Mečko Mečko komentáře u knih

☰ menu

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Člověk rozhodně neprohloubí, když si knihu přečte. Velice povedená, napínavá, čtivá. Stránka za stránkou se otáčí a já nemůžu přestat. Kayi mi bylo líto, poplakala jsem si. Vlastně mi bylo smutno z lidí, jak hned soudí člověka, bez toho, aby se zkusili podívat na jeho background. Zhlédla jsem i film, ale z něho jsem nebyla tak nadšená jak z knihy.

30.03.2023 4 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Ke knize jsem se dostala nahodou. Stojim řadu v knihovně a nadšeně o ní vypráví pán paní knihovnici. Připtám se a už mám rezervaci. Kniha se čte sama. Ani nevíte jak a už otáčíte poslední stránku. V hlavě mi utkvělo spoustu zajímavostí ba dokonce možná už ani nemám tak velký strach z létání jaký jsem měla. Musím si vygooglit pana Hecla a podívat se na jeho rozhovory. Chci vidět ten zápal v očích pro věc, kterou milujete. :)

07.09.2022 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Musím říct, že tenhle příběh mě velice rozesmutnil, hlavně konec. Malá Liesel a Rudy si získali mé srdce. Jejich kamarádství, tak čisté a oddané pouto. Bravurně napsané, hltala jsem každé slovo.

13.08.2022 5 z 5


Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Ze začátku dobrý, nenudila jsem se, ale jak věci začaly více zapadat do sebe, nemohla jsem se odtrhnout od čtení. Stránky se ohybaly jedna za druhou. Čas jít spát? Nee, dokud neotočím posledni stranku :) Byla to má první kniha od Cobena, ale zcela jistě můžu říct, že se k němu vratim, až zas dostanu chuť na thriller.

13.08.2022 4 z 5


Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Krásný příběh. Takový balzám na duši. Jak by byl svět krásný, kdyby bylo více takových lidí jak pan Trulov.

16.07.2022 5 z 5


Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Při přečtení obsahu a uvedeni top thriller na obálce knihy jsem měla větší očekávání od příběhu. Chvilkami se kniha četla sama, ale když to vezmu celkově, tak se mi čtení táhlo. Měla jsem chuť jí nedočíst. Neseděl mi začátek, měla jsem pocit, že ho chce za každou cenu získat zpátky a nakonec z toho vyplynulo, že chtěla ochránit další ženu před jejím bývalým manželem...

11.07.2022 2 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Kniha se četla sama, ale i přesto mi přišlo, že převážně čtu pořád to samé dookola. S názory pana Beneše co propaguje v knize nesouhlasím. I tak všechna čest za jeho práci.

11.07.2022 4 z 5


Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Mně osobně kniha sedla, zvlášť v této době, kdy bychom se měli nad sebou zamyslet, jak se navzájem k sobě chováme. Většina trpíme materializmem, ale nejdůležitější je zdraví a mezilidské vztahy. Já si z knihy odnáším skvělý pocit.

11.07.2022 5 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Marina Chapman

První půlka se mi trošku táhla, ale i přesto byla zajímavá. Druhou půlku jsem přečetla jednim dechem, nemohla jsem se od ni odtrhnout. Chudák malá, neumím si představit a ani nechci, co všechno si musela protrpět. Snad jí to život vrací jen v superlativech teďkom. Byl ji nadělen krutý osud, ale je to silná žena, co všechno zvládla ustát.

19.05.2020


Nakresli mi vietor Nakresli mi vietor Eva Urbaníková

Přečteno na jeden nádech. Moc dobrá kniha a silný příběh.

30.01.2016 5 z 5