Španělský slib

Španělský slib https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474682/bmid_spanelsky-slib-kdm-474682.jpg 4 44 13

Jeden z nejbohatších španělských mužů umírá. Během přípravy pozůstalosti ho však postihne mozková mrtvice a jeho rodina s ohromením zjistí, že chce celý svůj majetek darovat mladé ženě, o níž nikdy neslyšeli. Co je zač a co je spojuje? Jeho nepochopitelné jednání jim pomáhá objasnit Charlotta Fairfaxová, londýnská poradkyně ohledně syndromu náhlého zbohatnutí, která to považuje za jednoduchý případ. Existuje přece pouze jediný důvod, proč starý muž odkáže krásné ženě peníze, nebo ne? V Madridu však začíná vyplouvat na povrch šokující minulost prominentní rodiny…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Spanish Promise , 2019


více info...

Přidat komentář

Kanimůra2
17.06.2023 2 z 5

Mě kniha neoslovila. Proskákala jsem ke konci a oddechla jsem si.

Fidibus
30.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Z mnoha podobných, které jsem četla o hledání rodinné historie, jedna z hezčích a dojemných. Opět se současnost střídá s historií a my hledáme důvod, proč chce bohatý stařec věnovat své jmění chudé ženě. Poradkyně Charlotta má před svatbou, ale pátrá a spolu s ní se zapojí i její bývalý přítel... Zjistí, že s obdarovanou je to trochu jinak a ocitá se s ní v rodovém sídle, aby jim odhalila příběh velké lásky i rodinné pouto.
Hlavním motivem je idea, že i když člověk odejde od své rodiny, zůstane stejný a nic tím nezmění. Závěrečná scéna z historie vše objasní a my víme, proč ona mu to nikdy nechtěla odpustit. I když to nakonec udělala...


zuzana2599
01.02.2022 4 z 5

Španělský slib má moc pěknou obálku, která slibuje nevšední a krásný příběh. Moc jsem se na tuto knížku těšila, ale bohužel to očekávání bylo silnější než samotná skutečnost.
První půlka knihy mě nechávala chladnou, čtení mě až tak nebavilo, pak už to bylo jen lepší a lepší a nakonec se můj dojem a hodnocení zlepšilo. Charlottu jsem si vůbec neoblíbila, ale za srdce mě vzala stará rodinná historie jednoho z nejbohatších mužů ve Španělsku.

sodmic
14.12.2021 3 z 5

2 časové linie - minulost a přítomnost byly fajn, příběh se odhaloval současně, ale konec mě zklamal, byl velmi předvídatelný

Evelin2506
25.11.2021 3 z 5

Líbil se mi styl příběhu - minulost a přítomnost. Zápletka zajímavá, ale rozuzlení bez překvapení. Kniha je napsaná hezky a když ji čtu s tím, že jde o "román pro ženy", tak docela dobrá.

bábuška
31.10.2021 3 z 5

Vychází hodně knih které jsou psány ve dvou časových liniích, toto je i v této knize. Opět se jedná o veliké rodinné dědictví a jednoho neznámého dědice. Pohybujeme se mezi nejbohatšími španělskými rodinami, na straně druhé mezi těmi, kteří jsou živi z práce svých rukou. Proto chování je v obou případech různé. Nejprve mně zaujala romantická obálka knihy, ovšem s obsahem knihy měla málo společného.

Knižní střípky
26.10.2021 3 z 5

Autorka pro mě byla velkou neznámou a po přečtení knihy musím napsat, že jsem spokojená. Kniha má bezmála téměř 400 stran a nudit se čtenář určitě nebude.

Tento výlet do slunného Španělska měl v sobě vše, co mám na románech podobného typu ráda - zajímavé prostředí, dvě silné ženské hrdinky a záhada v podobě pohnuté staré rodinné historie. A romantickým duším mohu slíbit i velkou lásku.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

MarciBe
25.10.2021 4 z 5

I když by to podle obálky mohlo vypadat - nejedná se o červenou knihovnu. Příběh se odehrává ve dvou časových liniích a jedna ovlivňuje druhou. Jak zapadá odkaz dědictví umírajícího multimilardáře Carlose Mendozy Marine Quinciové, která má dědictví získat? Charlotta Fairfaxová, zaměstnankyně pro VIP klienty a poradkyně v oblasti "náhlého zbohatnutí" má nyní plné ruce práce v rozplétání nitek, jimiž jí pověří rodina Carlose Mendozy. Při této práci se potkává s profesorem Nathanem Marlingem, se kterým nemá úplně uzavřený vztah.
Autorce se podařilo dle mého názoru skvělým způsobem popsat atmosféru Andalusie v letech 1936-1937, kdy vypukl bratrovražedný konflikt a kde vznikaly excesy na obou stranách, protože pokud se do sporu vnesly emoce, nikdy nemohlo vzniknout nic dobrého.
Hvězdičku jsem ubrala proto, že byl málo vysvětlený celkový vztah hrdinů Charlotty a Nathana ze současnosti a vůbec vztah Charlotty a jejího otce a vliv na její chování, které se jak červená nit tahlo celou knihou. Přišlo mi to tam příliš jen v náznacích a hádankách a vše si zasloužilo větší prostor.
Nicméně budu moc ráda, když od autorky vyjdou další romány v českém jazyce.

intelektuálka
23.10.2021 4 z 5

Pěkně vyprávěný příběh s kouzelnou obálkou mne zavedl do Španělska v období občanské války ....

A současně seznámil se životem londýnské poradkyně o syndromu náhlého zbohatnutí ....tak o této profesi jsem dosud neslyšela ....

A protože láska a válka se vzájemně nevylučují, dochází kněkolika zajímavým objevům ....

" Válka dělá z obyčejných životů neobyčejné způsobem, jaký se nedá v dobách míru pochopit ...."

V závěru se samozřejmě osudy propojí - a záleží na hlavních postavách, zda byl čas léčitel a oni se dokáží na minulost podívat z jiné stránky ....

O lásce, o válce, o provinění a o odpouštění .... a také o ceně peněz v životě ....

Líbilo se mi, doporučím.

Zuzulinka
03.10.2021 5 z 5

Příběh se odehrává ve dvou časových liniích. Velice hezky napsáno. Čtivé, napínavé a smutné zároveň. Doporučuji přečíst.

markej
20.09.2021 5 z 5

Příběh se odehrává v současnosti a zároveň za občanské války ve Španělsku, ukrývá v sobě nejedno tajemství a nejedno překvapení a já jsem si čtení fakt moc užila, bavily mě postavy, líbilo se mi vystavění příběhu i popisy prostředí... Jasně, je to romantický příběh, ale určitě ne povrchní a prvoplánový... Dejte téhle knížce šanci a uvidíte... Moc si přeju, aby nakladatelství vydalo i další autorčiny knihy! :-)

jeny-v
17.09.2021 5 z 5

Milá Karen, mockrát děkuji za tento krásný román, který jsem přečetla jedním dechem: „Člověk musí podobný milostný příběh zažít, ne znát ho z vyprávění; nedá se vysvětlit.“ Charlotta Fairfaxová má těsně před svatbou se svým snoubencem Stephenem. Musí však pracovně odjet do Madridu vyřešit „dar“ od Carlose Mendozy. Je to dar, ne dědictví, které má připadnout Marine Quincyové. „Umírající starci přece jen tak neodkazují svoje jmění atraktivním ženám, i když je mají sebevíc rádi.“ Aby zjistila prapůvod jednání bohatého muže, požádá o pomoc profesora historie doktora Ferranteho. Místo něj na schůzku přijde Nathan Marling a s ním se vrací její minulost a odkrývá se příběh Santiho a Nene….

Arsi
16.09.2021 4 z 5

Krásný román plný lásky, přetvářky, smutku a bolesti. Výprava do minulosti přinese odpovědi na všechny otázky.

Štítky knihy

pro ženy Španělsko dědictví romantika

Autorovy další knížky

Karen Swan
britská
2023  88%Poslední léto
2021  83%Španělský slib
2024  92%Zimní bouře
2023  100%Vianočné pohľadnice