Šepot

Šepot https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37586/sepot-37586.jpg 4 65 21

Šepot, tak Noa pokřtila pět set let starý zanedbaný dům na venkově, v němž má strávit prázdniny se svou matkou. Ze staré budovy vyzařuje něco hrozivého, ale zdá se, že kromě Noi to nikdo nevnímá. Starý dům obklopuje neskutečné ticho, tísnivé a nebezpečné. Když do něj Noa poprvé vstoupí, ovládne ji strach a zvědavé očekávání. Přesto, jako by nikdo kromě ní netušil, že stará budova skrývá dlouho opatrované tajemství… Náhle se začnou dít podivné věci. Nejdřív se objeví David, chlapec z vesnice se zelenýma očima, který Nou okouzlí. Spolu se pokusí o seanci, při níž vyvolávají duchy. V okamžiku se všechno změní. Najednou se jim zdá, že k nim promlouvá nějaký přízrak. Je to dívka Eliza, která tvrdí, že byla před třiceti lety na půdě tohoto domu zavražděna. Noa a David jsou zděšeni. Zdálo se jim to, nebo dům opravdu skrývá nějaký zločin? Všechny stopy dovedou Davida a Nou k jedinému místu, na uzamčenou půdu tajemného domu. Isabel Abedi mistrně a neodolatelně vypráví napínavý a hrozivý příběh. O domě plném tajemství, o nikdy neobjasněné vraždě, o lidských vášních – a o první velké lásce.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Whisper , 2006


více info...

Přidat komentář

mirabl
13.04.2019 2 z 5

Tak tahle YA duchařina žádnou díru do světa neudělá. Jen povrchní, laciné tlachání. Ale pro nezkušené a nepolíbené školačky to bude určitě bomba.

BelphegorSara
23.11.2017 5 z 5

Čtu ji každý rok a pořád ji prostě miluju. Nemám co vytknout.


Eulenleiterin
12.05.2017 2 z 5

Zajímavá a poutavá myšlenka, která má ovšem neskutečně mizerné, nudné a primitivní zpracování.. U knihy jsem se nudila i tam, kde by to být nemělo.. Vážně škoda, opravdu by se s tím příběhem dalo velmi dobře pohrát a udělat z něj tak velkolepý bestseller s překvapivou zápletkou. A ten konec? Ach jo, přišlo mi, že už se i sama autorka tak nudila, že vybrala random postavu z vesnice, aby knihu ukončila..

kchytra
31.01.2017

Knížku jsem koupila své dceři, která ji strašně chtěla a protože jsem zvědavá, po čem touží, tak jsem si ji přečetla. Na to, že je to kniha pro děti, tak mě velice příjemně překvapilo, že se píší tak dobré knížky pro děti. Vůbec jsem se u toho nenudila a moc se mi líbila. Příběh byl velice napínavý a čtivý. Takže za mě super.

Adel13
09.08.2016 5 z 5

Přiznám se. Začátek jsem četla třikrát. Nemohla jsem se přes něj překousat. Nakonec, když jsem si vzala knížku na dovolenou, jsem ji přečetla za dvě odpoledne, pokud si to dobře pamatuji (je to dva roky zpět). Šepot jsem četla po té znovu a stále se mi moc líbí. Rozhodně patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších knížek a to hlavně proto, že až do konce jsem neměla tušení, kdo za tím vším vlastně stojí a tak to přesně má být. Rozhodně doporučuji a myslím si, že po knize v budoucnu znovu sáhnu. :-)

Daenerys
09.11.2015 2 z 5

Mno, co říct? Bohužel se nepřidám ke zdejším nadšeným komentářům. Po knize jsem sáhla po přečtení další autorčiny knihy: Isola - ta pro mě byla velmi milým překvapením a rozhodně přesahuje rámec YA i na další věkové kategorie. Šepot je zřejmě především četba pro dívky a je to znát. Nicméně námět a zápletka jsou fajn. Co mi ale nervy drásalo, byly časté chyby v textu. Možná jsem měla špatný výtisk, nevím? Ale korektura tu zjevně zaváhala... některé věty mi přišly i dost zvláštně sestavené, objevovaly se věcné chyby, což je škoda a ubírá to knize na atraktivitě. Jinak bych dala o * víc.

Vendelín2000
27.04.2015 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila, napínavý příběh s nečekaným vyústěním je důvod, proč čtu knihy od této autorky jedním dechem. Skvělé!! :)

warca
17.04.2015 4 z 5

Moc hezká kniha :)

milunka21
21.03.2015 5 z 5

Mě se líbila hlavně sem vůbec neuhádla vraha,tak to má být :-)

Katka14
08.03.2015 4 z 5

Napínavá kniha, kterou jsem nemohla odložit :-)

Andílek13
22.01.2015 5 z 5

Kniha Šepot se mi moc líbila, do poslední chvíle jsem vůbec nevěděla, kdo nakonec Elizu (Sněhurku) zavraždil. Proto to pro mě byl na konci docela šok, když jsem zjistila KDO ji vlastně zabil a proč. Musím říct, že to je rozhodně jedna z nejlepších knih, co jsem četla a určitě si v budoucnu ještě přečtu :)

1v8na
03.09.2014 4 z 5

Příběh byl velmi napínavý. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a nemohla jsem přestat číst. Byl to opravdu silný příběh, plný napětí, lásky či zrady. Moc se mi líbil

Majča Mishix
14.08.2014 5 z 5

Byla to mega dobrá knížka. Samozřejmě všem doporučuji! A celou tuto knihu jsem si oblíbila tak že už jsem ji četla asi 5x. Byl to můj první horor který jsem četla a samozřejmě že nezklamal!!!

Lucipher69
18.04.2013 4 z 5

Knihu jsem si koupila v domnění, že to bude horor ale nakonec se z toho vyklubal jen takový slaboučký odvárek hororu... nicméně se mi příběh zalíbil a konec mě překvapil.

Kikušák
12.06.2012 5 z 5

Knížka je úžasnááááá.

Val
26.01.2012 3 z 5

V podstatě souhlasím se zde již uvedenými komentáři. Rozhodně si myslím, že příběh šel víc rozvinout...některé pasáže byly zbytečně useklé... Moc mi nesedí spisovatelčin styl psaní, ale je možné, že je to překladem. Každopádně, kdyby mi bylo o cca 15 let méně, byla bych knihou docela nadšená....

Sussanah
08.01.2012 3 z 5

Od začátku do poloviny jsem si říkala, jak se kniha docela dobře vyvíjí, ale konec mě trochu zklamal. Mám z knihy pocit, že zdaleka nebyl využit všechen potenciál příběhu. Ale to, co bylo napsáno, se mi líbilo =)

bowiegirl
27.12.2011 5 z 5

Kniha se mi strašně moc líbila, myslím, že Isabel v ní dobře vyjádřila vztah matky s dcerou (Noa a Kat), který mi trochu připomínal vztah Lorelai a Rory v Gilmore Girls. Samozřejmě jsem byla od začátku zamilovaná do Davida. Až do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrah Elizy, čímž si to u mě Isabel vyšvihla a za to jí dávám pět hvězdiček.

Nikol18
27.12.2011

Zaujal mě název, ale obálka trochu odradila, hlavně když jsem se dočetla, co vlastně znamená. Bylo v tom hodně cítit, že ne vždy psala pro čtenáře staší patnácti let. Příběh mě ze začátku vůbec nechytil, měla jsem za to, že půjde o milostný románek dospívající holky, což vlastně bylo a podpříběh o dívce před třiceti lety byl tam jenom proto, aby to děj oživilo. Autorka i mnohé prozradila předem ve snaze příběh napnout, ale člověk spíše díky tomu předem věděl, co se bude dít. Klasické domění, kdo to udělal a kdo byl nejvíce podezřelý a nakonec z toho vyšlo to, kdo to skutečně udělal. Nemohu říci, že se mi to nelíbilo, jen něco bych prostě vypustila. Přesto bych řekla tři hvězdičky z pěti. Oddychové čtení, které vás spíše napne v posledních dvaceti stranách.

nightlybird
06.08.2011

Další z mých omylů - v domnění, že si beru oddychový horor, přehlédl jsem na obálce "čtení pro dívky". Dobře mi tak. Co ke knize říct? Autorka je vypsaná, nezapře ale, že se především realizovala v oblasti dětských knih a je to znát jak na vlastním ději, tak vlastně i na celkovém zpracování. Mladším čtenářkám se to ale může líbit (snad).
V té souvislosti jsem si vzpomněl na citát z Konrádovy Dinah(?) = "Kdybych byl dívkou, byl bych naivní." Nebijte mne - to řekl Konrád, já jen tlumočím.