Magiclucy Magiclucy komentáře u knih

☰ menu

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Mám dojem, že Murakami je asi jediný autor, který je schopen napsat odstavec o bolesti ze ztráty milované osoby a hned za ním velmi explicitní erotickou scénu. V jednu chvíli ve mně kniha vzbuzuje prázdnotu a zamýšlím se nad lidským životem, abych vzápětí bojovala s pokušením ji zavřít a dát na hanbu.
Není určeno pro slabší povahy... Neuposlechla jsem varování, ale stálo to za to.

18.05.2023 5 z 5


Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Absurdita války. Bezohlední zabednění velitelé rozhodující o osudech vojáků, kteří jsou nuceni plnit jejich bizarní a nesmyslné rozkazy.
Co nahání větší hrůzu než strašák v podobě mladého vojáka umírajícího v zadní části bombardéru nebo v podobě malé osamělé dívenky potulující se ulicemi Říma, kde brutální násilí je na dením pořádku?
Zoufalství tak velké, že už se tomu v záchvatu šílenství musejí členové letky smát. Nebo prchat do nemocnice předstírajíc bolest jater. Ale i kdyby jste byli ten největší cvok v celé armádě, doktor vás domů nepošle...

18.05.2023 5 z 5


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Syrový krutý svět, kde lidé klesnou tak hluboko, že jsou ochotni stát se kanibaly v kontrastu s chlapcem, který nedostal šanci poznat starý svět (jen v podobě vyprávění svého otce a doušku Coca-Coly), ale přesto má v sobě tolik něhy a empatie, že je opravdu malým plamínkem ve světě mrtvých stromů, rozteklého asfaltu a toxického popela.

18.05.2023 5 z 5


Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Po Muffinu a čaji jsem skákala radostí, když jsem se dozvěděla, že bude další díl. A po přečtení Koláčků doufám v pokračování. Theovi knížky se moc krásně čtou a Daniel a Kit jsou úžasné postavy.
PS: Taky bych potřebovala svého Kita

15.05.2019 5 z 5


Kodex lovce stínů Kodex lovce stínů Cassandra Clare (p)

Pro fanoušky spisovatelky ideální kousek :)

23.02.2019 5 z 5


Thorovo kladivo Thorovo kladivo Rick Riordan

Knížky Ricka Riordana mě nikdy neomrzí. Kdo by nezbožňoval sarkastického Magnuse, boží Alex (fakt ji/ho žeru), sladkého Hearthstonea, silnou Sam, úžasného Blitze a spoustu dalších skvělých postav. Totálně úžasná kížka. Hned se vrhám na další díl :3

28.01.2019 5 z 5


Mechanický princ Mechanický princ Cassandra Clare (p)

Nevím, co k tomu říct jenom...Miluji Willa, miluji Jema, miluji Tessu, miluji Magnuse. Lovci stínů začínám být posedlá víc a víc ♥

23.09.2018 5 z 5


Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Ke čtení Percyho Jacksona jsem se chystala už dlouho a musím říct, že mě kniha nezklamala. Líbil se mi způsob psaní a kniha mě i několikrát velmi rozesmála. Nemůžu se už dočkat až začnu číst i další díly. :)

21.05.2018 5 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Knížku jsem si zamilovala. Simon s Bluem se okamžitě zařadili mezi mé oblíbené postavy, které mě vždycky přinutí se usmívat.

07.02.2018 4 z 5