Martina139 Martina139 komentáře u knih

☰ menu

Stará dáma vaří jed Stará dáma vaří jed Arto Paasilinna

Více se mi líbí autorovi humornější knížky, ale i tento příběh je čtivý. Kniha má zajímavý závěr. A nesmíme zapomínat, že: "Dáma je dámou i v pekle."

31.07.2014 4 z 5


Smlouva s Adamem: Učitel lásky Smlouva s Adamem: Učitel lásky Jitka Volfová

Kniha mě bohužel nudila. Autorce bych odpustila i příšerná slova a opakování typu "uragán vášně", ale co nelze odpustit, je absence jakéhokoliv děje. Navíc od erotického románu bych očekávala propracované popisy sexuálních scén a ne vše shrnout pod jedno slovní spojení. A čtenáři, domysli si sám. Ze zvědavosti si ale přečtu i další díl.

13.07.2014 2 z 5


Syn boha hromovládce Syn boha hromovládce Arto Paasilinna

Úžasná knížka, četla se výborně. Zaujala mě vtipná myšlenka léčit psychiatrické pacienty ránou bleskem do hlavy. Vyléčení šťastlivci pak budou nadšeně šířit novou víru. To kdyby fungovalo :) Krásný svět bez psychických nemocí a léčeben.

17.06.2014 5 z 5


Chlupatý sluha pana faráře Chlupatý sluha pana faráře Arto Paasilinna

Úžasná humorná knížka o méďovi a jeho stárnoucím "vyhořelém" páníčkovi. Veselé historky s medvědem jsou nenásilně propojené s vyprávěním o církvi, politice v Rusku a Finsku. Osobně jsem se nejvíce bavila u historky, kdy pan farář zimuje v brlohu společně s medvědem. Výborný nápad na knihu.

01.06.2014 5 z 5


Program pro přeživší Program pro přeživší Chuck Palahniuk

Moje třetí knížka od tohoto autora a pro mě zatím nejlepší. Nevím, čím to je. Možná jsem si už trochu zvykla na styl psaní. Nebo mi byl námět prostě nejblíž.

11.05.2014 5 z 5


Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Kniha nebyla úplně podle mého vkusu, ale musím přiznat, že závěr překvapil. Určité pasáže člověk nezapomene. Mě utkvěla věta: "Já nezabíjím sebe, zabíjím Tylera."

25.04.2014 3 z 5


Deník Deník Chuck Palahniuk

Téma knihy bylo dobré, pouze jsem postrádala nějaké lepší zakončení. Pořád jsem čekala na super rozuzlení, ale závěr nakonec vyzněl do ztracena.

17.04.2014 4 z 5


Další prevít? Jen to ne! Další prevít? Jen to ne! Simon Brett

Další humorný díl, obohacený novým miminem alias "dušenou šunkou". Některé výrazy mě teda dostávaly do kolen.

20.03.2014 4 z 5


Prevítem snadno a rychle Prevítem snadno a rychle Simon Brett

Kniha je psaná určitě s velkou porcí nadsázky. Podle mě je určená spíše pro ty, kdo už děti mají. U knihy jsem se opravdu často usmívala sama pro sebe. Jsem máma dvojčat a chvílemi jsem se v knize viděla a na tyto časy s hrůzou vzpomínala. Doporučuji jako dobrou oddechovku na deštivé odpoledne.

07.03.2014 4 z 5


Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Kniha se mi četla velmi dobře. Prolínání osudů různých rodin bylo zajímavé a kniha tím získávala neustále spád. Bohužel jsem ale nečekala tak pesimistický a depresivní konec. Žádná z rodin vlastně nebyla šťastná. Kniha je opravdu výborná na zamyšlení.

26.02.2014 4 z 5


V rytmu charlestonu V rytmu charlestonu Sophie Kinsella (p)

Do poloviny knihy jsem nechápala, jak zde může mít kniha takové dobré hodnocení. První polovina byla pro mě téměř bez děje a hlavní hrdinka mi byla vyloženě nesympatická. Téměř jsem knihu odložila. V druhé polovině se naštěstí děj rozběhl a konec byl nakonec překvapivě pěkný.

03.02.2014 3 z 5


Rozhodnutí porodní báby Rozhodnutí porodní báby Sabine Ebert

Knížka se četla dobře, děj plynule ubíhal a kupodivu mi nevadilo ani popisování různých válečných tažení. Závěr knihy to mnohonásobně vynahradil. Krásně a dojemně napsaný konec, taková pohádka i slza mi ukápla.

26.01.2014 5 z 5


Autobus sebevrahů Autobus sebevrahů Arto Paasilinna

Moje první kniha od tohoto autora a myslím, že zvolil opravdu netradiční téma. Kniha mi nepřišla nijak depresivní, naopak podle mě dodávala jistou naději na budoucnost. Trochu mě mrzelo, že jsem dopředu tušila, jak věc dopadne. A chvílemi jsem se ztrácela ve finských jménech.

18.01.2014 4 z 5