LucYfer666 LucYfer666 komentáře u knih

☰ menu

Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Kniha je velmi podobná Strachu od Jozefa Kariky. Jen ty slovní obraty a skvěle popsané vypjaté momenty tu jdou kvůli rozvláčnosti popisů trochu do pozadí. Hlavně první polovina je na můj vkus zbytečně zdlouhavá. Konec je naopak celkem jízda.

19.03.2024 4 z 5


Oživovatel Oživovatel Seth Patrick

Vynikající nápad, skvělé zpracování, věrohodnost, hutnost a svižnost - vše ve velmi příjemné rovnováze. Přál bych si, aby autor napsal víc podobných knih.

19.03.2024 5 z 5


Tma Tma Jozef Karika

Tak tohle se Karikovi mimořádně povedlo. Minimalistické, napínavé, drsné, úderné protože krátké. Divím se nižšímu hodnocení. Za mě je to zatím nejlepší kniha, co jsem od Kariky četl.

17.02.2024 5 z 5


Smršť Smršť Jozef Karika

Líbilo se mi rozhodně víc než Trhlina. Příběh je napínavější a uvěřitelnější, lepší mi přišla i psychologie postav.

04.01.2024 5 z 5


Zloději tváří Zloději tváří A. M. Shine

První kniha, kterou jsem od Fobosu koupil,nebyla nejlepší volbou. Neoslovila mě. Vadí mi nelogičnosti. Atmosféra a některé scény byly fajn,ale na uvěřitelnost to nestačilo. Námět je zajímavý, takže je to škoda.

21.12.2023 2 z 5


Pravá bluesová kočka Pravá bluesová kočka Dominik Fiala

Tahle kniha je hodně zvláštní. Není to horror, jako spíš taková balada.Spousta podnětů k zamyšlení. Čtení vyžaduje čas a trpělivost, ale mně to stálo za to.

21.12.2023 4 z 5


Richardovy živé hračky Richardovy živé hračky Kristina Haidingerová

Bylo to napsané v době, kdy tohle "téma" nebylo ještě tak profláklé. Četl jsem to hlavně ze zvědavosti, protože mi sedí autorčin styl. Karty jsou rozdávané pomalu, ale spíš než o erotické hrátky jde o to, kdo je větší lhář a sráč nebo feťák. Označení thriller je nejspíš kvůli nakladatelství, ale i tak jsem se nenudil. Hvězdu ubírám za to, že určité erotiky bych skutečně ubral a jiné klidně přidal.

20.12.2023 4 z 5


Lesní duch Lesní duch Graham Masterton

Zpočátku jsem měl pocit,že čtu prvotinu. Hodně náhod, hodně neuvěřitelných událostí a naivity hrdinů. V půlce se to ale docela zlepšilo. Námět je sice hezký, ale otřepaný, ale kniha je krátká a nabytá atmosférou, takže za přečtení stojí.

20.12.2023 3 z 5


Everville Everville Clive Barker

Očekávání byla vysoká, o to víc jsem se bál, že budu zklamán. Nestalo se tak. Everville je výjimečnou ukázkou, kdy druhý díl nejen že dosahuje kvalit prvního, ale ještě ho trošku předčí. Další příběh otevírá další možnosti hezky nastíněné už jedničkou, nechybí ani staré známé postavy (aspoň chvíli), správné erotické dusno a TA atmosféra. Takovou v jiných knihách nenajdete. Navíc všechno do sebe více či méně výrazně zapadá (ne, opravdu nejde o oddechovou knihu, ikdyž si při čtení můžete jako ve snu připadat). Pokud bude ještě dotřetice pokračování, sem s ním!

15.11.2022 5 z 5


Hrůzy v Michiganu Hrůzy v Michiganu Pavel Bartáček

Další autor, který se nelekl ohrané klasiky a nebál se ji nakopnout a udělat po svém. Pavel Bartáček vytvořil zajímavou atmosféru a nebál se nechat vlkodlaky pořádně řádit. Mám ale dojem, že kniha neprošla snad žádnou závěrečnou úpravou. I když je pod ní podepsané jak nakladatelství Goldendog, tak ještě hororcon, připadá mi spíš jako samonáklad, což knize ubírá.

15.11.2022 4 z 5


Oko čarodějnice Oko čarodějnice Nelly Černohorská

Možná kdybych to četl jako první ze série, měl bych trochu jiný pohled, ale takto úplně ve všem souhlasím s komentátorem Reithe.

15.11.2022 3 z 5


V rozkvětu V rozkvětu Kristina Haidingerová

Tahle kniha má jedinou chybu, že nevyšla v zahraničí. Byla by z toho bomba. Jsem hodně zvědav, kam až se Kristina Haidingerová posune dál v budoucnosti.

11.10.2022 5 z 5


Zůstanou jen skvrny Zůstanou jen skvrny Ross Jeffery

Hodně drsné dílko! Jednu výtku bych přece měl, není to horor, ale psychologický thriller. A přišlo mi, že se některé scény často opakují. Jinak ale určitě doporučuji.

29.09.2022 4 z 5


Ta, co jde první Ta, co jde první Livia Llewellyn

Skvěle napsaná hrdinka! Mnohem lepší než v Trávě, ale také tomu ještě něco chybělo.

26.08.2022 4 z 5


Tráva Tráva Anya Martin

Tohle mě nějak nedokázalo oslovit. Možná jsme kvůli ohlasům čekal něco jiného. Možná mi nesedl styl autorky a její hrdinka, nebo víc ty nedotažené náznaky. Podobně to mám i u Ta co jde první, ale tam mi ty nakousnuté myšlenky naopak sedly. U obou knih se povedl překlad bezchybně.

26.08.2022 3 z 5


Tichá hrůza Tichá hrůza Tomáš Korbař

Skvělá kniha. Všechny povídky mě dokázaly něčím zaujmout, i ty od těch autorů, které jsem doteď neznal. Tuto knihu společně s Opičí tlapkou řadím mezi nejlepší hororové sbírky vůbec.

28.07.2022 5 z 5


Jihočeský horor Jihočeský horor * antologie

Některé povídky jsou úplně skvělé, jiné bohužel ne. Hlavně jsem nečekal u takové knížky tolik chyb?

24.07.2022 3 z 5


Věčné zatracení Věčné zatracení Clive Barker

Trochu delší, trochu filosofičtější a trochu ukecanější, přesto vynikající.

24.05.2022


Velké a tajné show Velké a tajné show Clive Barker

Tady je Barkerova imaginace fakt řádně temná. Postavy jsou sympatické, děj má spád a napětí. Na některé nápady se nedá zapomenout, nebo si neříct, jak by asi vypadaly zfilmované? Určitě jdu do druhého dílu.

24.05.2022 5 z 5


Noční rasa Noční rasa Clive Barker

První Barkerovina, která mě tak úplně nebavila. Jako kdybych to všechno už někde nějak jinak četl. Hlavní myšlenka je silná a určitě utáhne hodně dalších knih, ale tady mi přišla nějak víc prvoplánová.

24.05.2022 3 z 5