Ďáblové jsou tu

Ďáblové jsou tu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520063/bmid_dablove-jsou-tu-qWL-520063.jpg 5 112 34

První večer v Paříži se Gamachovi sejdou jako rodina na večeři s Armandovým kmotrem, miliardářem Stephenem Horowitzem. Když jdou pak společně domů a s hrůzou sledují, jak kdosi Stephna srazí k zemi a těžce zraní, což, jak Gamache ví, není nehoda, ale úmyslný pokus o vraždu. Když se u Stephena najde podivný klíč, vyšle Armanda, jeho ženu Reine-Marie a Jeana Guye Beauvoira do pařížského archivu. Ponoří se tak hluboko do tajemství, která střežil po celá desetiletí. Kvůli hrůznému nálezu ve Stephenově pařížském bytě je pak jasné, že tajemství jsou mnohem temnější a nebezpečí mnohem větší a bezprostřednější, než si uvědomovali. Brzy je celá rodina zapletena do sítě lží a podvodů. Aby se Gamache dopátral pravdy, bude se muset rozhodnout, zda může věřit svým přátelům, kolegům, instinktům i vlastní minulosti. Dokonce své vlastní rodině...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

All the Devils Are Here , 2020


více info...

Přidat komentář

Aleen
21.04.2024 5 z 5

Je až dojemné, kolik z nás, čtenářů, pociťuje jako "NAŠE Three Pines" a "NÁŠ Gamache"! Louise Pennyová vytvořila svět, který je naprosto uvěřitelný a přitom poeticky přitažlivý pro většinu lidí, kteří někdy přečetli alespoň jednu její knihu.
A přitom je každá trošku jiná, tato de facto špionážní a ještě navíc se zapojí celá rodina Gamachových. Armand vyšetřuje jako o život a vlastně mu o jeho život i životy jeho bližních jde. Ačkoliv je mimo svůj revír a vlastně ani není ve sboru, přistupuje ke všemu profesionálně a s genialitou sobě vlastní. Cítila jsem spolu s ním úzkost, když nebylo vůbec jasné, komu je možné věřit a komu ne.
Naplňuje mě spokojeností, že její knihy dopadají většinou dobře a končí, když ne happy endem, tak alespoň nadějí!

Jiparis
12.03.2024 5 z 5

Podle mě nejlepší kniha od L. Penny. Osvěžující přesun postav do Paříže, aby nakonec zjistily, že doma je nejlíp. A samotná zápletka, kde až do konce nevíme kdo je na jaké straně, je perfektní.


harena
09.03.2024 5 z 5

Konečně další díl mojí oblíbené série s inspektorem Gamachem, tentokrát odehrávající se v Paříži, kde se setkáme s jeho celou rodinou a víc se také dozvídáme o jejich problémech a vztazích. Ale i tady je potřeba odhalit zlo a jak se posléze dozvídáme, je potřeba ochránit i dalších tisíce lidí a komu jinému by se to povedlo, než Gamachemu a Jeanu Guye Beauvoirovi, tak jim celou knihu držíme palce. Díky skvělému stylu psaní je to napínavé čtení a těším se na další díl, tentokrát už opět v Kanadě, v městečku Three Pines.

Didi15
07.03.2024 5 z 5

Penny nás opravdu přenesla do Paříže , vesnička mi ale chyběla. Pro mě asi nejméně zajímavý příběh , ale nemohu dát jinak, než plný počet . Tahle série je naprosto úžasná!

Ulala
06.03.2024 5 z 5

Bylo to opět famózní. Autorka nás zavedla tentokrát do Paříže a tam rozvinula celou škálu podrobností ze života inspektora Gamasche a jeho rodiny. Řečeno jejími slovy: "tato kniha je o lásce, o sounáležitosti, o rodině a přátelství. Je o tom, jak naše životy formuje, jak věci vnímáme a jak si naše zážitky pamatujeme." Dle mého názoru je to jeden z nejlepších dílů této série, i když se nekonal u tří borovic.

EvaApple
28.02.2024 5 z 5

Úžasné...a opět nečekané. Konce od L.Penny stojí za jakkoliv tlustou knihu (trochu hůř se drží v ruce), ale děj, propojení postav a celková atmosféra, vše dokresluje k dokonalosti. Nemohu jinak a pošesnácté tleskám!

raty
24.02.2024 5 z 5

Ďáblové jsou všude. I v Paříži, kde se celý tento díl odehrává. Zápletka je vlastně celá o tom, že na první pohled není rozpoznatelné, kdo je ďábel a kdo anděl.
Celý příběh v tomto dílu úzce souvisí s Gamachovou rodinou. A i když se neodehravá v Three Pines, atmosféra je stejná.
Jsem nadšenou obdivovatelkou a čtenářkou této série, která patří mezi mé nejoblíbenější. A jsem moc ráda, že v originále jsou další dva díly a já se tedy můžu těšit na další skvělé čtení.

monika0356
18.02.2024 5 z 5

Jako vzdy skvele cteni od ktereho se nejde odtrhnouti kdyz mi chybela vesnicka, bylo to mile zpestreni a tesim se na dalsi pribeh.

zazvorka
17.02.2024 3 z 5

Vyhovovala mi změna prostředí, stejně tak jsem ale ráda, že se příště setkáme opět v Kanadě.
Zápletka mi příliš neseděla. Myslím, že všemožných spiknutí už v této sérii bylo nadmíru a obešla bych se bez nich úplně.
Jinak samozřejmě opět oceňuji vynikající styl a košatost autorčiných příběhů, ani tento nebyl výjimkou.

astra3
14.02.2024 5 z 5

To se četlo úplně samo. Rozuzlení trochu zašmodrchané. A příště už z Kanady.

Emik87
12.02.2024 5 z 5

Na další díl inspektora Gamache jsem netrpělivě čekala a....vyplatilo se. Příběh je sice zasazený mimo milovanou vesničku, ale i Paříž je skvělé místo. Obsahově mi knížka přišla místy malinko komplikovanější, ale rozuzlení tradičně skvělé.

Marla
12.02.2024 5 z 5

Kdyby to byl/ale není!/, poslední díl, bylo by to to nejdůstojnější zakončení série, jaké si čtenář může přát. Ani jsem nevnímala případ samotný, tak mě pohltila Gamacheho rodina a tak moc jsem jim všem držela palce, že jsem si pak knihu musela přečíst ještě jednou, abych zjistila, co se vlastně vyšetřuje. A že to byl případ! A zase jsem při čtení hledala na Googlu, dojímala se a nedýchala napětím a souhlasně pokyvovala hlavou, protože rodina, láska a přátelství jsou na světě to nejdůležitější.

chrudas
11.02.2024 5 z 5

Případy vrchního inspektora A. Gamache je výborná detektivní série. Tentokrát mi bylo na začátku knihy líto, že se příběh odehrává mimo oblíbenou vesnici Three Pines. Po pár kapitolách byla lítost pryč, tento díl se opravdu vyvedl. Detektivní linka super, promyšlená a velmi napínavá. Osobní linka celé rodiny inspektora byla tentokrát taky velmi napínavá a konec byl třešnička na dortu. Skvělé počteníčko....

Hana62
10.02.2024 5 z 5

Tak jsem dospěla ke konci série. Knihy jsem četla vždy s velkým očekáváním, nikdy nezklamaly. "Držely mě za srdce". Zamilovala jsem se do všech hlavních postav, do přírody v Kanadě, do autorky a jejích přátel. Na poděkování jsem se těšila stejně jako na román. Pomohl mi leckdy pochopit, proč postavy jednaly, jak jednaly.
Miluji Annie a Jeana Guy za rozhodnutí, které udělali (str. 473)
Teď jenom doufám, že Louise Penny ještě něco napíše...

Jack333
10.02.2024 5 z 5

Již po šestnácté se vracím tzv. domů. Ačkoliv se tentokrát příběh odehrává v Paříži, hlavní duch Gamachových případů zůstal. Trochu mi ale kanadská vesnička s jejími hrdiny chyběla.

Netae
03.02.2024 5 z 5

Skvělé, napínavé, propracované. Kromě samotného zločinu se hodně řeší i vztahy, a to hlavně v rodině, ale nejen ty. K sérii jsem se vrátila po delší době a opět mě naprosto pohltila.

petronella1
31.01.2024 5 z 5

Úžasný...prostě skvělý. Neuvěřitelný, co paní Penny dokáže vymyslet.

Modrina
29.01.2024 5 z 5

Už tady všechno zaznělo. Detektivka nijak oslnivá, ovšem příběh dechberoucí. Od začátku až do úplného konce. Ovšem nesouhlasím s martisek21 - nevěřte, že jste se "s postavami seznámila", vlastně o nich nevíte vůbec nic. Pro děj detektivky to není důležité, ale pro vývoj postav a jejich dalších příběhů je opravdu potřeba číst knihy postupně od prvního dílu.

Když jsem před deseti lety narazila na Zátiší, byla jsem velmi překvapená, jak úžasná kniha to byla. Asi nikdo z nás netušil, kolik toho s postavami v těch 16 dílech prožijeme...

Úžasný příběh.

gad
21.01.2024 5 z 5

Řekl bych jedna z nejlepších sérii, které mám v knihovně. Poprvé nejsme v Three Pines, ale v Paříži. A zde se rozehrává velká hra nervů, souboj dobra a zla, boj mezi pokorou a touhou po bohatství. Jak je v něčem politika, vždycky to smrdí. Naštěstí Armand Gamache není z těch, kteří se vzdávají a co teprve, ohrožuje-li někdo jeho rodinu. To zlo, jež se o to pokouší, má prsty tak dlouhé, a ego tak vysoké, že chce rozložit i Armandovu rodinu. Jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré (více nechci prozrazovat). A tak se z dovolené u dětí stává jízda peklem, aby taky ne, když Ďáblové jsou tu.

Jak tady někdo napsal, ani by tam nemusely být vraždy a přesto by to bylo skvělé čtení. S tím souhlasím a vřele doporučuji.

martisek21
18.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Byla to moje první knížka od této autorky,takže o Gamachovi a ostatních jsem nevěděla vůbec nic... A vůbec ničemu to nevadilo, s postavami jsem se seznámila, příběh se rozběhl, byl napínavý a promyšlený a mile mě překvapilo, že autorka nepatří k nové generaci, která ráda nechává umírat hlavní postavy.