divoký ostrov končil pořádným clifhangerem, takže pokračování mělo začít v tom nejlepším. Akorát, že vůbec. Čeká nás totiž časový skok zhruba půl roku až rok před události z prvního dílu. Ano, dozvíme se sice něco nového, co přidá pár indicií do skládačky, co se tehdy vlastně s faktorem stalo, ale na konci druhého dílu jsme možná ještě zmatenější než u Posledního léta. A něco mi říká, že pokud se další díl zaměří na třetí kamarádku Floru, tak se dějově posuneme zase kus do minulosti. Máme to jako čtenáři vůbec za potřebí?

Celá recenze v recenzích.


ivousekk
19.04.2024 5 z 5

Výborné pokračování. Příběh opět vtáhl a nepustil. Bylo super vrátit se zpět na ostrov, připomenout si život na něm a zároveň se ponořid do částečně nového příběhu.
Ale zase ten useknutý, otevřený konec. Bude další díl? Nutně potřebuji další díl!

EvikU.
18.04.2024 5 z 5

Druhý díl série Divoký ostrov je napsaný příběhem, který se odehrál rok před prvním dílem. Nejdříve jsem byla zmatená, protože jsem čekala další vývoj Effie a jejich vztahu s mladým lordem Sholtem.

Rychle jsem si ale vzpomněla na 3 kamarádky z ostrova St Kilda. Druhý díl je o další z nich, o Mhair, které je 18, pochází z 9 dětí a otec jí potřebuje vdát.

Se sousedem Donaldem, ženatým mužem odjíždí na lodi do Hibrid, aby se představila místnímu “starému mládenci “ na statku. Alexandr vypadá jako dokonalý manžel. Na povrchu pozlátko, ovšem uvnitř trochu zkažený. Osud zamíchá kartami, je sice zasnoubená se statkářem, ale na ostrov na zařízení posledních věcí jede zamilovaná do nesprávného muže.

Já miluju knihy o Skotsku, popisy jejich nespoutané přírody, charakter postav, tak možná nejsem úplně objektivní. Ale mě příběh naprosto pohltil, měla jsem ho číst ve společném čtení 7 dní, ale to se nedalo natahovat. Za 3 dny nebylo co řešit.

Na konci knihy se oba díly spojí a nastane ta chvíle, která byla v prvním díle a započne vyšetřování. Mhairi už není tou nezkušenou dívkou jako na začátku. Život jí dal do cesty spoustu překážek. Už teď se těším na třetí díl, který by měl být o třetí kamarádce Floře. A ta by měla mít svůj příběh lásky ještě před Mhairi? No netradiční pojetí série. :)

zuzana2599
12.04.2024 5 z 5

Miluji tyto ostrovní příběhy plné emocí, síly, lásky i romantiky. Doslova mě pohltí, přenesou na jiná, neznámá místa a pak můžu spoluprožívat osudy jejich hrdinů.
Zimní bouře je přesně tím příběhem. Jak bylo krásné vrátit se na ostrov St. Kilda, ocitnout se v roce 1929 a sledovat osud dívky Mhairi, která se zamiluje, ale bohužel do nesprávného muže...Tento příběh je méně popisný, více romantický než první část série s názvem Poslední léto, ale asi se mi líbil ještě víc. Jednoduše je to krásné čtení, kdy je těžké udržet emoce na uzdě.
Budu vyhlížet další část a všem kdo mají rádi historické romány, ze srdce knihu doporučím !

nada3314
08.04.2024 5 z 5

Je tak krásné vracet se tam, kde to znáte. Ostrov Kilda mi přirostl k srdci.

Zimní bouře" od Karen Swan přináší čtenářům dojemný a napínavý historický román, který se odehrává na divokém ostrově St. Kilda v roce 1929. Jde o druhý díl série Divoký ostrov, navazující na úspěšný bestseller "Poslední léto". Chvilku mi trvalo, než jsem se odprostila od toho, že hlavní hrdinové jsou jiní, že tento příběh není o Effie a Sholtovi. Ale po začtení to bylo stejně tak dobré jako „Poslední léto“



Hlavní postava, Mhairi, se ocitá v složité situaci, kdy se musí provdat kvůli rodinným povinnostem. Její rozhodnutí provázet obchodníka na jeho poslední plavbě před zimními bouřemi ji zavede do neočekávaného dobrodružství a lásky. Karen Swan zručně vytváří atmosféru tajemství a napětí, která obklopuje ostrov St. Kilda během zimní izolace. Její styl psaní je kouzelný, celý příběh je napsanán velmi vznešeně a úžasně tak dokresluje dobu ve které se má odehrávat. Karen Swan opět ukazuje svůj talent pro vytváření poutavých příběhů plných dobrodružství, emocí a nečekaných zvratů.

Miluji to!

Neskutečně emoční jízda, smála jsem se, byla napnutá a i si poplakala.

Příběh je naplněn láskou, touhou a nebezpečím, které čtenáře drží v napětí až do poslední stránky. Pro milovníky historických románů a dramatických příběhů je "Zimní bouře" skvělou volbou.

evineckY
04.04.2024 5 z 5

Moje srdíčko plesá, protože tuto sérii miluji.
Ten styl, popisy přírody, těžké živobytí, pospolitost a soudržnost obyvatel,
proto miluji knihy ze severu.
Lidi na ostrově prakticky neznali peníze a žili z toho, co horko - těžko
vypěstovali, vychovali a našli a každý drobný nástroj byl luxus,
protože tam nerostl ani jediný strom.
Autorka nám doporučuje trilogii Crowdie and Cream od Finlaye J. MacDonalda,
kterou bych si moc ráda přečetla a doporučila vydavatelům.
Prosím všechny, kdo si tuto sérii přečtou, jestli mi můžou doporučit
něco podobného.

I v naší moderní době zůstává St. Kilda svůdně rezervovaná a odlehlá, takže si jistě umíte představit, o kolik izolovanější musela být před sto lety jen s parními loděmi a plachetnicemi. Při čtení těchto knih mějte na paměti, že ačkoli se příběh odehrává mezi lety 1929 a 1930, životy Kilďanů se v mnohém podobaly spíše těm ze sedmdesátých let devatenáctého století. Důležité je porozumět společenským zvyklostem té doby, a to znamená vyrovnat se s chováním a postoji, které nám dnes připadají cizí, nebo dokonce kruté.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Karen Swan
britská
2023  87%Poslední léto
2021  83%Španělský slib
2024  93%Zimní bouře
2023  100%Vianočné pohľadnice

Kniha Zimní bouře je v

Právě čtených2x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce71x
Chystám se číst61x
Chci si koupit29x
dalších seznamech1x