martisek21 martisek21 komentáře u knih

☰ menu

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Další perfektní detektivka, Rowlingová je PANÍ SPISOVATELKA, od knížky se nedalo odtrhnout! Nemůžu se dočkat dalšího dílu!

15.04.2024 5 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Nechápu, odkud se vzalo, že toto je "dětská" kniha. Pro mě teda byla násilnější, než severské detektivky. Svět, který je v ní vykreslený, je velice znepokojivý a číst dětem o společenství nesvéprávných loutek, které bez mrknutí oka vraždí, a vůbec se nad tím nepozastaví, protože nemají emoce mi nepřipadá vhodné. Autorce navíc zazlívám ten konec - vymyslela zajímavý příběh, ale nedotáhla zápletku do konce a nechala na čtenáři, aby si to domyslel, podle vlastní chuti. No... kdyby si tohle řekl každý autor, tak děkuju pěkně.

15.04.2024 3 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Jak řekl můj manžel: "Jako by mu tu knížku sebrali z rukou a vydali dřív, než si ji po sobě stihl přečíst a doladit ji...." Já mám pana Bryndzu a jeho detektivní příběhy hodně ráda, Erika je jedna z mých nejoblíbenějších knižních hrdinek, takže moc nerozumím tomu, proč je hrdinka této knížky tak mimo. Ze začátku jsem si ještě říkala, že však je to "civil" žádný detektiv, ale těch jejích nelogických reakcí bylo v knížce prostě strašně moc.... Takže za mě tentokrát 3 hvězdičky, protože napínavé a čtivé to určitě bylo.

28.03.2024 3 z 5


Milovníci vína aneb Smrt na ex Milovníci vína aneb Smrt na ex Leopold Králík

Dan se vrací, aby vyřešil další vraždu, zažil pár milostných dobrodružství a obeznámil čtenáře s es větem vinařů. Knížku jsem si užila - opět rychle plynoucí děj, občas zajímavý zvrat, na víno jsem dostala chuť víc než jednou. Oddechovka na dovču jako dělaná.

04.02.2024 3 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Do teď byla moje nejoblíbenější Hartlova knížka Prvok, Šampon, Tečka a Karel, ale Gazely to změnily. A nemyslím si, že to bylo proto, že tentokrát se jednalo o příběhy žen, ale prostě proto, že i přes všechno čím tři kamarádky prošly na mě knížka působila neskutečně pozitivně. A moc mě potěšil odkaz na hrdiny předchozí knížky a okrajové zmínky, jak vlastně po 5 letech žijí. Takže tentokrát dávám 5 hvězdiček.

28.01.2024 5 z 5


Milovníci sportu aneb Smrt darebáka Milovníci sportu aneb Smrt darebáka Leopold Králík

Mile mě překvapilo, jak dobře se knížka četla. Děj byl poutavý, napínavý, co se týče školství, tak i poučný :-) A hodně se mi líbila ta přímost - nic se tady zbytečně dlouho neokecávalo, hezky to šlapalo jako hodinky.

23.01.2024 4 z 5


Ďáblové jsou tu Ďáblové jsou tu Louise Penny

(SPOILER) Byla to moje první knížka od této autorky,takže o Gamachovi a ostatních jsem nevěděla vůbec nic... A vůbec ničemu to nevadilo, s postavami jsem se seznámila, příběh se rozběhl, byl napínavý a promyšlený a mile mě překvapilo, že autorka nepatří k nové generaci, která ráda nechává umírat hlavní postavy.

18.01.2024 5 z 5


Válka dvou královen Válka dvou královen Jennifer L. Armentrout

Neeee,proč to nemohlo skončit? Fakt to na 700strankách nešlo? Však už se tam stalo všechno, v bozích, božstvech, prvotních se podle mě nemůže vyznat snad už ani autorka, jak je to komplikované.... A ano - musím souhlasit s dalšími čtenáři, už je tam zbytečně moc vulgarit - někdy se dá přece říct i "sakra",ne? No ale i tak dávám čtyři hvězdičky, protože napínavé a čtivé to je, Kierana a Casteela ( v tomto pořadí) žeru, Poppy je snesitelná, její myšlenkové pochody se dají přeskakovat, sex je pokaždé nějak jiný, abysme se nenudili, a že ho tam teda je... Ale fakt už to mohla autorka ukončit :-)

06.01.2024 4 z 5


Koruna z kostí a zlata Koruna z kostí a zlata Jennifer L. Armentrout

Tuto knížku jsem četla v přesvědčení, že se jedná o poslední díl - napovídal by tomu i počet stran. Ale ne.... stále nové zvraty, stále promyšlenější a delší sexuální pasáže a jak už někdo napsal - hrdince se v hlavě pořád promítá to stejné dokola a dokola, to jsou pasáže, které jsem už pak přeskakovala. I tak se ale knížka čte super, příběh je fakt promyšlený a většinu kladných postav už prostě musíte milovat, záporaky ze srdce nesnášet.

06.01.2024 5 z 5


Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Druhý díl se hezky rozjel, byl plný překvapujících objevů a zvratů a sexu, čte se to fakt samo!

06.01.2024 5 z 5


Řetěz z trnů Řetěz z trnů Cassandra Clare (p)

Na poslední díl jsem se opravdu hodně moc těšila, ale musím říct, že asi poprvé jsem trošku zklamaná... Myslím, že to, jak moc se přitahují a milují, by si postavy mohly zvládnout vyjasnit max.ve dvou kapitolách, tady se v tom všechny páry plácají pořád dokola a dokola, snad kromě Lucie. Všechny jsem si oblíbila, všem jsem fandila, ale bylo to pro mě pak už dost protahované... Ale jinak super vysmyšlená zápletka, napínavé momenty i zvraty, ta ztráta byla hodně bolestivá....konec ale krásný a tak pro mě i nadále zůstává Cassanda Clare jednou z nejoblíbenějších autorek, protože díky ní existují nefilim.

11.12.2023 4 z 5


Deň trifidov Deň trifidov John Wyndham (p)

Knížku jsem přečetla už před 3 měsíci,ale pořád jsem z ní plná dojmů. Je neuvěřitelné, že toto dílo vzniklo už před víc než půlstoletím, takto nadčasově napsané knížky se hnedtak nevidí. Líbí se mi, jak je hlavní hrdina celou dobu až skoro flegmatický, všechno prostě bere tak,jak to přijde, tuto vlastnost mu dost závidím :-)

28.10.2023


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

V prvním díle mi hodně vadilo, jak byli všichni sprostí a Bryce mi byla dost protivná, navíc mi dlouho trvalo se v tomto světě zorientovat... ale dočetla jsem ho a to už se potom moc nedá nesáhnout po dalším díle. A ten mě asi bavil víc - na Bryce jsem si zvykla, všechny hlavní klučičí postavy byli sympaťáci, příběh se zajímavě vyvíjí. Takže už se docela těším na ten poslední (proboha doufám, že to bude jen trilogie!!??!!) díl - speciálně po tom závěru, to jsem fakt nečekala! Akorád...mohli by se už přestat všichni pořád "tříštit na milion kousků" jen když se na sebe podívají :-D

23.09.2023 4 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Další fajn fantasy série pro teenagery, kterou si ale určitě rády přečtou holky každého věku :-) Jak už to v těchto knížkách bývá, hlavní hrdinka je nezkušená naivka a hlavní hrdina naprosto úžasný borec, sexuální scény vylíčeny velice barvitě, ale oproti Sarah J.Maas se autorka ještě drží v rámci únosných mezí řekla bych :-)

28.08.2023 4 z 5


Mezi mlýnskými kameny Mezi mlýnskými kameny Milly Johnson

Knížka se mi moc líbila. I když bylo dost "zvratů" předvídatelných, neubíralo to na čtivosti.

28.08.2023 5 z 5


Legie plamenů Legie plamenů Anthony Ryan

Po tom,jak jsem se nutila do čtení většinu prvního dílu, tak dvojka mě chytila od začátku. Jak už tu někdo napsal - už jsem byla v tomto fantasy světě zorientovaná a seznámená s postavama, tak to šlo dobře. Což ale neznamená, že když došlo asi po milionté k nějakému útoku kohokoliv , nepřeskočila jsem pár stránek :-)

16.07.2023 5 z 5


Bílá komnata Bílá komnata Vojtěch Matocha

Určitě stojí za to přečíst celou trilogii,ale třetí díl mi přišel takový no... nedomyšlený, pořád se opakují stejná schémata zajetí/únik a nová záhada vyjde po zničehonic utnutém konci do ztracena... Autorovi ale každopádně tleskám za celé dílo - velice originální myšlenka a napínavé zpracování, pro děti určitě super.

13.07.2023 4 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

U tohoto dílu jsem se opravdu od srdce zasmála jen párkrát, častěji jsem zaznamenala shovívavé pousmání a nebo myšlenku "tak jo, tohle už stačí, posuňme se dál..." Ale výsledný dojem pro mě nebyl špatný, a zakončení tak jak je, se mi líbí. Takže díky pane Bočku za milé počtení. Ale další díly už radši fakt ne ;-)

21.06.2023 3 z 5


Oheň probuzení Oheň probuzení Anthony Ryan

....už druhý týden se snažím do knížky začíst,ale pokaždé zaspím dřív,než se mi podaří pochopit,o co tam jde :-D dám tomu šanci ještě jeden týden, třeba se chytím!

Tak jsem to zvládla, ale teda na mě to bylo moc komplikované. Pár hlavních postav jsem si oblíbila a podařilo se mi zapamatovat jejich jména, ale celý tento nový fantasy svět jsem moc nepobrala...Dávám tři hvězdičky a pustím se i do dalšího /dalších dílů, ať vím, jak to dopadne, ale určitě se to nezařadí do mých nejoblíbenějších sérií.

19.05.2023 3 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Eriku jsem si opravdu oblíbila a její další případ mi přišel opět super, těším se na další!

19.05.2023 5 z 5