Lepší člověk

Lepší člověk https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506987/lepsi-clovekCWfw9d-Qz2-.jpg 5 152 44

Armand Gamache se po měsících vynucené nečinnosti vrací na pozici velitele oddělení vražd, ale klidný nástup ho nečeká. Zatímco celou provincii včetně vísky Three Pines ohrožují ničivé jarní záplavy, on sám se stává terčem útoků na sociálních sítích a vedení mu dává jasně najevo, že o něj v hlavním štábu při řešení krize nestojí. A do tohoto chaosu se na Sureté obrací zoufalý otec s prosbou o pomoc při hledání své nezvěstné těhotné dcery. Jak voda stoupá a začíná ohrožovat i jeho blízké, bezmocný Gamache ví, že by pátrání po Vivienne Godinové měl přerušit, jenže se nedokáže sám sebe přestat ptát, zda by se tak rozhodl, kdyby šlo o jeho dítě. A když pak mladou ženu najdou mrtvou, zjistí, že nedokáže k případu přistupovat nezaujatě. Stále se mu totiž vrací jedna otázka: Co by dělal, kdyby šlo o jeho dceru a hrozilo, že vrah unikne trestu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

A Better Man , 2019


více info...

Přidat komentář

Didi15
04.03.2024 5 z 5

I když tentokrát jsem si (snad poprvé ) domyslela hned na začátku , kdo je vrah , bylo to opět výjimečné čtení . Já to zbožňuju .
A Penny se toho nebojí ,vraždit těhotné ženy , malé kluky ..
Když tuhle sérii čtu, cítím , jakoby bych ve Three Pines žila taky .
Doufám, že příští díl nebude posledním .

mataj
26.02.2024 5 z 5

Armande Gamache je díky svým dřívějším nelehkým rozhodnutím a rovněž díky zákulisným politickým machinacím degradován a zároveň se stává cílem nechutných útoků na sociálních sítích. On se ale nenechá zlomit a s vervou se pouští do dalšího zapeklitého případu, ve kterém musí odhalit pravdu o zmizení a následné smrti mladé ženy Vivienne. A i když to z počátku vypadá na jasné rozuzlení, ještě se při něm naši vyšetřovatelé pořádně zapotí.
Opět vynikající, propracované, dokonalé.


Emik87
13.02.2024 5 z 5

Knížky od této autorky jsem si zamilovala hned od počátku. Lepší člověk je ale popravdě jeden z dílů, kde je těch zvratů v ději na můj vkus už malinko víc, než by muselo. Čtení je ovšem i tak skvělé. :)

Aduella
11.02.2024 4 z 5

Jako obvykle autorka ukázala, že se nebojí velkých změn a se svými postavami si opět hodně pohrála. V mých očích ji právě toto odlišuje od mnoha jiných detektivních sérií, protože jednotlivé knihy nejsou šablonovité a vývoj postav je leckdy dramatický. V tomto příběhu jsou kromě vyšetřování smrti mladé ženy výraznou linkou i mohutné záplavy, které ohrožují nejen Three Pines, ale i velká města stojící na rozvodněných tocích. Detektivní zápletka je od začátku smutná a čtenáři je jasné, že dobrý konec už mít příběh nemůže. Nechybí pořádná porce dobrého jídla a postaviček ze Three Pines, kvůli čemuž by člověk nejraději nasedl na letadlo a vyrazil do Quebecu. Jako obvykle se kniha četla skoro sama, napsala bych, že se těším na další díl, ale pokud (??) má být poslední, tak se opravdu netěším.

slunicko1958
08.02.2024 5 z 5

Přečetla jsem 15. díl této ságy a velmi těžko hledám slova, kterými bych knížku zhodnotila a neopakovala se.
Nejdříve mě nadchla krásná obálka. Děj byl napínavý, i když s nekonečným kličkováním, než si pravda našla cestu ven. Zaujaly mě myšlenky o snadném zneužívání sociálních sítí k dezinformacím a ochotě mnohých věřit jim. Jak aktuální!
Potěšily mě i popisy přírody a života obyvatel Tří borovic.

Hana62
20.01.2024 5 z 5

Smutek a úzkost. Tyto pocity mě provázely po celou dobu čtení. Nebyla to nejkrutější detektivka, ale dostala mě. Plný počet za laskavost, naději...
Přede mnou poslední díl, bude mi Gamache chybět!!!

Toňula
16.01.2024 5 z 5

Další zajímavý případ oblíbeného komisaře, pozoruhodného člověka, který dokáže vnést do případu nadhled a moudrost..celkově je to pro mě jako návrat domů, do vesničky Three Pines s jeho specifickými obyvateli a atmosférou.. Bravo!

stejsdan
30.12.2023 5 z 5

Kdybych mohla, dám téhle autorce deset hvězdiček. Celá série případů inspektora Gamache, kterou čtu už asi deset let, mě strašně baví.
Nejde jenom o skvělé detektivní zápletky. Ale i o úžasné lidské příběhy. O lásku. O přátelství. O báječné jídlo. O lidské teplo. O recept na život. O nádhernou kanadskou přírodu.
Pro mě je tahle autorka absolutní topka, vřele doporučuji.

Dajine
25.12.2023 5 z 5

Návrat domů. Opět skvělé čtení. Jen doufám, že nikdy neskončí.

EvaApple
25.10.2023 5 z 5

Louise Penny je pro mne novodobá A.Christie a vždy jí zůstane. Její styl, zápletka, napětí a hlavně vyústění je jednoduše jedinečné. Chápu, proč nechává Jeana Guye odejít, nový impuls pro další psaní je potřeba. A opět se těším
pro gad: To není Juan :-D

gad
08.10.2023 5 z 5

Skvělé čtení, jako vždy. Co bude dál bez Juan Guye? Nechám se překvapit.

petronella1
21.09.2023 5 z 5

Opět vynikající. Přeju si, aby tahle série nikdy neskončila. A Jean Guy odlétá do Francie??? To jako vážně??

Robodruh
28.08.2023 4 z 5

Čtivé, napínavé - opět poctivá detektivka. Přesto ubírám jednu hvězdičku, protože místy mi tentorkát připadal příběh zbytečně natahovaný, zejména ve druhé polovině.

pepa4081
19.08.2023 5 z 5

Už bych se jen opakoval. Jako pokaždé vynikající.
Nanejvýš uspokojivé.

zuzana2599
06.08.2023 5 z 5

I po patnácté se jedná o chytré, inteligentní čtení, které jsem si užila a vychutnala. Návrat do vesničky Tree Pines je vždycky jako návrat domů, do míst, kde to dobře znám a miluji, kde žijí lidé mě milí, známí, lidé, které mám ráda a v oblibě. Louise Pennyová nepíše jen detektivky, ale zároveň jsou to romány o životě, sounáležitosti a lásce.
V patnáctém případu se řeší zmizení Vivienne Godinové, která je těhotná a týraná manželem. Ale je to vše opravdu tak ? Do mé vesničky se chci vrátit zas !

Aleen
05.08.2023 5 z 5

Opět nedoceněný Gamache! Tentokrát pyká za rozhodnutí z minulého případu, ve kterém se mu na úkor jeho a jeho kolegů, podařilo odvrátit příliv smrtících drog do ulic. Tentokrát čelí přílivu stoleté vody, která se řítí na Quebeck, ale vlastně mu čelit nemá a neměl by ani hledat ztracenou mladou těhotnou ženu. Ale to by nebyl on, kdyby se vzdal!
Louise Pennyová mě pokaždé dokáže vtáhnout do děje a nenápadně mě odvést do světa mého oblíbeného, charakterního a skvělého hrdiny. Tohle prostě zbožňuju!

kolacky
01.08.2023 5 z 5

Musím jenom souhlasit se všemi, kdo se s nadšením vracejí do Three Pines. Je to idyla i se všemi problémy a škorpením, ale s velkou láskou. Armand Gamache je prototyp všech moudrých a laskavých lidí, nejen policistů. A jeho přátelé jsou jedinečné osobnosti.
Paní Penny má můj obrovský obdiv. Dokáže nás znovu a znovu překvapit. (Mimo jiné i třeba tím, jak se dokáže Carl chovat ke svým oslíkům... )

Marla
19.07.2023 5 z 5

Výborné čtení, jako ostatně zatím všechny knihy série. A i když kniha obsahuje mnohá bolavá témata - nejen knižní vymyšlená, ale i ta ze skutečného světa - cítila jsem se při čtení velice příjemně. A proč by také ne, když jsem byla obklopená obyvateli vesničky Three Pines....

miša63
13.07.2023 5 z 5

Díky čtenářské výzvě jsem na tuto autorku narazila a již jsem od ní četla více knih ze série o inspektorovi Gamachovi. Vždy jsem byla zvědavá, jak příběh dopadne.

Agatha84
01.07.2023 5 z 5

Rozhodně plný počet.... mám pocit návratu domů, a to nejen do Three Pines (kde už se tak cítím dlouhodobě), ale i do spisovatelského náručí paní autorky. Pryč je to politické pletichaření, které mě zase tolik neuchvacovalo. Naopak oslavuji návrat onoho až poetického vyšetřování zločinu se všemi známými a milými. Klidné, moudré vyprávění o našem lidském bytí a soužití.
Doufám, že se setkáme zase brzy!