Mat_bery Mat_bery komentáře u knih

☰ menu

Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Velmi zajímavá kniha, která popisuje velmi zajímvě situaci za Železnou oponou. Obdivuji znalosti autora a styl, kterým dokáže psát. Kniha mi určitě pomohla lépe pochopit co se dělo a jak se to vlastně dělo na jaře / v srpnu roku 68 v Československu. Mohla by to být povinná četba pro mladé studenty? Určitě!

24.03.2019 4 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Woow.. Tato kniha je prostě.. Divná...

Děj, zápletky, tajemno, děs.. Nikdy jsem nic podobného nečetl. Ze začátku kniha na mě působila divným dojmem. Příběh mě ale tolik pohltil, že jsem knihu přečetl doslova jedním dechem. A mé pocity po přečtení? Ta knížka je opravdu divná! Divně skvělá a jedinečná..

31.12.2018 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

No.. Kniha mě popravdě nijak moc neoslovila. Stále jsem čekal na obrovský zvrat, kterým bude Greenova kniha tradičně jedinečná. Ten ale nepřišel a kniha najednou skončila. Čekal jsem maličko víc.

12.05.2018 3 z 5


Poslední bitva Poslední bitva C. S. Lewis (p)

Trošku mě zklamal konec. Takové "zmaření" celých letopisů. Ale i tak krása, jako vždy!

27.02.2018 4 z 5


Stříbrná židle Stříbrná židle C. S. Lewis (p)

skvělé

27.02.2018 4 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Právě jsem dočetl knižní formu mého tak oblíbeného filmu Papírová města. Film jsem viděl asi třikrát a vždy jsem z něj byl nadšený. Proto mě ze začátku kniha velmi zklamala, protože děj byl celkem dost odlišný. Knihu jsem ale dočetl a mám z ní krásný pocit. Asi ne takový jako z filmu, ale i tak se kniha podepsala do mého srdíčka.

26.02.2018 4 z 5


Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

Na letopisy Narnie jsem již trošku starý - knihy jsou skvělé, ale spíše pro děti. Musím ale přiznat, že první díl mě naprosto uchvátil. Opravdu skvělá knížka, která nám podrobně ukazuje, jak se náš fantasy svět Narnie zrodil. Také obsahuje maličko moudro, abychom se o svůj svět starali!

17.11.2017 5 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Knihu jsem právě dočetl podruhé. Dříve jsem to četl jako dítě a velmi mě to nadchlo. Teď jsem o něco starší a knížka je opravdu kouzelná, ale děti to vnímají mnohem jinak.

09.11.2017 4 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Jak jinak, než skvělé. Osobně mě ale víc zaujala kniha Andělé a démoni.

09.11.2017 4 z 5


Tyrolské elegie Tyrolské elegie Karel Havlíček Borovský

Ac mne to samotneho celkem prekvapuje, Tyrolske elegie se mi libili a take me zaujaly! Jednoduchost, ale zaroven obsah teto malicke knizecky je neuveritelny!

Omlouvam se, ze pisu bez diakritiky. Jsem ale momentalne v Peru na peruanskem pocitaci. Kdyby vas zajimal muj zivot zde v Peru, Muj pribeh, nevahejte si pocist na mem blogu:
https://samvperu.wordpress.com/

03.11.2017 4 z 5


40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

vtipne skvele

03.11.2017 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Velmi zajímavé. Na začátku jsem chtěl knihu odložit. Pak mě ale děj velmi chytl a já se nemohl odtrhnout od čtení!

18.10.2017 4 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Na knize mě neuchvátil až tak děj, který byl ale velmi zajímavý a jedinečný. Co mě uchvátilo, byly myšlenky autora. Kniha je jeho myšlenkami nabytá. Stále jsem knihu odkládal, abych se zamyslel. Do toho fakt, že kniha je přes 60 let stará...! WOW! Doporučuji!

18.10.2017 5 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Knihu jsem právě dočetl. Četla se jedním dechem a jen stěží jsem se od čtení odrhl. Obdivuji Autorovo odborné popisování a znalosti, co se týče věcí náboženských, rovněž věděckých. Maličko mě zamrzel závěr a rozuzlení knihy. Knihu velmi doporučuji!

18.10.2017 5 z 5