Lucipher69 Lucipher69 komentáře u knih

☰ menu

Syn Syn Jo Nesbø

Příběh je dobrý, ale délka knihy je zbytečná.

12.02.2019 3 z 5


Tajemství umírání Tajemství umírání Bernard Jakoby

Autor této knihy se zřejmě snažil o to aby se lidé přestali obávat smrti a lépe se smířili se ztrátou blízkých osob. Neustále se tam omílá boží láska a jak se všichni dostanou do nebe... což je pro mě dost otravné, protože na boha a nebíčko nevěřím . Nicméně přečtení této knihy nebyla vůbec ztráta času, moc se mi líbila a dokonce mi naskakovala husí kůže. Obsahuje také spoustu užitečných rad, jak se lépe vypořádat se ztrátou někoho blízkého (škoda, že jsem se k této knize nedostala dříve). Pokud vám nedávno odešel někdo blízký, nebo víte, že k tomu brzy dojde... pak mohu tuto knihu vřele doporučit.

21.03.2014 4 z 5


Fantom Opery Fantom Opery Gaston Leroux

Hned od začátku mě kniha do sebe vtáhla a já měla pocit, že jsem uvnitř příběhu. Přečetla jsem ji na jeden zátah.

28.07.2013 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Napínavý, velice čtivý příběh o zvláštních dětech, doprovázený lehce strašidelnými obrázky... Čekala jsem něco úplně jiného, ale to nevadí. Jsem s knihou moc spokojená.
Pro ty z vás co viděli film od Tima Burtona a zdráháte se tuto trilogii přečíst, radím aby jste si ji určitě přečetli. Film (k mé lítosti jako fanynce T.B.) je naprosto stupidní a knize se nemůže ani trošku rovnat.

15.07.2013 5 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham neznámý - neuveden

Povídka vyšla v časopise The Pearl, A Magazine of Facetiae and Volupous Reading, pod pseudonymem Sebastian Melmoth (jak se nechal Oscar Wilde přejmenovat po propuštění z věznice).

Kniha se mi líbila a značně pobavila.

30.06.2013 4 z 5


Intence Intence Oscar Wilde

Přečetla jsem pouze první "povídku" - Kritik umělcem. Po nesnesitelně dlouhých dialozích mezi postavami Gilberta a Arnošta, jsem zbytek knihy prolétla jen tak zběžně a došla k závěru, že tohle není kniha pro mě a nerada bych jí zkazila hodnocení. Je to zatím jediná kniha od Wilda, která se mi nelíbí ani trošku.

21.06.2013


Život Ježíše Život Ježíše Gerhard Haderer

Zábavná parodie s výbornými ilustracemi... tuhle knížečku rozhodně nedoporučuji fanatickým křesťanům! ;-D

21.06.2013 3 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

K této knize jsem se dostala díky referátu z literatury. A nejprve jsem neměla v úmyslu ji přečíst úplně celou. Měla jsem v plánu přečíst ji jen zběžně, udělat si pár poznámek, zpracovat referát a konec. Ale nakonec jsem knihu nemohla odložit a již několikrát si ji přečetla znovu.

11.06.2013 5 z 5


Dlouhá trnitá cesta z pekla Dlouhá trnitá cesta z pekla Neil Strauss

Myslím si, že tuto knihu by si měl přečíst nejen každý jeho fanoušek, ale také ti, kteří Mansona odsuzují kvůli nepravdivým informacím a fámám, které si vymýšleli lidé co ho zkrátka nemají rádi a je jim trnem v oku.

11.06.2013 4 z 5


Šťastný princ a jiné pohádky (7 pohádek) Šťastný princ a jiné pohádky (7 pohádek) Oscar Wilde

Moc krásné a smutné pohádkové příběhy z kterých vždy plyne nějaké ponaučení.

11.06.2013 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Srač** všech srač** !!!

11.06.2013 odpad!


Dcera Dračího krále Dcera Dračího krále Li Čchao-Wej

Hezká fantasy pohádka...

11.06.2013 4 z 5


De profundis: Zápisky ze žaláře v Readingu a Čtyři listy De profundis: Zápisky ze žaláře v Readingu a Čtyři listy Oscar Wilde

De Profundis je pro mě velmi emocionální počtení, protože nesnáším, když se opovrhuje lidmi kvůli něčemu tak naprosto přirozenému jako je sexuální orientace.
"Litovat svých vlastních zažití je totéž jako znásilnit svůj vlastní rozvoj. Zapřít svá vlastní zažití je totéž jako položit svému vlastnímu životu na rty lež. Není to o nic méně, než kdyby kdo chtěl zapřít svou duši."

09.05.2013 4 z 5


Doteky záhrobí Doteky záhrobí * antologie

Autorka v úvodu píše: Rozhodla jsem se editovat novou antologii strašidelných příběhů tak, že do ní zařadím pouze "strach nahánějící" povídky. Nic, co by zahřálo u srdce. Doufám, že se mi to podařilo a že vám při čtení budou hrůzou vstávat vlasy na hlavě, dostanete chuť knihu zavřít, odložit a zbytek večera budete vyskakovat při sebemenším šelestu"... Vlasy se mi opravdu na hlavě ježily hrůzou, nikoliv strachy... Nenapínavé, absolutně nestrašidelné a mooooc nudné! Jedna hvězdička za dva jakž takž dobré příběhy - Duch ve stojacích hodinách a Pocit zůstává.

28.04.2013 1 z 5


To To Stephen King

Strašidelná, surová, brutální, vtipná... V knize se mi nelíbila pasáž s týráním zvířat a dětská pornografie, takže proto 4,5*. Jinak parádní horor... spokojenost :)

18.04.2013 4 z 5


Daň peklu Daň peklu Holly Black

Ani nevím kolikrát jsem tuhle knihu četla... Prostě ji miluju! :) Zoufale čekám na den, kdy vyjdou v ČJ další dvě pokračování.

18.04.2013 5 z 5


Šepot Šepot Isabel Abedi

Knihu jsem si koupila v domnění, že to bude horor ale nakonec se z toho vyklubal jen takový slaboučký odvárek hororu... nicméně se mi příběh zalíbil a konec mě překvapil.

18.04.2013 4 z 5