maximus13 maximus13 komentáře u knih

☰ menu

Likvidátor Likvidátor Honza Slívka

Jsem rád, že u své první přečtené knihy žánru fantasy jsem vsadil na mladého českého autora. Jsem sice fanoušek sci-fi, ale mohu s čistým svědomím napsat, že jsem se opravdu skvěle bavil. Celá kniha byla našlapaná akcí a také hlubokou nákloností hlavního hrdiny k opačnému pohlaví. Obálka alá Saudek zcela jasně vystihuje o čem celá tato fantasy kniha pojednává.

11.03.2024 4 z 5


3x Kája Saudek 3x Kája Saudek Miloš Macourek

Vytáhnul jsem omylem po desítkách let můj originál v téměř dokonalém stavu a začal opět pročítat. Kdysi jsme si díky nedostatku věcí více vážili a měli k nim osobní vztah. Skvělé příběhy, parádní ilustrace. Dodnes se divím, že v době totálního komunismu mohlo něco takového vůbec vyjít.

15.02.2024 5 z 5


Arnal a dva dračí zuby Arnal a dva dračí zuby Ondřej Neff

Vytáhnul jsem omylem po desítkách let můj originál v téměř dokonalém stavu a začal opět pročítat. Kdysi jsme si díky nedostatku věcí více vážili a měli k nim osobní vztah. Skvělé příběhy, parádní ilustrace. Dodnes se divím, že v době totálního komunismu mohlo něco takového vůbec vyjít.

15.02.2024 5 z 5


Arnal a dva dračí zuby & jiné příběhy Arnal a dva dračí zuby & jiné příběhy Ondřej Neff

Vytáhnul jsem omylem po desítkách let můj originál v téměř dokonalém stavu a začal opět pročítat. Kdysi jsme si díky nedostatku věcí více vážili a měli k nim osobní vztah. Skvělé příběhy, parádní ilustrace. Dodnes se divím, že v době totálního komunismu mohlo něco takového vůbec vyjít.

15.02.2024 5 z 5


Přítelkyně Přítelkyně Michelle Frances

Zlatokopka chce krásného mladého milionáře. Matka se tomu pochopitelně snaží zabránit. Konec nemusel dopadnout tak (za mě zbytečně hodně pod tlakem) tragicky. Jednu odehnala, ale určitě potká další, mladší, hezčí, prsatější a hra může začít nanovo.
Lidé z různých sociálních vrstev by si vždy měli vybírat partnery z té samé sociální vrstvy. Tím pádem, ať chudý, nebo bohatý je nějak zvyklý žít a přežívat a nic ho, ať už mile, nebo nemile nemůže zaskočit.

15.02.2024 4 z 5


Panský klub Panský klub Daniel Kapča

Zvláštní mix sci-fi + zákulisí pánského a dámského "vykřičeného domu" + mutace po které se mrtví nerozkládají + thriller. Myslím, že u knihy člověk přijde na úplně jiné myšlenky a dobře se u toho pobaví.

06.02.2024 2 z 5


Zlé časy Zlé časy Michal Březina

Strašně moc jsem se na knihu těšil, ale.... Některé pasáže a časové zvraty jsou fajn, ale... Je to hodně pod tlakem přepsaná série Výlet pana Broučka do XV. století, 15. století a XX. století.
Že bych se u knihy bavil a těšil se na další stranu knihy a posun v ději, tak to bohužel ne. Po dlouhé době jsem se ve 3/4 knihy skoro musel nutit do dočtení. Prostě nic moc, co by tady ještě nebylo. Doporučuji z postapokalyptických knih dle mého nepřekonatelnou sérii Spad od Františka Kotlety.

25.01.2024 1 z 5


Jaká je Amerika? Jaká je Amerika? Jiří Mára

Smekám klobouk. Přání si má člověk plnit a Jirka do toho jde po hlavě. Skvělý cestopis.

25.01.2024 4 z 5


Kostlivec v kredenci Kostlivec v kredenci Miloslav Švandrlík

Švandrlík prostě uměl psát. U této knihy je škoda, že má málo stránek a ještě je v malém formátu, takže je za chvíli konec.

25.01.2024 3 z 5


Příště se zmrazit nenechám Příště se zmrazit nenechám Petr Mandík

Mám rád sci-fi, ale tady to nějak nefungovalo. Možná, že je to tím, že jsem knihu letos vytáhl ze zadní police knihovny a k dnešnímu dni ta kniha již prostě nefunguje.

25.01.2024 1 z 5


Nejlepší americké krimipovídky Nejlepší americké krimipovídky Jeffery Deaver

Jelikož se jedná o povídky, tak než se někdy děj pořádně rozjede, tak je konec. Některé povídky jsou svým nápadem tak dobré, že by možná vystačily na samostatnou knihu. Já osobně se už zřejmě do krimi povídek niž nepustím.

25.01.2024 2 z 5


Nechtěné Nechtěné Emily Gunnis

Pokud bylo chování personálu v klášteře byť jen z části pravda jak se píše v knize, tak je neskutečně smutné, že něco takového bylo možné ještě v 60. letech 20. století. Smutný osud. Zbytek knihy a vyšetřovací linka knihy mi přišly jako omáčka, která měla natáhnout počet stran a dávkovat příběh pomaleji. Ale jinak, za mě dávám knihu klidně do kategorie literatura faktu.

25.01.2024 4 z 5


Ocelové srdce Ocelové srdce Albert Čuba

Kniha mého oblíbeného herce a ještě navíc z mého regionu, takže pro mě povinnost podpořit chudého herce. Krátké, rychlé, úderné. Přečteno za dva večery.

08.01.2024 3 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Koupil jsem si celou sérii v nové grafické úpravě. Někdy v mládí jsem to četl a vím, že jsem z toho nebyl moc nadšen. Tak jsem si řekl, že to chce asi čas a nyní po desetiletí jsem se k sérii opět vrátil. Bohužel je vše při starém a kniha mě nechytla. Přečten 1. díl. Jsou i lepší sci-fi.

04.01.2024 2 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

S dovolením si půjčím myšlenku od Dupity: "Tato kniha je zajímavá tím, že ji od mládí nesnáším. Manželka ji miluje." U deskových her existuje výraz, že díky reklamě a omílání dokola, že je ta konkrétní hra nejlepší název "vyhypovaná, neboli vyhajpovaná" i když je to pravda pouze z části. A zde je to přesně tak. Kniha má určitě své kvality, ale tím, že o ní slyšíme od mala, tak se nám už zřejmě přejedla a zevšedněla.

04.01.2024 1 z 5


Děs Děs David Hidden

POZOR! HODNĚ, ALE OPRAVDU HODNĚ DRSNÉ ČTENÍ! Za mě velice kvalitní detektivka, kterou lze opravdu měřit s géniem detektivek Chrisem Carterem. Kniha měla logiku, spád i velikou míru napětí. Osobně se mi to četlo velmi dobře.

04.01.2024 5 z 5


Fáma Fáma Lesley Kara

Do 3/4 knihy se to poslouchalo (audiokniha v autě) samo, ke konci odhalení malinko pod tlakem, až jsem si myslel, že celou dobu čekám na to kdo je kdo a jak se to stalo a takové nic moc vysvětlení a potom PRÁSK! Poslední 2 - 3 odstavce mě totálně rozsekaly. To bylo parádní. Pár vět a pak jsem jel pár kilometrů v naprostém tichu a vstřebával super zážitek z knihy.

04.01.2024 3 z 5


Otočení klíčem Otočení klíčem Ruth Ware (p)

Konečně detektivka s logickým závěrem. VELIKÝ bonus knihy je i její HOROROVÁ stránka. Číst to v noci na chatě zážitek pěkně umocnilo. Výborné bylo, že se vše vyřešilo racionálně a ne nějakými duchařskými výmysly. KNIHU 100% DOPORUČUJI. Slibuji, že se u knihy budete se výborně bavit. Je to jedna z mála knih, kde si opravdu budete říkat: "ještě jednu stránku, ještě jeden odstavec".

04.01.2024 5 z 5


Už budu! Už budu! Selma Lønning Aarø

Audio kniha do auta u které se nemusí přemýšlet. 216 stran se dá spíše přetrpět. Nejedná se o knihu ze žánru humor. Sto lidí, sto chutí. Někdo jiný by podobnou knihu psal s úplně jinými zážitky a možná i opravdu humorně. Tady knize do humoru chybělo opravdu hodně.

15.12.2023 1 z 5


Obětiny Obětiny Robert Marasco

(SPOILER) To byla tedy neskutečná slátanina. V žánru horor. Opravdu?
Naprosto ztracený čas. Celý příběh je o představivosti a zamilovanosti jedné blbky, která je celá paf ze starého baráku, který by si nikdy nemohla dovolit. Ale ten závěr knihy! Tady si dal pan spisovatel asi nějaký nový matroš, na který nebyl zvyklý. Protože napsat tak infantilní, nelogický, naprosto mimo mísu a žánr takový závěr, to chce být pořádně mimo realitu. Jó a proč se děje v domě to co se děje a kdo je za těmi dveřmi, když se tam musí nosit jídlo, tak těmito drobnostmi se autor vůbec nezabýval a nenamáhal se s vysvětlováním resp. úplně se na to vykašlal. Takže za mě asi tolik o této hororové knize.

15.12.2023 odpad!