Na ledě

Na ledě https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515260/bmid_na-lede-65e6e22653913.jpg 4 78 23

Maple Hills série

1. díl

Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není pro slabší povahy. Stassie si zkrátka přišla pro vítězství. Nathan Hawkins, hokejista a kapitán maplehillských Titánů, ví, že je odpovědný za to, aby jeho tým zůstal na ledě. Když se však kvůli nedorozumění musí o ledovou plochu najednou dělit s krasobruslaři a Anastasiin partner se následkem toho zraní, ocitne se v nepředvídatelné situaci. Vymění hokejku za přiléhavý trikot a přísného trenéra za mnohem děsivější trenérku. Ale starosti nejsou na místě. Nebo ano? Stassie přece nemá hokejisty vůbec ráda... celý text

Toto vydání ještě nevyšlo. Zobrazit vše. Má být v prodeji od 03.05.2024
Literatura světová Romány Pro ženy
Bude vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Icebreaker , 2022


více info...

Přidat komentář

knihárna
dnes 3 z 5

Uff, tak si ji konečně můžu odškrtnout. Začala jsem ji číst v lednu, dočetla v dubnu . Knížka to byla velmi čtivá, ze začátku. Někdy za půlkou už mě ale přestala bavit a já z ní měla měsíční (únor) čtecí krizi. Až teď jsem zatla zuby a konečně ji dokončila.
Takže, co se týče námětu, byla to moc milá nuda. Občas jsem se zasmála, občas jsem se culila a červenala, ale v knížce nebylo žádný velký vzrůšo, žádná pořádná zápletka. A kdyby měla o zhruba 200 stran míň, vůbec nic by se nestalo.
Stassie mě jako hlavní postava moc neoslovila, Aaron byl manipulatorský kretén, za to Nate byl úplný zlatíčko. Vlastně možná někdy až moc.
Bylo to fajn a milý, ale podruhé si ji nepřečtu.

alexvera
dnes 5 z 5

Jsem šťastná, že Icebreakera jsem přečetla dřív, než se český knižní svět zbláznil z toho, že tahle hokejová romance vyjde česky!
Každopádně se připravte na to, že kniha je silně návyková..

Anastasia je uprostřed přípravy na krasobruslařskou soutěž, když se jí do života připlete hokejový kapitán Nate. Okolnosti je přinutí, aby s spolu trénovali no a samo sebou to neskončí tak, že by se ti dva vídali jen na ledě..

Příběh je zlatý - ona je grumpy a on sunshine. Naplno s nimi prožijete všechno - přes spolubydlení, tréninky, průser v hokejovém týmu, nákup legín až po poslední kapitolu. Bez dávky dramatu by se to ovšem neobešlo.. O to se postará Aaron (Anastasiin krasobruslařský partner), ono roznášet o někom příšerně ošklivé drby není nikdy dobrý nápad. Každopádně je tu Nate, aby vyřešil i sebemenší problém, i když ho to dočasně stojí místo v týmu.
Díky onomu průseru se Anastasia nastěhuje ke svému hokejistovi a mají čas na společné tréninky, které je ještě víc sblíží..

"You're reading porn in public? You're disgraceful!"
- "Stop shouting. It's not porn. It's a romance book that happens to have little bit of sex in it."
"Anything you read, I'll do to you when we get home." -tohle byla táák moc zlatá část ..

Icebreaker je zkrátka super čtení, pokud jste kdysi četli sérii "Off Campus", máte rádi hokej nebo krasobruslení a zlaté hlavní i vedlejší postavy. Ne Aarone, tebe nemyslím. No a pokud se Vám bude na Maple Hills líbit, sáhněte po knize Wildfire..


Ewe291
předevčírem 2 z 5

To vazne? Tak znudena, nahnevana a nervozna som asi este nebola pri citani knihy! Kde zacat?! Ano asi otazkou, ci vazne niekto plati za ospevovanie knihy vsade??? Lebo ak ano dufam, ze platia dobre. Lebo za MNA osobne to bolo nudne a zdlhave a aj keby mi platili nedam plny pocet *

Vela postav ale ze vela! A preco mam pocit, ze neboli ani poriadne opisane? Doslova mi vystrelilo obocie, ked som zistila, ze jedna z postav je gay. Alebo som uz bola tak stratena v deji, ze som si to predtym nevsimla ja vazne neviem...

Za dalsie postavy Anastastia a Nathan. Ani jedna neopisana poriadna, vsetko zdlhave a nudne alebo zrychlene a znervoznujuce.

Prislo mi to akoby autorka pozliepala vsetko co videla v TV alebo citala v knihach, pretoze som mala casto (dost casto!!!!) pocit, ze to som uz citala v OFF CAMPUS a mnohych inych knihach. Dej bol casto zmetocny a rychlo to skakalo od jedneho k druhemu a erotika a sexualne sceny neuveritelne a to nespominam preklepy v SK preklade. Neviem ci dam dalsim kniham sancu, lebo z tejto som sklamana

Za mna je kniha, ktora doslova vyskakuje (vyskakovala) vsade obrovske sklamanie.

Davam 2* a to jednu samej sebe za to, ze som kninu vobec docitala

nada3314
předevčírem 4 z 5

3,5 hvězd

V dnešní době kdy vychází bambilón knih je velmi složité se trefit do nálady a vkusu. Je toho tak moc, že čtenář občas šlápne vedle. Nemůžu říct, že tohle byl totální přešlap, ale spíš to nebyla kniha pro mě. I když by se mohlo zdát, že byla napsána přímo pro mě. Jsem velký milovník krasobruslení a hokeje. Proto jsem se na ní tak těšila a hned jak mi přišla, začala jsem jí číst. Bohužel tady bylo krasobruslení úplně minimum a hokeje, aby člověk pohledal…
Jedná se tedy o romantickou komedii z prostředí krasobruslení a hokeje. Nečekejte žádné sáhodlouhé popisy skoků nebo fandění na turnajích či závodech. Kniha je plná sexuálních scén, nejsou napsány trapně, ale je jich tam na můj vkus moc. Nehodnotím negativně, přesně chápu proč se kniha líbí. Napsána je čtivě a nudit se určitě nebudete. Ale doporučuji spíše mladším čtenářkám než jsem já.

Kni-holka
19.04.2024 4 z 5

Po lehce rozpačitém začátku, kdy jsem nevěděla, zda se mi příběh líbí či ne, jsem se ani nenadála a už jsem hltala stránku za stránkou, pošklebovala se, smála se, červenala se. Protože upřímně – ta kniha je dost napěchovaná erotikou a živočišnou touhou. A to nepřeháním. I můj přítel, když viděl, jak se u čtení tvářím, se rozhodl číst se mnou. Pobavilo mě, jak se do příběhu začetl. Knížku jsem mu musela doslova vytrhnout z ruky.
Na začátku jsem o knize nic moc nevěděla. Zaujala mě však anotace a měla jsem náladu na příjemnou oddechovku. Navíc se titul často srovnává s romány Hypotéza lásky či Láska po španělsku. Což jsou knihy, které se v posledním roce usadily v srdcích českých čtenářek. Ano, i v mém . Jaké bylo příjemné zjištění, když jsem po přečtení zjistila, že Na ledě je prvním dílem série Maple Hills. Takže je dost možné, že se na led opět vrátíme. A já bych byla ráda. Kniha je plná příjemných postav, o kterých se chci dozvědět víc.

GalaxyR
17.04.2024 4 z 5

Nemůžu popřít, že i jako recenzní výtisk, který mi byl poskytnut, byla kniha neskutečně čtivá a poutavá. Jsou tam ale jisté nedostatky, které bych ráda zmínila.
Vývoj hlavní hrdinky byl poněkud uspěchaný, ale dalo se to vesměs ignorovat, Nathan je zlatíčko, každá ženská by si přála mít chlapa jako je on. Realita v tomhle případě působí dosti krutě.
Musím vyzdvihnout vedlejší postavy, které se pohybovaly skrz celý příběh a bylo fajn vidět u nich nějaký vývoj a zapojení. Trochu to vylepšovalo ten dokonale vyumělkovaný vztah hlavních postav.
Než se čtenáři pustí do čtení, je opravdu důležité zmínit, že hodnocení Eleny Armas na obálce je dost výstižné a těch čuňačinek a sexuálních scén je tam požehnaně a nejsou zrovna cudné. Ale spousta čtenářek si to jistě užije.

lena.o.knihach
16.04.2024 3 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Na ledě je jedna z mých nejočekávanějších knih v tomto roce. A je to dokonce jedna z těch knížek, kdy jde vše rozečtené stranou a jdu se věnovat krasobruslařce a hokejistovi.

Měla jsem vysoká očekávání? Měla, jakpak by ne. Vždyť jsem všude narážela na nadšené ohlasy a pozitivní recenze a aspoň jednou denně jsem na tu obálku někde narazila. Stojí ten hype za to? Ne.

Řeknu vám, už dlouho jsem nenarazila na postavu, která by mě štvala tak extrémně jako Aaron (spolubydlící a kolega hlavní hrdinky v párovém krasobruslení). Úplný protiklad byl oproti němu kapitán hokejového týmu Nathan (až k neuvěření dokonalá postava).
Anastasia byla tak nějak mezi. Někdy se mi zamlouvala a jindy mi lezla na nervy.

Občas mi to připomínalo Off-Campus, ale tam i ty vedlejší postavy byly super. Tady bylo akorát spoustu dalších jmen, tedy až na Henryho (na jeho příběh se těším).

Na ledě určitě stojí za to, ale já od toho zbytečně čekala mnohem víc, takže buďte hezky nohama na zemi, nemyslete si, že se pouštíte do další pecky od Ali Hazelwood a bude se vám to líbit.

Byly chvíle, kdy jsem se od čtení nemohla odtrhnout, protože mě to vážně hodně bavilo. Hannah Grace píše čtivě a jednoduše a určitě to nebyla poslední kniha, kterou jsem od autorky přečetla.

uzivatel3682
11.04.2024 odpad!

Četla jsem ve slovenštině. Vadí mi hrdinka, vadí mi,jak za ní leze po kolenou , nedočetla jsem, na mě až moc sprosté.

kalinkacz
10.04.2024 4 z 5

Na ledě, nejvirálnější romantická komedie současnosti, se konečně dočkala českého překladu!
Samozřejmě jsem si knihu po tom velkém zahraničním boomu pořídila v originále a nakonec ji četla až v češtině.
Řeknu to narovinu, tohle byla romantická komedie, která mě bavila stejně jako Hypotéza lásky od Ali Hazelwood.
Mám tu cílevědomou krasobruslařku a kapitána hokejového týmu, co víc k tomu říkat... Bavilo mě prostředí, chemie mezi nimi a taky to, že hodně knihy se věnovalo samotnému budování jejich vzájemného vztahu.
Byť má kniha přes 400 stran, tak jsem si každou jednu z nich užila a vždycky jsem se těšila, až se ke čtení vrátím.
Autorka se tímto stává mým objevem v tomto žánru, myslím si, že si hype zaslouží a nemůžu se dočkat, až na podzim v češtině vyjde její druhá kniha Wildfire (samozřejmě i tu mám doma už angličtině).

Ivka14
22.03.2024 2 z 5

Ze začátku to bylo opravdu dobré, ale na můj vkus to bylo příliš dlouhé, takže jsem se bohužel nakonec začala nudit. Byla to kniha spíše "kamarádi s výhodami." Ale když začali mít spolu vztah něco mi tam chybělo.

Dalším aspektem knihy, který mi byl nepříjemný, byl sex. V této knize bylo také příliš mnoho sexu. Nebylo to nutné a nemuselo to trvat tak dlouho.

kirstinrau
31.01.2024 3 z 5

Instagram: @kirstinrau

Toto mi dalo trošku zabrať, aj keď som myslela, že to bude také milé čítanie. Vlastne aj bolo, ale mojím kameňom úrazu bola hlavná hrdinka a preklad. Niektoré dialógy mi nedávali zmysel a nechápala som, čo tým chcú povedať. Ako keby to bolo preložené cez „google translate“. Napriek tomu sa mi príbeh páčil.

Nate bol skvelý, možno občas príliš ochranársky a veľmi obetavý. Páčilo sa mi ako sa správal voči svojmu tímu a kamarátom. Čakala som, že to bude taký ten namyslený frajer. Netvrdím, že nemal svoje slabé chvíľky, hlavne na začiatku, no jeho postavu som si obľúbila. Neviem prečo, ale mám pocit, že tie mužské postavy sú vždy lepšie písané, pretože celkovo sa mi páčili aj chalani z tímu a najviac JJ a Henry.

No, ale...Anastasia. Mňa to dievča tak strašne vytáčalo. To ako sa správala? Pre mňa to bola naozaj jedna zlá potvora. Beriem, že niektoré veci robila pre zábavu, ale občas mi to prišlo naozaj hnusné a tie jej postoje ako sa menili? Najskôr sebavedomá mrcha a na druhej strane div, že sa neuplakala na smrť. Nie, nemala to jednoduché, ale pri jej problémoch by som čakala naozaj iné správanie. Sa čudujem, že sa Nate na ňu nevykašľal. Ku koncu sa našťastie jej správanie zmenilo a aj keď sa dali veci predvídať, bol to skvelý koniec. Ich trpezlivosť s Aaronom bola naozaj neskutočná. Ten hajzlík mi nesedel od začiatku.  

V niektorých veciach mi to pripomínalo sériu Off- campus, ale možno to je tým, že som to čítala len nedávno. Určite si však prečítam aj ďalšie pokračovanie.

petusska01
03.01.2024 4 z 5

Rada čítam príbehy s hokejistami :) alebo teda športovcami. Nathan a jeho kamoši teda boli jasná topka v tejto knihe. No a potom Anastasia, ktorá mi nebola na začiatku veľmi sympatická. Skôr by som povedala, že mi začala byť sympatická až keď sa skamošila s hokejistami:) aj tak ale som niektorým jej rozhodnutiam nejako nefandila, najmä teda čo sa týka toho zloducha v príbehu. Držala som Stasie palce nech precitne už konečne...Čo sa týka Epilógu, tak to je veru riadny záver, fajnovo som sa zasmiala :) nebola to úplne najlepšia kniha z tohto prostredia, ani čo sa týka romantiky ale celkom som oceňovala sexi scény a kamarátstva medzi postavami. Za mňa môže byť!

Knihomol_ka
31.12.2023

Miluji knihy, kde se vyskytují hokejisti, a o to zajímavější i bylo, že hlavní hrdinka je krasobruslařka a hlavní hrdina hokejista.

Hlavní hrdinka mě ze začátku docela dost štvala svých chováním. Nebyla mi prostě sympatická. Po čase se to zlomilo. Začala nám ukazovat co je tou příčinou. A od půlky příběhu jsem ji už měla ráda. Jsem ráda, že se pak změní a chová se líp. Nate je hokejista, ale je to strašný zlatíčko. Já mu propadla hned od samotného začátku. Líbí se mi jeho osobnost a to jak se chová.

Líbí se mi jak to začalo mezi hlavními postavami. Hezky to jiskřilo a bylo zto opravdu spicy navíc diky bohu nám ty scény nebyly pořád cpány a příběh se stále zaměřoval na děj. Četlo se to hezky, ale na mě to bylo krapet zdlouhavý. Já se těším na další díl

Anna195
29.12.2023 4 z 5

Tak toto sa čítalo samo. Opäť máme v knihe hokejové prostredie, no tentoraz spojené aj s krasokorčuliarskym. U mňa takéto spojenie rozhodne zabodovalo. Len by som očkávala viac situácíí z ich tréningov, toto mi chýbalo asi najviac.

Máme tu prototyp dokonalého hrdinu. Nathan sa môže z prvých stránok javiť ako namyslenec, ale potom ukázal to, kým skutočne je dobrosrdečný, milujúci, spravodlivý chlap so srdcom na pravom mieste. Veľmi sa mi páčilo, ako si postupne razil cestu k Anastasii, akou oporou jej bol a stál pri nej. Ako hovorím prototyp dokonalého chalana.

Osobne som si k Anastasii musela nájsť cestu aj ja. Zo začiatku mi vôbec nesadla, najmä jej správanie či rôzne rozhodnutia. Ale akonáhle som zistila, prečo je taká a ukázala svoje skutočné ja, tak si ma získala na plnej čiare. Anastasia sa počas príbehu vyvíjala, no hlavne prešla kus veľkej cesty a spoznala samú seba. Takže za mňa urobila Anastasia skvelé pokroky, ja sama som bola na ňu hrdá, takýto vývin postáv v knihách milujem.

Zo začiatku sa môže javiť ich vzťah, že je len o jednom. No mne sa páčilo, že s každou kapitolou ich vzťah naberal na vážnosti. Intímne scény (pripomínam boli dokonalé) a humor boli len čerešnička na torte, zároveň autorka vytvorila skvelé vedľajšie postavy, o ktorých som chcela tiež vedieť viac. Na ich príbehy som veľmi zvedavá. Dúfam, že preklad bude čoskoro.

Celá zápletka pozornému čitateľovi bude hneď jasná. Mne od prvej stránky daný človek nesadol a celý čas ma oberal o trpezlivosť. Ale zároveň som chcela vedieť, ako to celé dopadne.

Epilóg bola dokonalosť.

Bryel
26.12.2023 4 z 5

"Som uvoľnený, pretože si tu ty. Prvýkrát po rokoch sa mi tu páči, a to len preto, že si tu so mnou. Neexistuje žiadna verzia mňa, ktorá by bola lepšia bez teba po mojom boku."

Milá romantika ze sportovního prostředí se spoustou vtipných situací, kde se řeší i vážnější témata.
Hokejista sympaťák Nate a ledová královna Stassie.
Ideální oddechové čtení do vánočního období.

michaela5515
19.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Nathana si zamilujete hned na začátku a nic vám ten pocit nezkazí. Anastasia je trochu tvrdší oříšek, ale dá se rozlousknout. Kniha je nabitá vtipnými dialogy, scénami, ale řeší se i vážnější témata. Já byla moc spokojená a jsem zvědavá na celou sérii Maple Hills.

0197
13.12.2023 5 z 5

Opět jsem nevydržela čekat na český překlad. Navíc kniha parádně sedne do předvánočního období.

Tentokrát se nám role obrátily, protože bručoun byla hlavní hrdinka a sluníčko zase její mužský protějšek. Super změna. Anastasia nevyhledávala vztahy. To řekla na rovinu. Krasobruslení dělala od mládí, byla zorganizovaná a chtěla na olympiádu. Byla docela číslo. Podle některých komentářů jsem čekala nějakou fúrii, ale to vůbec.

Nathan si vás získá okamžitě. Jako kapitán tu byl pro každého spoluhráče. Choval se ke všem kamarádsky a byl ochotný jim vždy pomoc. Byl na něj spoleh a měl ochranitelskou povahu.

Když se dostali do ložnice, tak to bylo sakra žhavé. To jak ji Nathan chválil. To jeho "dobré dievča" sem "dobré dievča" tam. No sakra :-). Nebylo tu žádné větší drama, různé problémy se řešily napříč celou knihou. Což je za mě plus. Všechna čest, jak spolu komunikovali. Ze začátku je tu i lehčí nenávist.

Kniha nabídne humor, krásně zpracovaný vývoj vztahu, těžší témata a hlavně (když nepočítám Aarona) skvělou bandu lidí. Sympaťáci každý jeden z nich. Nepamatuji si, kdy naposledy jsem byla takto nadšená z vedlejších postav. Říkala jsem si jestli třeba Ryan nebude dělat problémy, ale vůbec. Druhý díl je o Russovi, který se tu tolik nevyskytoval, ale je stydlivější, což bude zajímavé. No a o Henrym, který měl mimochodem moc pěkné pouto s Anastasii, vyjde kniha v létě 2024. Rozhodně se do ni pustím v angličtině, protože ten tu byl naprosto zlatý a myslím, že překoná Nathana. Co se týká epilogu, vůbec jsem takový nečekala. Ale líbil se mi.
-
tropy:
- golden retriever hl. hrdina, který se zamiluje první
- vysokoškolské a sportovní prostředí
- oba pohledy
- mírná nenávist ze začátku
- rozkošná parta spoluhráčů

Matri
04.12.2023 5 z 5

Úžasná športová romantika, ktorá mi vďaka hokejovej tematike opäť pripomenula knihy Elle Kennedy, ktoré mám naozaj veľmi rada!
V príbehu sa stretávame s dvomi úžasnými silnými charaktermi, ktorí sú dokonalé vyvážení a rovnocenní partnery. Ale teda Nathaniela som si obľúbila o čosi viac... taaaaak dokonalý a za mňa aj veľmi vtipný! :)
Mala by som pár výhrad na správanie, hlavne Stassie, ktorá mi sem tam vadila. Ale celkový dojem mi to určite nepokazilo.
Mne príbeh krásne zapadol do blížiacej sa vianočnej nálady (a to som ani nevedela, že dej prebieha cca okolo Vianoc) ... ale rovnako by som si ho vychutnala aj kedykoľvek cez rok ;-)
Veľmi príjemná kniha a vďaka Nathanovi za 4,5 hviezdičky. Teším sa na pokračovanie ;-)

"Čo za rada to bola?“
„Čože? Och, Ryan povedal, že by som na teba nemala byť taká tvrdá a mala by som ti dať šancu. Vraj si dobrý chlap a mala by som prestať byť tvrdohlavá.“
Vždy som hovoril, ako veľmi mám Ryana rád. Vždy som hovoril, že je to naozaj dobrý človek, múdry chlap, ktorého treba počúvať. Beriem späť všetky ostatné sračky, ktoré som povedal.
„A potom povedal, že by som sa s tebou mala vyspať kvôli vede a Lo súhlasila.“
Mám rád Anastasiiných kamarátov. Sú to dobrí ľudia.

Ekniha.
30.11.2023 5 z 5

Sportromance
Enemies to lovers

Kniha ktorá bola a je stále boom bookstagramu konecne na našich pultoch3.11.2023

A ako nenechajte sa oklamať touto nevinnou obálkou! za mna brutálna, ja proste milujem kreslené obálky..ale za touto nevinnosťou sa skrývajú spicy scény kedy som sa červenala aj ja

Oficiálne Nate Hawkins patrí medzi 1tku mojich knižných hrdinov :)

Športová romance to proste chcete čítať a tu máte mix Elle a Kasten nevinná romantika so žhavymi scénami..

Anastásia ma miestami svojou povahou štvala ale Nate! To je ona káva .. od prvého stretnutia si ma omotal okolo prsta proste budete to hltať stránku za stránkou
musím ale priznať že som čakala niečo úplne iné, takze som zostala príbehom milo prekvapená

Prve stretnutie..jedna nehoda a títo dvaja sa musia deliť nielen o ľad

Knihomolka_176
21.11.2023 4 z 5

,,You don't have to like me to scream my name, Anastasia."
Jeden z největších hitů TikToku, který mě nalákal natolik, že jsem si ho přečetla už v angličtině.
Icebreaker je první knížka, kterou jsem zvládla přečíst v angličtině, a musím říct, že jsem si vybrala fakt dobře. Je psaná lehkou angličtinou, takže jsem až na pár výjimek všemu rozuměla.
Co se týče příběhu, byl moc hezký. Anastasia s Natem se k sobě neskutečně hodili, chemie mezi nimi byla cítit z každé stránky. Moc mě bavili i vedlejší postavy, hlavně JJ, Henry a Robbie s Lolou.
Zápletkou byl Aaron, taneční partner Anastasie, který se k ní choval naprosto bez respektu. V jednom kuse ji schazoval, kritizoval její postavu a všechno, co dělala mimo bruslení. Všechno to ale dělal tak, že si myslela, že má ve všem pravdu. Až Nathan jí otevřel oči.
Byl to moc hezký a jednoduchý příběh, od kterého jsem ale upřímně přece jen čekala daleko víc.