Markusak Markusak komentáře u knih

☰ menu

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Jsem milovník kapely Pink Floyd a jejich album The Animals zbožňuji. Když jsem si četl nějaké zajímavosti kolem alba, zjistil jsem, že je inspirováno touhle knihou. Tak jsem si řekl, že bych to mohl přečíst a něco takového jsem fakticky nečekal. Kniha je úžasná. Nadčasová, to tady zmiňuje snad každý uživatel a je to víc jak pravdiví. Velmi pravdivá a i smutný tím, jaký doopravdy jsme lidé.

28.09.2020 5 z 5


Kapitán odešel na oběd a námořníci převzali velení Kapitán odešel na oběd a námořníci převzali velení Charles Bukowski

Vždycky jsem se chtěl s Bukowskim seznámit. Opravdu velmi mě lákal jeho styl. Mám rád kontroverzní lidi. Tak jsem šel do knihovny a zrovna v tu chvíli měli jen tuhle a Nikomu nezvoní hrana. Tak jsem se prvně vrhnul na tuhle, jelikož byla kratší, tak abych si zvyknul na jeho styl. A upřímně i když se jedná o slabší kousek, tak jsem dost spokojený. Tuhle knihu psal ve své poslední etapě života, ale mě to moc nevadí. Chvílemi jsem se nudil, protože on sám se už nudil a jen psal, avšak za to aspoň stálo, jaký to je, když se spisovatel už nudí a neví moc o čem psát a jde mu jen o to, aby prostě psal.

Otázka je... Miloval psani? Nebo už to byla pro něho droga? Toť je otázka. Některý myšlenky se mi extrémně líbily. Prostě s Bukowskiho jde cítit, že si něco pořádného prožil a ničím se nemazlím, protože život se s námi nemazlí :) a s ním už vůbec.

04.05.2020 3 z 5


Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Čteno jako povinná četba a poté i s třídou. Tohle byla první kniha, která mě bavila. Velmi hezky napsáno. Co dodat.

29.12.2019 5 z 5


Vražda v Mezopotámii Vražda v Mezopotámii Agatha Christie

Agatha umí fenomenálně dělat stísněné prostředí. Miluji klaustrofobický náměty, jelikož to ve mě evokuje o to větší napětí. Pohled ošetřovatelky na celý příběh se mi velmi líbil. Nemám příliš rád, když je příběh psán "z 3. pohledu", ze vnějška. Připadám si, že nejsem součástí toho dění během čtení. Rozuzlení případu bylo grandiózní a jako vždycky jsem to neuhádl a samozřejmě to byl někdo, do koho bych to nikdy neřekl. Co víc si přát?

24.12.2019 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malý princ - Je opravdu, tak malý, jak napovídá název knihy? Kniha určena především pro děti, ale myšlenku knihy pochytí spíš starší. Na to jak je kniha krátká, je dosti geniální. Za mě docela povinností si přečíst :-)

29.08.2019 5 z 5


Hra Hra Neil Strauss

Nevím jaké hodnoceni ke knize mám dát a tím pádem radši nebudu nijak hodnotit.

Jak bych to popsal?
Tahle kniha není nejspíš jenom o balení holek a jak jí svést a užit si. To by bylo až moc jednoduché. Tahle kniha má určitě mnohem hlubší princip chápání lidí apod. Jenom to tak nepředkládá pod nos jako většina z nich. Nějaké své kouzlo má. Doporučuji si jí přečíst, ale dávat si velký bacha na to, jak si to všechno vezmete. Nevhodné pochopení knihy by mohlo vést jenom k opravdu špatným činům, který by stály za hov... A byli byste jenom na ženský, jak se říká "slizký". A místo toho aby si vás ženy vážily byste je jenom vystrašili.



Určitě skvělá kniha, pro ty co mají problémy s navazováním kontaktu se ženami. Jenom je třeba neskončit u téhle knihy, poněvadž by vám mohli chybět vědomosti, které by způsobili, že by jste byli schopny ženskou pouze "nadržet" a vzrušit. Vy chcete aby vás žena milovala a mohla s vámi relaxovat v životě. Aby si vás mohla žena vážit a lidi kolem... Avšak to vám tyhle vědomosti tahle kniha nedá. Pamatujte na jednu věc, že přirozenost a autentičnost vyhrává.
Doporučuji po této knize šáhnout také po Cesta pravého muže.

26.08.2019


Cesta pokojného bojovníka Cesta pokojného bojovníka Dan Millman

Neskutečné. Sice občas obsahovalo chyby v textu.
Avšak kniha byla neuvěřitelná. Netušil jsem, že to bude až taková jízda. Jsou tu pár slov co mi utkvělo v hlavě jako například: "Pusť to z hlavy!", "Tady a teď!",...
Kniha nám připomíná věci, které byly v dávných věku zapomenuty, co je štěstí, radost ze života,... Tato kniha nám to všechno dopodrobna připomene se skvělým příběhem Dana Millmana, který hledal své štěstí, až nakonec zjistil, že... Vlastně nic, přečtěte si sami a zjistíte, co za tím "že" pokračuje :)

21.01.2019 5 z 5


Jak získávat přátele a působit na lidi Jak získávat přátele a působit na lidi Dale Carnegie

Tak tohle jsem nečekal! Ze začátku mě kniha dosti nudila, ale jakmile přišla část týkající se vůdčí osobnosti, tak se to rozjelo.


Sám Dale Carnegie motivuje lidi, aby se chovali jako vůdčí osobnosti a aby byli vždy připraveni, že se jednou dostanou na manažerský post. Většina rad využívám a budu využívat. Není to jenom o tom jak jednat s lidmi, ale jak dát lidem naději, příležitost a jak měnit lidi k lepšímu.



Ne že jsem zjistil, jaký jsem já, ale dokážu tím zlepšovat a motivovat i ostatní lidi. Takhle kniha mě dokázala neskutečně posunout. Takhle jsem se pěkně dlouho neposunul!

17.01.2019 5 z 5


Cesta pravého muže Cesta pravého muže David Deida

David Deida je z mého pohledu DRTIČ v oblasti osobním rozvoji (popřípadě duševním)! Kniha může být v občasných částech nesrozumitelná. Avšak myšlenky v této knize mají podle mě neobyčejně vysokou hodnotu. Kniha dokáže parádně naučit jak být mužem. Vysvětluje nápadné rozdíly mezi muži a ženy a tím pádem zjišťujeme jak se v přítomnosti dam chovat apd. "Jak otevřít srdce a rozdávat lásku", to jsou hlavní slova, které jsem si z knihy odnes. Co si odnesete vy je na vás. Literatura sice náročná, ale nápomocná.



Doporučuji všem co se chtějí v oblasti osobního rozvoje zlepšit. A ti co mají pouze vysoký EGO, tak ať to radši ani neotevřou, aneb toto jsou všechny moje pocity, co tato kniha ve mě vyvolala. Poklad na Zemi...

18.12.2018 5 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Já jsem sice viděl film (oba dva). Ale i tak mě to neodradilo si to přečíst. I přesto, že jsem věděl kdo je vinen.

Musím se přiznat, že když jsem to četl, nechtělo se mi věřit, že je ten vrah stejný jako u filmu.
U knihy byl případ tak zamotaný, že jsem absolutně nepochopil, že to ten belgický mužíček vyřešil!
Když nastane vražda a začínají se objevovat stopy, tak případ začíná být v celku zamotaný. Do té doby dokud nezačne Hercule Poirot vyslýchat cestující. Od této doby začíná být případ ULTRA zamotaný!
Za mě si kniha stoprocentně zaslouží 5 hvězdiček bez váhání!

19.11.2018 5 z 5


Vražda Rogera Ackroyda Vražda Rogera Ackroyda Agatha Christie

Agathu mám vcelku docela dost rád, ale tady mi to přišlo takové divné. Hlavní vyprávěč James mi moc nesedl. Oproti Hastingse, kterého mám o dost radši. Nedokázal jsem si tolik užít řešení vraždy. A spíš jsem se nudil u Jamese, který mi přišel divný. Knihu jsem nedokázal ani dočíst. Možná se k ní vrátím, ale teď ne.

28.10.2018 4 z 5


Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války Jaroslav Hašek

Když jsem četl první část této knihy, tak se mi velice líbila. Byla dosti vtipná a originální humor, Hašek se nebál vulgarit a to se mi líbí. Ale ten zbytek!


V druhé části, jsem přečetl asi 100 stránek a furt nic pořádného se nedělo. Bylo to časem ten humor spíš trapný než vtipný. Vtipy se začaly opakovat a bylo to všechno předvídatelné.

Podle mě by kniha tohoto žánru zasloužila méně stránek. Až moc zbytečně dlouhý. Mám rád delší knihy, ale do tohoto žánru se to nehodí. Když už je kniha dlouhá, tak spíš vážnější žánr. :)

21.10.2018 3 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

@Terka72 Nevím na jaké straně si skončila, ale mě ten styl ze začátku nesedl taky. Buď zkus číst dal a překousnout, že to dělá menčí problém. A nebo vůbec nečíst Kinga, jelikož má opravdu originální styl vyprávění. Je to těžké jsou tu lidé co Kinga zbožňují a pak lidé co vůbec nechápou jak to může někdo číst. :D

31.08.2018 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Za mě úžasná kniha od Stephena Kinga. Je to moje první Kingovka a vybral jsem si jí kvůli hlavně, že znám film(bohůžel mě moc nenadchl). Kniha mě na první pohled připadala docela obyč. Do té doby dokud jsem se nedočetl až na třetí část knihy. U knihy se nebudete jen bát, ale i někdy zasmějete. King dokáže nádherné čtenáře uvést do fáze, že je vše v pořádku, ale hned jak tento pocit začne vás King překvapí záhady tohoto hotelu. Bylo to moje zatím nejdelší kniha co jsem kdy četl a určitě toho nelituji, jelikož mi to i tak přišlo málo stránek(486 str.). Nejradši bych dal 6 hvězdiček, ale jelikož nemůžu tak dám aspoň tich 5.

31.08.2018 5 z 5


Vražda na golfovém hřišti Vražda na golfovém hřišti Agatha Christie

Dost dobrá detektivka od Agathy. Oproti např. Záhada na zámku Styles se Agatha Christie více zaměřila na postavy a jejich povahy apd. takže za mě 5 hvězdiček

31.08.2018 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Tak tohle jsem nečekal! Autorka vás ze začátku nádherně seznámí se všemi postavami (historie, psychologie atd...) a v tu náhle někdo zemře. Zápletka při které umírá jeden po druhém vytvoří nádhernou atmosféru, při které jsem dostal strach kdo umře a kdy umře. Nejvíce překvapiví byl závěr, který mě uchvátil. Myslím si, že tohle je na "oscara" :D. Můžu všem, kteří se nudí a potřebují navodit atmosféru. A už nevím jak dál bych tohle mohl pochválit. Brilantní dílo!

09.07.2018


Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

První případ Hercula Poirot a hned první případ pořádně zamotaný! Úžasně se povedlo schovat vraha na poslední chvíli. Měl jsem dojem, že vraha znám a hned se objevil důkaz, který změnil všechen můj názor. Určitě doporučuji všem co chtějí začíst číst detektivky nebo všeobecně knihy od Agathy Christie.

07.06.2018 5 z 5