Maggie704 Maggie704 komentáře u knih

☰ menu

Tančím charleston Tančím charleston Jacqueline Wilson

(SPOILER) Roztomilé, s trošku pomalým začátkem. Hrdinka klasicky Wilsonovská - chce být spisovatelkou, nejde jí matika, po nějakém traumatickém zážitku se rozhodne, že nikdy nechce mít děti,... Příběh byl milý, závěrečné setkání s Emerald nejlepší.

18.01.2022 4 z 5


Půlnoc Půlnoc Jacqueline Wilson

Byla to první knížka, kterou jsem od Jacqueline četla (to mi bylo asi deset) a doteď ji můžu číst pořád dokola. Relativně jednoduchý děj, ale má všechno, co má mít. Skvěle napsané, sympatické postavy, kouzelné prostředí... Jednoduše nejlepší kniha od Jacqueline!

07.03.2017 5 z 5


Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Asi moje nejoblíbenější kniha ze série.

20.08.2016 3 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Nevím, co si o tom mám myslet. Severský styl psaní mi prostě nesedne, jak u detektivek, tak u tohoto - asi vtipného příběhu. Četlo se mi to špatně, nějak extra jsem se nenasmála. Moc mi to nesedlo.

20.08.2016 1 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Alex.Barunka - jedná se o doplnění série, aby si fanoušci mohli přečíst, o čem se v knihách jen mluví - samozřejmě, že je tedy "nadhodnocena", protože ji napsala Rowlingová.

20.08.2016 5 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Jako doplnění sbírky Harryho Pottera nezbytnost, ale pro ty, kteří Harryho nijak nemají v lásce to nic nepřinese :) Ocenila jsem poznámky Harryho, Rona a Hermiony, učebnici oživily. Popisy zvířat jsou rozhodně lepší a přehlednější než od Frause! Mudlové se mají holt co učit...

20.08.2016 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Nádherná knížka. Já bych to ráda nějak popsala, jak jsem nadšená, ale všechno už bylo řečeno přede mnou... nemám slov, takže zbývá už jen velký dík a obdiv Marku Zusakovi.

17.08.2016 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Spíš než samotná kniha mi vadila její popularizace. Než jsem se k ní dostala, čekala jsem bombu, nějakou knížku, která změní můj život. Dostala jsem se za 240 stran a žádná změna.
Nejvíc ze všeho mi vadila lhostejnost postav ke smrti. Je mi šestnáct, můžu každou chvíli umřít a je mi to jedno. Ne, takhle normální šestnáctiletý člověk nepřemýšlí. Když už, tak jeden, a ne všichni v celé knize.
Další výtku mám k nereálnosti. Všichni jsou strašně chytří, velcí filozofové. Opět jako v předchozím bodě. Taková koncentrace géniů na metr čtvereční je jen v Greenových knihách, nikde jinde.
Některá zklamání jsou větší, než jiná. TFIOS obrovská. Takový potenciál, a vznikne z toho tohle.
Ale kniha si našla své čtenáře, a to je důležité.

17.08.2016 2 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Neurazí, nenadchne... nevím. Dočetla jsem do osmdesáté stránky, potom jsem to vzdala. Stále bez příběhu, stále pod vyprávěním nesympatického kluka s Kateřinskou obsesí. Ne, tohle nebyl můj šálek kávy. John Green prostě není autor pro mě.

17.08.2016 odpad!


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Asi moje nejoblíbenější kniha od Greena, jako jediná se dala číst a jako u jediné jsem u ní neusínala. Ze začátku jsem byla skeptická, ale pak jsem si nějak zvykla na hrdiny a Aljašku jsem si jako jedinou z "Greengirls" oblíbila. Příběh byl super, typicky Greenovský, bavil mě. Ale asi si jí nepřečtu znova.

17.08.2016 3 z 5